icon
103 / 157
Bezový chléb s meduňkou a medem / Holunderbrot mit Zitronenmelisse und Honig
avatar

400 g hladká mouka
300 ml vlažná voda
150 g třtinový cukr
3 hrsti bezových květů
6 stvolů meduňky /lístky nasekáme najemno/
3 velké lžíce medu
Hrst rozinek /předem namočíme/
Nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
1 vejce
21 g čerstvé droždí
Špetka soli

Zaděláme si v míse s moukou a cukrem kvas, necháme 10 minut vzejít. Přidáváme postupně bez, meduňku, rozinky, vejce, cukr, med a sůl a zalijeme zbytkem vody. Po vymíchání zůstává těsto konzistenčně téměř lité. Necháme na teplém místě 40 minut kynout. Pečeme při 160 stupních 60 minut. Je krásně nadýchaný a křupavý, skvěle chutná se sezónními marmeládami.

Odpověz
5. čer 2019
avatar

Uz jsem se proklikala 😅

Odpověz
6. čer 2019