Sněhový rybízový koláč se zakysanou smetanou / Johannisbeerkuchen mit Sauerrahm und Schneehaube
Sezóna je v plném proudu, ideální čas na koláče z domácí sklizně.
Těsto 180 g špaldová mouka 100 g hladká mouka 150 g změklé máslo 80 g cukr moučka 2 ČL prášek do pečiva 1 vejce Citronová kůra Vanilkové aroma špetka soli
Náplň do koláče 300 g rybíz 180 g zakysaná smetana 1 vejce 1 lžíce cukr moučka do zakysané smetany 3 lžíce třtinový cukr /promícháme s rybízem/
Sníh na koláč - 5 bílků a špetka soli
Začínáme tradičně moukou v míse, do které přimícháváme ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat na lince 30 minut. Těsto si rozválíme na plát, který vložíme do kulaté pečící formy /28cm/. Těsto propíchneme několikrát vidličkou.
Zakysanou smetanu smícháme s vejcem a cukrem, nalijeme na těsto a nakonec přidáme rybíz zamíchaný s cukrem.
Dáme do trouby a pečeme na 170 stupňů 30 minut. Po půl hodině vyndáme koláč z trouby a potřeme vyšlehaným sněhem, vrátíme do trouby a pečeme dokud sníh lehce nezezlátne.
Sněhový rybízový koláč se zakysanou smetanou / Johannisbeerkuchen mit Sauerrahm und Schneehaube
Sezóna je v plném proudu, ideální čas na koláče z domácí sklizně.
Těsto
180 g špaldová mouka
100 g hladká mouka
150 g změklé máslo
80 g cukr moučka
2 ČL prášek do pečiva
1 vejce
Citronová kůra
Vanilkové aroma
špetka soli
Náplň do koláče
300 g rybíz
180 g zakysaná smetana
1 vejce
1 lžíce cukr moučka do zakysané smetany
3 lžíce třtinový cukr /promícháme s rybízem/
Sníh na koláč - 5 bílků a špetka soli
Začínáme tradičně moukou v míse, do které přimícháváme ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat na lince 30 minut. Těsto si rozválíme na plát, který vložíme do kulaté pečící formy /28cm/. Těsto propíchneme několikrát vidličkou.
Zakysanou smetanu smícháme s vejcem a cukrem, nalijeme na těsto a nakonec přidáme rybíz zamíchaný s cukrem.
Dáme do trouby a pečeme na 170 stupňů 30 minut. Po půl hodině vyndáme koláč z trouby a potřeme vyšlehaným sněhem, vrátíme do trouby a pečeme dokud sníh lehce nezezlátne.
Dobrou chuť!