Rampušák je podobně jako Krakonoš, lesní muž, horský duch a strážce. V tomto případě Orlických hor. Je patronem sportovců, odpovědný za počasí a vládne v zimě. V létě předává vládu princezně Kačence. V orlických restauracích se můžete setkat s "rampušáckými" jídly, které jsou velmi oblíbené.
Tato ryze chalupářská masová směs je vážně vynikající, s bohatou přílohou čerstvé i sterilované zeleniny. Nejraději ji dělám s pečenými brambory.
3 vepřové kotlety, játra, kus dobrého špeku, mleté hovězí, pár dobrých hříbků /já ještě bohužel nemám letošní/, cibule, 3 PL rajského protlaku. Na troše tuku zpěníme cibuli, přihodíme nakrájené maso z kotlety a špek, zatáhneme, přidáme mleté hovězí, játra a hřiby. Podusíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem solí a přidáme rajský protlak. Krátce spolu provaříme a zalijeme vodou, aby bylo maso tak akorát ponořené. Pozvolna táhneme dokud maso nezměkne. /cca 40 min je ideál/ Přílohou mohou být i bramboráky, rýže apod. Je toho pořádný kotel, může přijet velká návštěva
Rampušák /Orlické hory/
Rampušák je podobně jako Krakonoš, lesní muž, horský duch a strážce. V tomto případě Orlických hor. Je patronem sportovců, odpovědný za počasí a vládne v zimě. V létě předává vládu princezně Kačence. V orlických restauracích se můžete setkat s "rampušáckými" jídly, které jsou velmi oblíbené.
Tato ryze chalupářská masová směs je vážně vynikající, s bohatou přílohou čerstvé i sterilované zeleniny. Nejraději ji dělám s pečenými brambory.
3 vepřové kotlety, játra, kus dobrého špeku, mleté hovězí, pár dobrých hříbků /já ještě bohužel nemám letošní/, cibule, 3 PL rajského protlaku.
Na troše tuku zpěníme cibuli, přihodíme nakrájené maso z kotlety a špek, zatáhneme, přidáme mleté hovězí, játra a hřiby. Podusíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem solí a přidáme rajský protlak. Krátce spolu provaříme a zalijeme vodou, aby bylo maso tak akorát ponořené. Pozvolna táhneme dokud maso nezměkne. /cca 40 min je ideál/
Přílohou mohou být i bramboráky, rýže apod.
Je toho pořádný kotel, může přijet velká návštěva