Tento recept by se měl datovat k roku 1938 a pochází z bavorských hor. Koblížky jsou dělané z odpalovaného těsta a výběr sýrů je podle chuti každého, já používám pro podobné recepty nejčastěji massdamer nebo goudu. Je to příjemná rychlovka k pivu.
Odpalované těsto:
250 ml mléko 150 g hladká mouka 50 g máslo
Dále 2 vejce, 50 g sýra, koření
Na pánvi rozhřejeme máslo a přidáme mléko, nakonec mouku a za stálého míchání se nám vytvoří těsto. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se vám začne odlepovat od pánve. Nechte jej vychladnout.
Do těsta pak přidáte 2 vejce, sůl, pepř a červenou papriku se sýrem.
Lžičkami vytvoříte kuličky a ty vkládáte do rozpáleného oleje a smažíte dozlatova z obou stran.
Tento recept by se měl datovat k roku 1938 a pochází z bavorských hor. Koblížky jsou dělané z odpalovaného těsta a výběr sýrů je podle chuti každého, já používám pro podobné recepty nejčastěji massdamer nebo goudu.
Je to příjemná rychlovka k pivu.
Odpalované těsto:
250 ml mléko
150 g hladká mouka
50 g máslo
Dále 2 vejce, 50 g sýra, koření
Na pánvi rozhřejeme máslo a přidáme mléko, nakonec mouku a za stálého míchání se nám vytvoří těsto. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se vám začne odlepovat od pánve. Nechte jej vychladnout.
Do těsta pak přidáte 2 vejce, sůl, pepř a červenou papriku se sýrem.
Lžičkami vytvoříte kuličky a ty vkládáte do rozpáleného oleje a smažíte dozlatova z obou stran.