icon
111 / 157
Käsekräpfli / Sýrové koblížky
avatar

Tento recept by se měl datovat k roku 1938 a pochází z bavorských hor. Koblížky jsou dělané z odpalovaného těsta a výběr sýrů je podle chuti každého, já používám pro podobné recepty nejčastěji massdamer nebo goudu.
Je to příjemná rychlovka k pivu.

Odpalované těsto:

250 ml mléko
150 g hladká mouka
50 g máslo

Dále 2 vejce, 50 g sýra, koření

Na pánvi rozhřejeme máslo a přidáme mléko, nakonec mouku a za stálého míchání se nám vytvoří těsto. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se vám začne odlepovat od pánve. Nechte jej vychladnout.

Do těsta pak přidáte 2 vejce, sůl, pepř a červenou papriku se sýrem.

Lžičkami vytvoříte kuličky a ty vkládáte do rozpáleného oleje a smažíte dozlatova z obou stran.

Odpověz
19. črc 2019
avatar

Ale mňam 😋.

Odpověz
19. črc 2019