icon
112 / 157
Sýrový koláč / Schweizer Käsewähe
avatar

Milovníky sýra by mohl potěšit klasický švýcarský sýrový koláč, tzv. Schweizer Käsewähe. Nejvhodnější je použít polotvrdý sýr, 3 - 6 měsíců uleželý. kdo má možnost Gruyère, Appenzeller, Bündner Bergkäse apod.

Je to skutečně velice chutný klenot místní kuchyně a stojí za to si ho vyzkoušet.

Sýrový koláč / Schweizer Käsewähe

Těsto:
200 g hladká mouka
100 ml voda
70 g máslo /změklé/
Špetka soli

Vypracujete hladké, nelepivé těsto, které dáte na pečící papír do formy a prsty roztlačíte do stran. Těsto nechte ale nejdříve hodinu odpočívat při pokojové těplotě.

Náplň:
300 ml mléko
3 vejce
100 g hladká mouka
180 - 200 g sýr
1 střední cibule / nákrájená najemno
Špetka soli a muškátového oříšku

Vyšlehejte mléko s vejci a moukou, přidejte koření a vmíchejte lžící sýr. Lehce promíchtejte a nalijte na těsto, které jste předtím propíchli na několika místech vidličkou. Nakonec posypete cibulí.

Pečte na 200 °C 25 - 30 minut, dozlatova.

Ať se zadaří, stojí to za to

Odpověz
23. črc 2019