500 g hladká mouka /kdo má tak Semolu/ 250 ml voda 42 g čerstvé droždí 1 PL olivový olej 1 ČL cukr 1 ČL sůl
V míse, kam dávám už celé množství mouky, si v rohu zaděláme kvásek, necháme 10 minut vzejít a poté přidáme olej, vodu, sůl. Ručně hnětu asi 5 minut. Těsto nechám 40 min . kynout na teplém místě. Pak těsto rozdělím na 2 bochníky, ze kterých vyválím placku o průměru 30 cm. Potřu rajčatovým sugem, pokladu hovězím salámem, mozzarellou a posypu sušenou bazalkou/oreganem. Peču na 250 °C v dobře rozehřáté troubě 7 minut.
Domácí pizza Salami Mozzarella
500 g hladká mouka /kdo má tak Semolu/
250 ml voda
42 g čerstvé droždí
1 PL olivový olej
1 ČL cukr
1 ČL sůl
V míse, kam dávám už celé množství mouky, si v rohu zaděláme kvásek, necháme 10 minut vzejít a poté přidáme olej, vodu, sůl. Ručně hnětu asi 5 minut. Těsto nechám 40 min . kynout na teplém místě. Pak těsto rozdělím na 2 bochníky, ze kterých vyválím placku o průměru 30 cm.
Potřu rajčatovým sugem, pokladu hovězím salámem, mozzarellou a posypu sušenou bazalkou/oreganem. Peču na 250 °C v dobře rozehřáté troubě 7 minut.