Skořicový pletený suk s pudinkem
Zákusky s pudinkem nikdy nezklamou, jsou šťavnaté a jednoduše žravé 🙂
Těsto:
500 g hladká mouka
300 ml mléko
42 g čerství droždí
80 g moučkový cukr
1 vejce + 1 žloutek
5 lžic oleje
Náplň:
Puding 1 balení
500 ml mléko
Skořice a cukr - intenzita podle chuti
Tradičně zaděláme kvásek a necháme 10 min. vzejít. Pak smícháme zbylé ingredience a těsto necháme dalších 40 minut kynout na teplém místě. Vypracujeme pružné těsto.
Těsto rozdělíme na 2 bochníky, každý z nich rozválíme do tvaru obdelníku, potřeme vychladlým pudinkem a zarolujeme. Rozkrojíme roli v půli /ale jeden konec nedokrojíme dokonce/ a pak překládáme přes sebe. Můžete stočit do kruhu jako já nebo nechat rovně překládané suky.
Pečeme na 180 °C 10 minut, pak stáhneme teplotu na 140 a pečeme dalších 15 minut.

@tinaprofi prosím, ten pudink tam dáváš studený?