Mám ráda, když houba v ústech tak trochu křupne. K tomu jsou ideální ryzce smrkové s hřiby, které se krátce orestují na másle s kmínem a pak se dopečou v troubě. Příprava polenty není nic složitého. Důležité je metlou důkladně míchat a nepřestávat dokud nebude hotová, což je u instantní polenty do 5 minut. Nakonec vmícháte do polenty 100 g másla a dochutíte solí. Na 250 g polenty dám klidně i 600 ml vody, aby byla vláčná. Polentu si pak rozetřete na pečící papír, nechte ji vychladnout a poté můžete dát houby se sugem. Peču směs 20 minut v troubě na 175 °C. Nakonec posypu čerstvým tymánem, bazalkou a parmezánem.
/Polentu vsypte pomalu do vody těsně před varem. Celou dobu musíte už polentu metličkou ve vodě rozmíchávat, aby se vám polenta neslepila dohromady. Pak už jen ztěží docílíte hladké konzistence bez hrudek/
Mám ráda, když houba v ústech tak trochu křupne. K tomu jsou ideální ryzce smrkové s hřiby, které se krátce orestují na másle s kmínem a pak se dopečou v troubě.
Příprava polenty není nic složitého. Důležité je metlou důkladně míchat a nepřestávat dokud nebude hotová, což je u instantní polenty do 5 minut. Nakonec vmícháte do polenty 100 g másla a dochutíte solí. Na 250 g polenty dám klidně i 600 ml vody, aby byla vláčná.
Polentu si pak rozetřete na pečící papír, nechte ji vychladnout a poté můžete dát houby se sugem. Peču směs 20 minut v troubě na 175 °C. Nakonec posypu čerstvým tymánem, bazalkou a parmezánem.
/Polentu vsypte pomalu do vody těsně před varem. Celou dobu musíte už polentu metličkou ve vodě rozmíchávat, aby se vám polenta neslepila dohromady. Pak už jen ztěží docílíte hladké konzistence bez hrudek/