400 g špaldová mouka světlá 100 g hladká mouka 250 ml vlažná voda 30 g čerstvé droždí 3 PL olivový olej 2 PL sušená majoránka 1ČL sůl 1ČL ocet Trocha cukru na vzejití kvásku Na posypání kmín, mák, hruborznná sůl, paprika apod.
Necháme vzejít kvásek v míse, kam po cca 10 minutách přidáme ostatní ingredience a vše rádně prohněteme. Necháme kynout 60 min. Banketky mají několik tvarů, záleží na vaší náladě a šikovnosti. Já dělám klasiku - z válečků těsta propletu jednoduchý uzel. Pečte v předem rozehřáté troubě cca 12 - 15 min. při 190 °C. Máte skvělé pečivo pro návštěvu nebo snídani, nebo když se vám fakt nechce ven
Špaldové bankentky s majoránkou
400 g špaldová mouka světlá
100 g hladká mouka
250 ml vlažná voda
30 g čerstvé droždí
3 PL olivový olej
2 PL sušená majoránka
1ČL sůl
1ČL ocet
Trocha cukru na vzejití kvásku
Na posypání kmín, mák, hruborznná sůl, paprika apod.
Necháme vzejít kvásek v míse, kam po cca 10 minutách přidáme ostatní ingredience a vše rádně prohněteme. Necháme kynout 60 min. Banketky mají několik tvarů, záleží na vaší náladě a šikovnosti. Já dělám klasiku - z válečků těsta propletu jednoduchý uzel.
Pečte v předem rozehřáté troubě cca 12 - 15 min. při 190 °C.
Máte skvělé pečivo pro návštěvu nebo snídani, nebo když se vám fakt nechce ven