Fantastický italský chléb s mozzarelou je skvělou volbou pro různé oslavy, grilovací večery nebo jen tak k dobrému vínu. 300 g hladká mouka 250 g mozzarela 125 ml vlažná voda 5 lžic olivový olej 1 vejce 20 ml smetana 15 čerstvé droždí 50 g změklé máslo 3 stroužky česnek Pepř Sůl Cukr Čerstvé byliny na posypání , sušená bazalka
V míse zaděláme kvásek a po vzejití /cca 10 min./ smícháme zbylé ingredience. Těsto necháme 30 min. kynout na teplém místě. Prsty vytlačíme těsto do kruhového tvaru a ostrým nožem vytvoříme rýhy, do kterých budeme klást mozzarelu. Nejdříve však těsto pomažte změklým máslem, do kterého jste prolisovali česnek, dali sůl a pepř. Do rýh poté dáváme sýr a nakonec posypeme sušenou bazalkou. Pečeme při 180 – 200 °C zhruba 20 minut. Nakonec posypeme čerstvými bylinami.
Má tam ten česnek v másle nějakou hlubší pointu? Nebo budu barbar když ten česnek dám zase do olivového oleje? Nechci prznit recept,jen se dotazuji....
Chléb s mozzarelou a česnekem
Fantastický italský chléb s mozzarelou je skvělou volbou pro různé oslavy, grilovací večery nebo jen tak k dobrému vínu.
300 g hladká mouka
250 g mozzarela
125 ml vlažná voda
5 lžic olivový olej
1 vejce
20 ml smetana
15 čerstvé droždí
50 g změklé máslo
3 stroužky česnek
Pepř
Sůl
Cukr
Čerstvé byliny na posypání , sušená bazalka
V míse zaděláme kvásek a po vzejití /cca 10 min./ smícháme zbylé ingredience. Těsto necháme 30 min. kynout na teplém místě. Prsty vytlačíme těsto do kruhového tvaru a ostrým nožem vytvoříme rýhy, do kterých budeme klást mozzarelu. Nejdříve však těsto pomažte změklým máslem, do kterého jste prolisovali česnek, dali sůl a pepř. Do rýh poté dáváme sýr a nakonec posypeme sušenou bazalkou.
Pečeme při 180 – 200 °C zhruba 20 minut. Nakonec posypeme čerstvými bylinami.