Velmi oblíbený Speckbrot nebo Blumenbrot a taky Frühstücksbrötchen se skvěle hodí i na grillparty. Každý si může odtrhnout křupavý kus ještě teplého chleba nebo ráno k snídani, kdy bude pořád chutnat stejně čerstvě. Je velmi snadný.
200 g hladká mouka 200 g špaldová mouka 350 ml mléko 2 PL olivový olej Kostka čerstvého droždí 2 hrsti nasekaného špeku, slaniny 1 menší nadrobno nakrájená cibule 1 ČL sůl, špetka cukru na droždí
Po vzejití kvásku zamícháme všechny ingredience a necháme těsto hodinu kynout. Dobře prohnětené těsto rozdělíme na 7 dílů a pomocí hrnku si uděláme střed. Potřeme vodou a posypeme kmínem, mákem, hrubozrnnou solí. Peču na 200 °C 15 minut dozlatova. Je jako peří a vydrží dlouho čerstvý.
Velmi oblíbený Speckbrot nebo Blumenbrot a taky Frühstücksbrötchen se skvěle hodí i na grillparty. Každý si může odtrhnout křupavý kus ještě teplého chleba nebo ráno k snídani, kdy bude pořád chutnat stejně čerstvě. Je velmi snadný.
200 g hladká mouka
200 g špaldová mouka
350 ml mléko
2 PL olivový olej
Kostka čerstvého droždí
2 hrsti nasekaného špeku, slaniny
1 menší nadrobno nakrájená cibule
1 ČL sůl, špetka cukru na droždí
Po vzejití kvásku zamícháme všechny ingredience a necháme těsto hodinu kynout. Dobře prohnětené těsto rozdělíme na 7 dílů a pomocí hrnku si uděláme střed. Potřeme vodou a posypeme kmínem, mákem, hrubozrnnou solí. Peču na 200 °C 15 minut dozlatova. Je jako peří a vydrží dlouho čerstvý.