Přiznávám, že hlavně v létě netrávím doma v kuchyni víc času než je nezbytně nutné /pokud nejsem zrovna v práci/. Přesto občas dostanu chuť na parádně vychlazený dort s osvěžujícím krémem a čerstvým ovocem. Nadýchaný jemný dort zvládnou i vaše děti, tak je snadný!
Těsto:
4 vejce 120 g cukr krystal 120 hladká mouka 4 lžíce oleje 1 lžička prášku do pečiva
Bílky vyšleháte s cukrem do pevného sněhu, vešleháte olej, vmícháte žloutky a nakonec přidáte mouku s kypřícím práškem. Vše spolu šleháte min. 5 minut. Těsto pečeme zhruba 30 min na 150 °C a posledních 15 min necháte jen v troubě dojít. Předejdete tomu, že vám piškot spadne.
Krém:
v mém případě co dům dal, tedy 250 g mascarpone, tvaroh nebo crème fraîche 250 g, moučkový cukr a celé mango, které jsme si rozmixovali v mixeru. Nerada používám šlehačky a ztužovače, na tento jednoduchý dort tyto ingredience stačí. Mango vyšlehám společně s mascarpone a crème fraîche/tvarohem.
@tinaprofi Hele, mě fuk, já nepeču (jen asi tak 2x do roka se přiblížím k troubě), mám na to manžela a ten mi tu tvrdí, že míchat vše min 5. min je hloupost, kort když se přidá prdopeč. 🙂 A že se piškotů napekl 😀 😀
Přiznávám, že hlavně v létě netrávím doma v kuchyni víc času než je nezbytně nutné /pokud nejsem zrovna v práci/. Přesto občas dostanu chuť na parádně vychlazený dort s osvěžujícím krémem a čerstvým ovocem. Nadýchaný jemný dort zvládnou i vaše děti, tak je snadný!
Těsto:
4 vejce
120 g cukr krystal
120 hladká mouka
4 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
Bílky vyšleháte s cukrem do pevného sněhu, vešleháte olej, vmícháte žloutky a nakonec přidáte mouku s kypřícím práškem. Vše spolu šleháte min. 5 minut. Těsto pečeme zhruba 30 min na 150 °C a posledních 15 min necháte jen v troubě dojít. Předejdete tomu, že vám piškot spadne.
Krém:
v mém případě co dům dal, tedy 250 g mascarpone, tvaroh nebo crème fraîche 250 g, moučkový cukr a celé mango, které jsme si rozmixovali v mixeru. Nerada používám šlehačky a ztužovače, na tento jednoduchý dort tyto ingredience stačí. Mango vyšlehám společně s mascarpone a crème fraîche/tvarohem.
Pak už je volba ovoce na vás.
Chladíme přes noc.