Sýrové koule s medvědím česnekem z odpalovaneho těsta
Medvědí česnek se začíná po dlouhé zimě probouzet a začíná tvořit nekonečný, hedvábný a voňavý koberec... Další z rychlých a báječných receptů pro vaši inspiraci je zde.
Těsto:
100g máslo 250 ml mléko 150 g hladká mouka Lžička soli
Máslo s mlékem zahřejte a vmíchejte mouku, přiveďte k bodu varu a míchejte dokud se vám těsto nezačne odlepovat od hrnce a nedrží hezky pohromadě. Nechte vychladnout. Přidejte 3 vejce a 4 vejce jen bílek, žloutkem potřete těsto. Přidejte 70 g nastrouhané goudy např. Já přidala rozsekaný medvědí s mandlemi, olivovým olejem a solí, stačí hrst listů medvědího. Vy můžete nahradit jinými čerstvými bylinkami podle nálady a chuti. Těsto je nejlepší vymíchat metličkami. Na potřené koule ještě nasypte trochu sýra. Peču na 170 stupňů zhruba 20 minut dozlatova. Po rozkrojení můžete do bublin dát i křenovou nebo šunkovou pěnu. Je to vynikající chuťovka.
Sýrové koule s medvědím česnekem z odpalovaneho těsta
Medvědí česnek se začíná po dlouhé zimě probouzet a začíná tvořit nekonečný, hedvábný a voňavý koberec... Další z rychlých a báječných receptů pro vaši inspiraci je zde.
Těsto:
100g máslo
250 ml mléko
150 g hladká mouka
Lžička soli
Máslo s mlékem zahřejte a vmíchejte mouku, přiveďte k bodu varu a míchejte dokud se vám těsto nezačne odlepovat od hrnce a nedrží hezky pohromadě.
Nechte vychladnout.
Přidejte 3 vejce a 4 vejce jen bílek, žloutkem potřete těsto. Přidejte 70 g nastrouhané goudy např. Já přidala rozsekaný medvědí s mandlemi, olivovým olejem a solí, stačí hrst listů medvědího. Vy můžete nahradit jinými čerstvými bylinkami podle nálady a chuti. Těsto je nejlepší vymíchat metličkami. Na potřené koule ještě nasypte trochu sýra. Peču na 170 stupňů zhruba 20 minut dozlatova. Po rozkrojení můžete do bublin dát i křenovou nebo šunkovou pěnu. Je to vynikající chuťovka.