titicaca
12. zář 2007

Čekání na miminko

17.8.2007 jsem doma dělala těhu testík a byly 2 //. Poslední kontrola byla 4.9.2007 - 7.tt, velikost miminka 9,6 mm a už bilo srdíčko.Další kontrolu máme 2.10.2007 ... už jsem zvědavá... 2.10.jsem přinesla moč, dostali jsme průkazku a na utz byl vidět pěkný macíček 7,36 cm, čekala jsem o něco málo menší 🙂. Do alba jsem přidala fotečky z utz, ale nejdou popsat - na první - je vidět hlavička, jedna ručička si mne očičko a druhá podpírá hlavičku, okolo tělíčka jsou žebírka, na druhé - je vidět zadeček s nohama křížem ... to je pohodička a na třetí - je celé miminko s nožkama nahoře ..pěkně odpočívá. Jinak bylo vše vpořádku, další kontrola bude 1.11.2007-kontrola, mimís měřil přes 14,5 cm a vážil 189 g. Při kontrole pásl koníčky 🙂. Konečně mi vzali krev asi už na vícero vyšetření najednou. Další návštěvu máme 27.11. ... kontrola byla velmi rychlá, miminek zase pekně pózoval a rozesmíval pana doktora i mě. Chvíli se dívalo nahoru, pak se kokulo na nás z očí do očí. Všechny testy dopadly dobře - triple test i rozbor krve, tak si jen přeju, aby to tak bylo i nadále. Příští kontrolu 3.1.2008 už nebude vidět miminko na ultrazvuku celé, protože už bude moc velké, tak to už se budu dívat jen na jednotlivé části tělíčka 🙂.3.1.2008 byla kontrola ještě rychlejší 🙂, pan doktor zkontroloval srdíčko, jestli ťuká. Při odchodu jsem dostala žádanku na odběry k těhotenské cukrovce, bylo to jen male píchnutí do prstu, s vypitím glukósy v černém čaji. Příští kontrola je 29.1.2008, jsem zvědavá jak dlouho budu ještě moct chodit do práce.Miminko už se má pěkně k světu, už i tatínka kope přes bříško 🙂). Další kontroly probíhaly většinou vpořádku, akorát během února se panu doktorovi zdálo mimi malé, tak jsme čekali jestli doroste, a povedlo se. Doktor t ozdůvodnil tak, že miminka nemusí růst podle průměru, ale podle toho jak se jim chce, což je samozřejmě logické. Nechtěla jsem vedět pohlaví, spíš se těším na překvapení u porodu. Do práce jsem chodila, co to nejdýl šlo, všechno bylo vpořádku. Jen mi při posledním odběru zjistili pozitivní protilátky, tak mi je hlídají a na endokrinologii mi předepsali užívání jodu. Na další kontrolu půjdeme 4.4. do porodnice v Podolí. Kontrol v Podolí bylo ještě několik. V den termínu porodu jsem šla na delší procházku, večer upekla buchty a navařila a ono nic. Poslíčci mě strašili celkem dva týdny, ale vždycky to přešlo. Nakonec jsme museli jít na vyvolání 2.5.2008.
Ráno mi dali po 9.hodině prášek a vpoledne už jsem měla docela silné kontrakce. Oběd už jsem ani nezvládla sníst, nějak to prostě nešlo. Odpoledne jsem začala porocházkovat po chodbě, pak jsem zvládla ještě naposledy vyjít schody do 4.patra. Dali mě na monitor a při kontrole zjistili, že už se začínám otevírat. Na sál jsem musela čekat, protože bylo narváno. Uvolnilo se o půl sedmé večer, to už dorazil i manžel z práce, tak jsme šli na to. Lukášek se narodil v 21:08, vážil 3,33 kg a měřil 50 cm, bylo to docela rychlé.
Jsem moc ráda, že všechno dopadlo dobře a hlavně, že jsme zdraví.

Dlouho jsem nedělala žádnou aktualizaci, už nám bude příští týden rok, docela to uteklo. Zkusím přidat nějaké nove fotečky.Na roční kontrole jsme měli přes 8,5kg a 74cm.

jeje, děkujeme za komentáře 🙂)

25. lis 2010