Recept: Nejlepší kvašáky 🙂

Pro velký zájem jsem se odhodlala sepsat recept na kvašáky, jak je mám ráda já. Myslím ale, že každý milovník této kvašené pochoutky si musí tak nějak postupně přijít na ten svůj ideální recept sám.
Potřebujeme:
okurky
česnek (já používám sušené plátky, ale poslouží i dva stroužky česneku)
kus chleba anebo rohlíku
kopr celý i s květem
chilli paprička anebo feferonka (pro ty, co rádi pikantnější)
čerstvý křen
Zálivka:
1l vody
5dkg soli
Postup:
Uvaříme vodu se solí a necháme úplně schladnout. Na dno sklenice dáme česnek a celý kopr. Umístíme první vrstvu okurek. Já mám ráda okurky nakrájené na proužky, ale postačí okurku v celku pouze naříznout, jak to dělá většina lidí. Jestli máte rádi pikantní, tak mezi okurky vložte i jednu chilli anebo feferonku (anebo víc, ale na tohle mě upozornil jeden známý, že jestliže budou okurky až moc ukvašené a nedejbůh budou mít laxativní účinek, tak budete chilli v nich proklínat :D ) a plátek křenu. No a pak uděláme opět vrstvu česneku a kopru a okurek až do naplnění sklenice. Na vrch dávám kus chleba anebo rohlíku a zakryji talířkem. Důležité je, aby bylo vše zakryté vodou a když voda ubývá, je potřeba ji doplnit. Kvasit nechávám 7-10 dní.
Snad budou i vám chutnat tak, jako mně! DOBROU CHUŤ!
Doporučujeme
Začni psát komentář...

