vafle
12. bře 2019
251 

Každý měsíc má cca 30 dní....

...jen ten poslední před porodem 1230 🙂

Konec těhotenství bývá náročný, cítíme se jako velryby, nemůžeme vylézt ani schody a postupně snad všechny ostatní maminky ze skupinky na "koníkovi" porodily dříve. Ale zrovna vy pořád nic. 

První věc, kterou nás naše dítě může naučit (obzvláště je-li naše první) je trpělivost, přistupujte k němu s důvěrou, ono ví kdy se má nachystat na svět a vybere si dle svého uvážení. Je to mnohdy těžké ale tento článek nebude o tom jak miminko vyhnat, ale o tom jak to nechat být. Jednou ten den D přijde. 

Jak si zpříjemnit nekonečné čekání na miminko:

1) Kino

Pokud čekáte první dítě, případně máte děti, které zvládnou být s babičkou, udělejte si hezký večer s partnerem nebo kamarádkou. Zajděte si na  večeři, do divadla, nebo do kina. Prostě si naplánujte takovou aktivitu ke které se s malým miminkem jen tak nedostanete.

2) Masáž

Vřele doporučuji objednat se na těhotenskou masáž, obzvlášť zbývají-li vám neproplacené penízky od pojišťovny.

3) Zkrášlující procedury

Dopřejte si co máte ráda,kadeřníka, kosmetičku, manikůru.....po porodu jistě oceníte,že jste to stihla ještě před 🙂

4) Focení

Nechte se vyfotit, mateřství je nádherný jiný stav, který stojí za (profi) fotku na památku. Ať už ho prožíváte poprvé nebo naposledy. Za chvíli vám bříško bude chybět i když to teď zní neuvěřitelně.

5) Výlet

Naplánujte výlet na míru dětem, které už máte, nebo jen podle vás s partnerem. Vyberte aktvity, které si s miminkem neužijete. 

6) Spánek

Dopřejte si spánek nebo odpočinek (třeba s hezkou knížkou) kdykoli to jen jde. S miminkem to na začátku totiž moc nepůjde.

7) Mějte se rády

Nosíte pod svým srdcem drahocený poklad. Buďte k sobě laskavé. Nehoňte se, všechno je nachystáno a překontrolováno. Jste nejlepší mámou pro své dítě. Bude šťastné ve vaší náruči.

Velmi doporučuji objednat, naplánovat, koupit vstupenky a zapsat si vše do kalendáře. Potom si budete říkat: teď ještě nemůžu rodit ještě mám přece to divadlo... . Čas rychleji uteče a když se miminko mezitím narodí.....tak na to jste přece čekala. 

Krásné poslední dny těhotenství všem březnovkám i všem ostatním  maminkám.

Pohodový porod a šťastné první (i všechny ostatní) dny s miminkem.

Přesně tak, krásně napsáno. Ještě bych doplnila..pokud to jde,vyrazte s mužem na víkend a ještě další.. jděte si zaplavat. Já asi kromě masáže ( tu bych potřebovala teď) stihla všechno. Teď už se těším až bude malý hlidatelny a zas budu moct něco do programu zařadit (jo, minulý týden jsem stihla skočit k holiči).
Přeju krásný konec těhotenství 😘

12. bře 2019

Začni psát komentář...

Odešli