vasevyzivne
10. pro 2018
235 

Z listopadového života programu VašeVýživné.cz

Zajímá vás, čím se v programu VašeVýživné.cz zabýváme? Teď si to můžete každý měsíc přečíst v dopise, který má kolegyně Iveta každý měsíc posílá odběratelům našeho newsletteru. 

Krásný den všem čtenářům!

Vzhledem k tomu, že se jedná o poslední předvánoční dopis, ráda bych Vám na úvod popřála příjemně strávené Vánoce a úspěšný start nového roku.  

Máme před sebou další rok. Doufám, že bude plný změn, které co nejvíce pomohou rodičům samoživitelům. Pokud se podíváme na plány z resortu MPSV, které je pro naši oblast a rodiče nejvíce stěžejní, tak si myslím, že by mohl být alespoň pro některé z nás lepším, než ten, který nám nyní končí.
Rok 2019 by měl být nadějný zejména pro ty, kteří plánují rodinu a budou přivádět na svět uzlíčky (ukřičeného 🙂) štěstí. Vláda schválila navýšení rodičovského příspěvku, a to o 80 000 Kč. Spolu s rodičovskou roste i minimální mzda. Ta se v roce 2019 navyšuje o 1 150 Kč, tedy na 13 350 Kč.
Neutichá ani debata kolem zálohovaného výživného, které se stále řeší nejen ve vládě, ale také ve všech médiích. V prvním kvartálu nového roku by měl být hotov vládní návrh. V zákoně by se dle sdělení mělo počítat nejen s finanční pomocírodičům, jimž bývalý partner či partnerka neplatí na děti alimenty, ale také se zlepšením vymahatelnosti. 
Dále se řeší podpora dětských skupin, která by přinesla lepší možnosti pro pracující rodiče dětí do 4 let. Kromě toho by mělo dojít i k podpoření částečných úvazků.

Všechna sdělení, která se k nám z vlády dostávají, mě velmi těší. Pokud vše bude tak, jak je navrhováno a slibováno, rodiče i děti získají více příležitostí a možností pro lepší a kvalitnější život. 

A co nového u nás?

Opět jsem se trošku rozrostli o nové kolegy, se kterými se můžete setkat na telefonu, chatu, e-mailu a sociálních sítích. Všechny členy našeho týmu si můžete prohlédnout na webových stránkách v sekci O nás.

Stále se snažíme co nejrychleji vyřizovat všechny Vaše telefonáty a zkracovat čekací doby na lince. Za poslední měsíc se počet vyřízených telefonických konzultací zvýšil o 20 %.
Naším cílem je mít možnost mluvit s každým z Vás. Chceme Vám být v náročných životních situacích oporou, a to nejen při vymáhání výživného, ale i při Vašich každodenních trápeních. Díky Vám víme, že naše bezplatná linka dává smysl.

Začni psát komentář...

Odešli