icon
78 / 288
OBĚD: zdravější pizza - těsto z celozrnné mouky, hodně maličko potřené rajčat. protlakem, plátky rajčat, oregano, trocha soli, šunka od kosti, pórek, plátečky mozzarely, a opravdu jen trochu nastrouhaného sýra 30%
avatar

300ml vlažné vody
1,5ČL soli
1PL olivového oleje
480g celozrnné mouky (dala jsem 400g jemně mleté a 80g "šrotovky")
30g čerstvého droždí

Odpověz
21. led 2015
avatar

@vendulak Prosím tě na kolik stupni pečeš? A jak dlouho? A ještě jeden dotaz, děláš kvásek zvlášť nebo smícháš vše dohromady?

Odpověz
21. led 2015
avatar

@jana8 Jani myslím že jsem pekla na nějakých 180° a čas nějak ani nevím, prostě když to zezlátlo vyndali jsme ji 🙂 😉

Odpověz
21. led 2015
avatar

@vendulak Moc moc díky a prosím tě jak ten kvásek?

Odpověz
21. led 2015
avatar

@jana8 Jani nijak 😀. Dají se přísady do mísy v tom pořadí v jakém jsou napsané, tedy že sůl musí být pod moukou a kvasnice nahoře na ní aby se nespojili hned. A takhle se to normálně všechno spolu pak uhněte. Nechali jsme to chvilku odpočinout, asi půl hodinky a bylo to 😉

Odpověz
22. led 2015
avatar

@vendulak Moc moc díky, tak určitě vyzkouším🙂 Jo, a mohla bych ho nahradit i sušeným? To by asi šlo,ne? Jasné,že ne tolik g,ale přiměřené množství k těm 30g.

Odpověz
22. led 2015
avatar

@jana8 Jani určitě 😉, ono i v původním receptu bylo lžičku sušeného droždí 😉. Jen já tu měla zrovna klasické a taky normálně v ruce jsem těsto se sušeným ještě nikdy nedělala (jen do pekárny) tak jsem si vzpoměla že v receptech do pekárny vždycky bylo lžičku sušeného nebo 3/4 kostky čerstvého, tak jsem dala tich 30g čerstvého 🙂

Odpověz
22. led 2015
avatar

@vendulak Já jsem právě vždy dělala z čerstvého,ale pak jsem jednou koupila sušené a jedu už jen s ním....taky výhoda,že ho mám skoro vždy doma...kdežto to čerstvé musíš koupit,když ho potřebuješ......Je to asi o zvyku🙂

Odpověz
22. led 2015