vendulak
11. led 2015

☼ Učím se vařit, jíst a žít ZDRAVĚJI ☼

držím palečky 🙂 také jsem se dala na hubnutí

11. led 2015

Drž se,ať ve svém odhodlaní vydržíš🙂

16. led 2015

držím palečky 🙂 já furt nemama čas ani se najíst natož něco připravovat 😀

17. led 2015

@gambrinuska Taky jsem to tak měla 🙂. Ale nakonec se to nějak dá, i když buď musí být Lukýno se mnou v kuchyni připoutanej v židličce což se mu taky vždy nelíbí, nebo musím pořád odbíhat ho zachraňovat od nějakých sebevražedných pokusů 😀. A tedy taky ona se mnou už vše jí i Nelí takže stejně ten oběd bych vařila, večeři dělala, jen se snažím teď v trošku lepším duchu, protože ještě do nedávna u nás jeli třeba hodně omáčky, protože to je jedno z mála co občas hezky jí, tak ale musí jíst co je holka 😀, bude se už prostě vařit zdravěji 😀.
A teď ty dva dny docela dobře pomáhá manžel, i s tou stravou 😀, jen ho musím navigovat 🙂 (ale to musím i v tom kde sežene pro děti oblečení 😀) ale zase zaostává třeba úklid, to tady vypadá jak po výbuchu né jedné bomby 😀, ale jsem ráda že nějak ty děti obstará.

17. led 2015

@vendulak 😀 u nás musim nonstop hlídat Marka aby Adama nechal být,hlavně aby přežil-to je asi nejdrsnější ☹ Malej nejí skoro nic(dost mu vařim furt extra) a velkej je ještě vybíravější a připravovat 3 varianty jídel už nedávam,tzakže jsme na zbytkcáh po obouch,ještě že Adí má zatim skledničky

17. led 2015

@gambrinuska je Mára na Adámka drsnej, jo? ☹ Já tedy tohle moc neznám, Nel je na něj celkem hodná, nebo si ho nevšímá vůbec, ale vím že třeba kamarádky malá je na něj fakt hodně moc ošklivá, u nich se o něj taky vždycky bojím ☹. Zase u nás je už fakt sám sobě nebezpečnej on.
Ty jo, máš toho dost ☹. By mě asi kleplo ale připravovat tři varianty jídel ☹. Mě stačí to pro nás a mixovaný pro Lukyho a i tak někdy nestíhám a malej do toho ječí jak siréna. Já jsem asi drsná žena a matka že když nechtějí jíst co je tak mají smůlu 😀. Ale vím, že kdyby mi dlouhodobě moc nejedla asi bych to taky nedala no ☹.
Ono se to snad srovná, moc bych ti to přála, kamarádka má dva chlapečky, dva roky od sebe a v jednu dobu byla ze všeho taky hodně nešťastná jak si kluci ubližují a dělají naschvály a že větší si nedá vysvětlit že mladší to zatím nedělá schválně a tak, a teď jsou klukům rok a půl a tři a půl a už si to hrozně moc chválí jak je to úžasný je mít, jaký jsou parťáci jak si vyhrají a tak. Držím palce ♥

17. led 2015

@vendulak děkuju za naději, úmyslný to je jen málokdy,spíš se snim moc mazlí, že ho zalehne nebo když už je adí v klidu tak ho nějak poštouchne,nebo podá na hlavu velkou hračku, no drsný ☹ to je asi nejhorší, malej fakt blbě jí a hlavně musim péct protože jinak nic jinýho nesnídá,do toho Adýmu začli zuby takže řev je tu nonstop,někdy mam pocit že už víc neustojim

17. led 2015

@gambrinuska Věřím ☹. Nám teď malej od Vánoc taky naprosto šíleně spal, tedy vlastně nespal. Měli jsme noci děěěsně probrečený, byl vzhůru každou hodinu, spala jsem snad max. hodinu a půl v kuse a my tedy kojíme přes kloboučky a to mi vleže nejde, navíc ještě nemáme naši ložnici a postel, takže matraci jen na zemi a milionkrát za noc vstávat, jít si pro něj, kojit v sedě, zvedat se i s ním a zase ho jít odnést a za chvilku znovu, děs děs děs. Když už tam takhle začal ječet snad po miliontý a já k němu šla v jednu chvíli jsem se bála že už mu snad ublížím. To fakt kdo nezažil nepochopí co to v člověkem dělá. Takže pak jsem tady asi ve středu ráno taky seděla už prostě na dně se silama a brečela kamarádce že už to nezvládnu. No mazec no. Taky mi řve dost i přes dny. Hodně se směje, ale i řve ☹.
A jo jo taky u nás bylo často namále že mu Nel chtěla něco dát z lásky nebo obejmout a div by ho nezalehla, nezašlápla, poslední dobou na něj chce často zavřít dveře když je v nich a tak. Nejsi v tom sama, je to drsný, ale věřím že bude líp, ono by to asi jinak nešlo kdyby člověk nevěřil 😀

17. led 2015

@vendulak Vendulko, kde bereš inspiraci? a jsou ta jídla chutná? já vůbec nevím jak jíst. každý mě píše a nebo říká, že jím málo a tím pádem prý nezhubnu.. jsme z toho jak jelen.. pohyb mám pravidelný, ale kg dolů nejdou.. nevím jak na to.. zhubla jsi díky té stravě nějaké to kg..

19. led 2015

@adenka84 No Vladi inspirace byla u mě vždy docela problém, i zrovna dnes jsem to říkala Filipovi že nevím kde budu brát pak pořád nápady. Ale zatím to nějak jde, občas je nějaká inspirace i tady z koníka, nebo podle toho na co zrovna natrefíme v obchodě a co je v akci a z toho už se něco vymyslí, nebo co je zrovna v mrazáku 🙂.
A z tichhle jídel nám zatím všechno chutnalo moc (až na ty batáty, ty už opravdu nééé 😀), a to se mnou vše jí i Nelinka a o víkendech i Filip a teď tedy i v týdnu. Třeba ty kaše k snídaním ty Nelinka úplně miluje, a to moc velký jedlík není. Ve všem se rýpe věčnost, říká že je to horký i když není, a chce krmit i když už to umí sama, u kaše nic o tom že je to horké neremcá a sní jí celou sama. A mě když začnu den tou sladkou kaší to hrozně pomáhá pak s míma šílenýma chutěma na sladký.
No po pravdě jestli jsem dobře viděla že si dáš k obědu třeba jen lososa bez ničeho tak to je opravdu zase málo. Ale já nechci nějak moc dělat chytrou, taky v tom trochu ještě tápu, i když teorii dávno znám, ale jsem silná dost, nikdy jsem neměla moc vůli, a hlavně byla děsnej nervák, deprese a tak a vše jsem řešila sladkým ☹. To se teď snažím odbourat a zatím to jde, protože co jsme se přestěhovali tak i když není vše růžové celkově se cítím moc fajn 🙂. Tak snad to teď nějak půjde 🙂.
Já začala pohyb jen nějaké cviky na břicho, které mám tedy po dvou dětech jak kdybych byla těhotná pořád a pak jsem chtěla orbitrack, ale ten mi pořád ještě nikdo nepřestěhoval, a chtěla jsem jednou týdně se utrhnout plavat, ale to mi překazil ten úraz nohy, takže se teď nehýbu v podstatě nijak. A nevím tedy ani váhu, protože jak na jednu nohu vůbec nešlápnu jak se ani nezvážím :-/. Ale myslím že něco dolů jde. Dnes jsem se totiž úúúplně v pohodě oblíkla do džín které mi byli předtím tedy hodně natěsno.
Já myslím, že to chce najít nějakou zlatou střední cestu, co komu vyhovuje. Já třeba vím, že ty porce mám zatím docela velké, ale fakt vím, že na to musím jít postupně, jinak bych to moc dlouho nevydržela a pak by přišel zase ten jojo efekt. Tak teď se snažím spíš vařit zdravě, jíst pravidelně a odbourat klasický cukr a sladkosti. A časem bych na sebe chtěla být zase přísnější.
Opravdu si zkus něco přidat, třeba k tomu lososu ne jen zeleninu, ale třeba malý kopeček toho kuskusu, nebo jeden střední vařený brambor a ještě tu zeleninu. I snídaně si dávat nějaké vydatné, to se tělo prostě potřebuje probudit a nastartovat, a pak třeba až odpoledne si dát jen lehčí věci, jogurt, a večeři bez přílohy nebo jakože zeleninovou...

19. led 2015

Moc hezke album plne zdrave inspirace.Jedine co bych vynechala je blatacke zlato, protoze ma pres padesat procent tuku.

21. led 2015

@ilaura100 Jj já vím, jen tak nějak bylo ještě doma 🙂. Ale už není 😀

21. led 2015

@ilaura100 A jinak děkuji 😉

21. led 2015

@vendulak Jejda, to nemelo byt kousave, jen pozn.Konecne kdyz toho nesnime denne ctvrt kila, nic se nestane😀.Jinak je to opravdu moc pekne zpracovane album a rada se necham inspirovat.

21. led 2015

@ilaura100 Já to tak rozhodně nebrala! 😉 taky u toho byli smajlíci 🙂, jen že to vím 🙂. Pamatuju si to trošinku ještě z dob kdy "letěla" dělená strava a mamka to jeden čas držela a tam se spolu s pečivem mohli nějak jen sýry co měli hodně moc % tuku, jako Brie a tak 😀

21. led 2015

krásné album, také budu nakukovat🙂 inspirace není nikdy dost🙂

24. led 2015

@gambrinuska Leničko s tím jídlem u Marečka nejsi sama .. naše Marie nejí pořádně dodnes.. co já se kvůli tomu narozčilovala a nabrečela??? to si nedovede nikdo představit.. člověk je miluje děsně moc, ale nikdy jsou tedy na zabití... nyní už to neřeším... jí prostě co sní.. což je tedy suchá příloha nejraději rýže nebo těstoviny..každý den má vývar,ale bez masa a zeleniny tu musím vyndat a neexistuje ji tam nastrouhat toho by se nedotkla.. takže má vývar plný zavářky toť vše, svačiny jistí jogurty, ale jen z německa český do pusy nedá.. taky baštíme i vámi oblíbený krémy s veverkou.. syrovou zeleninu, ale jen okurku a ředkvičku.. plátkový sýr, chleba s máslem suchý knedlíky..maso jen mleté a nebo párky.. no prostě dítě na zabití co s jídla týče.. člověk by ji uvařil co by chtěla..ale ona to do huby nestrčí.. vyloženě se jídla štítí nebo co.. přtom do roka jedla všechno, ale ze skleniček.. proto jsem si řekla, že Aničce skelničku nikdy nedám. ta nám nesmí přes prách .. a funguje to jí co ji doma udělám .. cokoliv.. tedy krom ovoce to moc nechce jen rozmačkaný banán ..jí více suroviny než Marie ve 3 letech.. alespoň ta mě v tomhle těší...
@vendulak obdivuji Nelinku, že jí to co jíš ty... u nás bych tohle neprosadila ani náhodou..

25. led 2015

@adenka84 Nooo Vladi, ono to taky vždy není růžové, taky z ní často u jídel rostu, ale určitě asi né tak jako Maruška. Často něco nechce ani ochutnat. A někdy jeden den sní celej talíř jídla a druhý den úplně to samé nechce vůbec. Poslední dobou jsou strašné scény že je všechno horké i když není, a že jí to nejde nabírat samotné a musíme jí krmit a tak. Hlavněže když je jídlo sladké tak to nic horké není a s ničím pomoct nepotřebuje :-/. Ale jinak jo, celkově jí tak nějak vše. Není nic co by vyloženě vždycky nechtěla.
A my tedy skleničky nedávali nikdy. Nebo jen jako nouzovky na nějakých výletech a tak. Teď s Lukym stejně. Tak uvidíme. A jinak tedy ten jí hodně hezky obědy a kaši, ale ovoce taky moc ne, právě taky jen ten banán 🙂

25. led 2015

Super album,až se k tomu odhodlám,tak se budu inspirovat 🙂

25. led 2015

super jídla a výsledky-my od tohoto týdne taky začli s mužem

30. led 2015

@jozanemec Děkuji a držím palce ať se daří! 😉

30. led 2015

jééé já bych všechny ty jídla ráda jedla, fakt se mi líbí, jen kdyby mi je někdo taky naservíroval až pod nos 😀

30. led 2015

@verciiik přesně tak

31. led 2015

Vsechno vypada vyyyborne!!!👌

4. únor 2015

Ty jo, nádhera. Podařilo se vám přestěhovat do většího? Povídej, přeháněj. A albem se určitě ráda nechám inspirovat.

9. únor 2015

@sirael4 Adélko jo jo, byt jsme prodali už v létě a v létě už i kývli na jeden domeček. Ale hrozně se to s ním táhlo, pán měl pořád nějaké připomínky ke KS, pořád neměl čas atd... tak jsme bydleli od září do Vánoc u tchánů. Domek jsme si přebrali 28.11. večer a pak nám začali pěkný galeje, byla to hodně náročná doba, týden před Vánoci měl pak F. už dovolenou a byli jsme tu od rána do večera, s dětmi to tu bylo těžké, nebo je hlídala mamka a já pořád jen běhala kojit a zpět sem, do Plzně k tchánům jsme se vracívali v noci a ráno zase sem. Ale nějak jsme to dali a na Vánoce jsme tu už byli 🙂. Domeček je starší, je tu ještě hodně práce, ale teď už budeme muset postupně podle financí. Ale máme radost (i když technické věci zatím nejsou vždy růžové 😀) a jsme tu šťastní 🙂. Mám na rajčeti fotky 😉. Skoro vše co tam je jsme zmákli do tich Vánoc, jen tu koupelničku s vanou jsme dělali až přes Silvestra a kuchyňskou linku před týdnem 🙂.

10. únor 2015

nam nam, ale sunka neni zdrava...

28. únor 2015

@vendulak Vendulko přiznej se kolik už máš dole kg? tipuji nejméně 8kg

4. bře 2015

@adenka84 Vladi ne ne, pořád tich stejných 5. Nebo 6, jsem měla už před tím měsícem. Teď nic. Opravdu poctivě jím zase asi jen 3 dny. Předtím jsem musela držet opravdu šílenou dietu kvůli Lukymu, pokoušeli jsme se znovu rozkojit a nešlo to, já měla hlad, on měl hlad, pořád řval, byla jsem se silama i nervama totálně v koncích a pak samozřejmě přišlo to co po každej hodně krutej dietě, takový to že najednou jsem musela všechno dohnat a sežrat na co jsem přišla ☹. No nic, nesmím se vzdát a musím zkusit zase vytrvat.
Tebe Vladi obdivuji, moc si mě tima svýma 5ti kg zase nakopla, při tvé váze je to něco úplně jiného než u mě a jak ses nevzdala ani když to v jednu dobu nešlo! Super prostě!

4. bře 2015

@vendulak Vendulko, díky moc.. já zase obdivuje tebe, že zkoušíš nové věci a tedy musím napsat, že ty se o proti mě skutečně zdravě stravuješ.... já mám ty obědy a často i ty večeře ne zrovna příliš zdravě vedené.. bojím se zkoušet nové věci..mám strach, že mě to nebude šmakovat a tím mě to odradí. takže před tebou smekám klobouk.. určitě tě kg půjdou zase dolů... ono to j také tím, že nemáš tolik času na sportování.. i to dělá asi své..:(
obdivuji tě, že jsi vydržela tak dlouho kojit já tohle nedokázala ani jednou.. mléka jsme měla vždycky hrozně moc.. neustále teklo, ale vždy se dostavila nějaká poporodní komplikace a bylo to v čudu.. nechci se na to vymlouvat, ale dost to k tomu vždy přispělo..

5. bře 2015
7. bře 2015

Album pridavam do Vybrali sme. #vareni

10. bře 2015

@martindurina je na konikovi nějaká možnost si někde dát seznam svych oblibenych alb? dekuji

19. bře 2015

@maudn Priamo albumov nie, ale mozes si pridat fotku do oblubenych fotiek a cez nu lahko najdes album.

20. bře 2015

@martindurina dekuji zkusím to

20. bře 2015

@vendulak já obdivuji tvou silnou vůli..že stále tak zdravě jíš zakoušíš nové věci.. já s tím už sekla a mám zpátky nahoře 3kg.. takže téměř 3. měsíce dřiny je v čudu.. mé stravování nebylo nic moc a to asi dělá své.. ale já se jinak stravovat nedokážu... snažila jsem se jíst menší porce a častěji... ale nestačí to na to aby se váha udržela.. přestala jsem cvičit a je to zpátky... snad až se mě holky zcela vyléčí skočím na to znovu...ale vůbec se mě nechce a tak nějak cítím, že u toho nevydržím.. asi bude ze mě nadosmrti 70kg machna

12. dub 2015

@adenka84 Ale jdi ty Vladi! To určitě né! A já jsem na tom teď stejně, po měsíci kdy jsem byla já nebo děti pořád na atb a prostě neschopná ničeho jsem měla taky zpět asi 2,5kg, pak byli ještě Velikonoce, do kterých jsem to dostala...no takže k váze se bojím už i jen přiblížit ☹. Teď je konečně už o něco líp, tak bych se do toho chtěla opřít zase znovu, ale teď v týdnu jsem to ani tak prostě nedokázala, včera už přes den konečně dobrý, pak se večer stalo něco co mě totál rozhodilo a co? Zase další čokoláda ve mě ☹. Ono já celkově už jsem si to zdravější vaření asi trochu zažila a taky tady podle toho máme suroviny takže ty hlavní jídla to se fakt snažím, ale pak se stejně přes den neudržím a večery...peklo ☹. Ale vzdávat se ještě nebudeme, ju? 😉 Já jsem tedy na tom s kg mnohem hůř než ty, váha je pořád třímístná, a taková na věky být určitě nechci a nechápu že jsem to mohla nechat zajít tak daleko ☹. Ono zase s hezkým počasím a až se holky uzdraví bude líp a budeš do toho mít zase mnohem víc energie 😉. Máte nějakou zahrádku? Pěstuješ něco? 🙂 Já se hrozně moc těším jestli se nám letos na zahradě povede něco pěstovat a že budeme mít vlastní zeleninku, to to přece bude muset jít 😀.
Ono prostě vždycky to nejde, nejsme roboti, máme i jiné starosti, kord když jde o děti, ty jsou prostě na prvním místě. Ale já věřím že ty to zase zvládneš pak dál, jen si to nevyčítej, stane se, nejsme roboti. Důležité je se nevzdat 🙂. Mě to moc pomáhalo prve sem dávat fotky a koukat že tobě to taky jde, tak se do toho prostě musíme obě dostat znovuuu 😉
A Vladi jak je na tom teď Aninka? Co ty horečky? ☹ Beruška ♥

12. dub 2015

@vendulak Vendulko jsi zlatíčko.. díky za podporu.. ale já si nějak přestala věřit..
ono to dietování co si budeme povídat je celkově dost finančně náročné.. kord tedy u tebe když nakupuješ dost ve zdravé výživě.. proto, když už začnu tak musím vydržet, jinak jsou to vyhozené peníze a nic z toho.. což mě pak štve asi nejvíce.. ty máš výhodu, že ti ta jídla papá i Nelinka s Filipem u nás nemám šanci ani u jednoho.. takže i kdybych dostala odvahu zkusit vařit ze zdravějších surovin.. tak mě to doma neprojde.. :(
no nic uvidíme zda mě to zase popadne.. u mě jde hlavně o ten pohyb..
jojo zahrádku máme ..pěstujeme ovoce i zeleninu... a je to úplně něco jiného než v obchodě.. přes léto jíme zeleniny po kg.. máme toho v celku dost..
co se týče Aninky ..tak snad už dobrý.. horečky nejsou, ani teploty, v pátek sice CRP ještě bylo 46..ale už to pomalu a jistě klesá.. ATB má mít do zítřka a též zítra snad už poslední kontrola.. no, ale pro změnu začíná opět Maruška.. asi nějaká střevní chřipka.. včera zvracela a měla prujmík, no a dnes ráno horečku 39.. dala jsem ji čípek a od rána spí.. ještě nic nepila a ni nejedla..

12. dub 2015

to bych taky ted potrebovala ...zdrave ..taky kojim ale kila dolu nejdou a naopak jak mam porad chut k jidlu, tak zeru :P

29. říj 2015

Album pro inspiraci dokonale!!!! Ted jen zacit 🙂

23. lis 2015

nádhera !!! 😍

22. kvě 2017

Tohle je tak krásné album...všechno bych to sežrala🙂A určitě udělám tvarohové knedlíky,na ty mám hroznou chuť🙂

30. kvě 2018

@kijonkova.k ono je album i fotky většinou už starší, ale jsem ráda pokud inspiruje 🙂. A na tvarohové knedlíky, je teď určitě super čas, když je sezóna jahod 🙂

30. kvě 2018