60 / 288
    SNÍDANĚ: jablková pohankovo-špaldová buchta s jablkovým želé (opět přizpůsobeno aby si mohl vzít i Luky, tedy bez mléka, pšenice a cukru)

    Jablková buchta:
    1PL kukuř. sirupu, 1PL rýž.sirupu, 1PL medu (nebo jiné sladidlo)
    3 vejce
    1 vanilkový cukr
    2dcl kvalitního oleje (např. z vlašských ořechů)
    1dcl vlažného mléka (v našem případě rýžového)
    1/2ČL sody
    1 PRDOPEČ
    150g pohankové mouky
    150g špaldové mouky celozrnné hladké
    100g špaldové mouky hladké bílé
    1/2kg loupaných jablek
    Sladidla a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a sodou. Polovinu těsta nalijeme na plech a do zbylé půlky můžeme přidat kakao (nebo karob), promícháme a nalijeme na světlé těsto. Jablka nakrájíme na plátky a poklademe je na těsto. Upečeme do růžova.
    Můžeme podávat takto, nebo s želé.
    V původním receptu na želé bylo svařit jeden instantní nápoj typu Tang se třemi vanilkovými pudingy.
    Já odšťavnila několik jablek (600ml šťávy) a dolila do 1l vodou. Pak svařila se 13g práškového agaru a když začal tuhnout nalila jsem želé na vychladlou buchtu.

    11. lis 2015