icon
60 / 288
SNÍDANĚ: jablková pohankovo-špaldová buchta s jablkovým želé (opět přizpůsobeno aby si mohl vzít i Luky, tedy bez mléka, pšenice a cukru)
avatar

Jablková buchta:
1PL kukuř. sirupu, 1PL rýž.sirupu, 1PL medu (nebo jiné sladidlo)
3 vejce
1 vanilkový cukr
2dcl kvalitního oleje (např. z vlašských ořechů)
1dcl vlažného mléka (v našem případě rýžového)
1/2ČL sody
1 PRDOPEČ
150g pohankové mouky
150g špaldové mouky celozrnné hladké
100g špaldové mouky hladké bílé
1/2kg loupaných jablek
Sladidla a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a sodou. Polovinu těsta nalijeme na plech a do zbylé půlky můžeme přidat kakao (nebo karob), promícháme a nalijeme na světlé těsto. Jablka nakrájíme na plátky a poklademe je na těsto. Upečeme do růžova.
Můžeme podávat takto, nebo s želé.
V původním receptu na želé bylo svařit jeden instantní nápoj typu Tang se třemi vanilkovými pudingy.
Já odšťavnila několik jablek (600ml šťávy) a dolila do 1l vodou. Pak svařila se 13g práškového agaru a když začal tuhnout nalila jsem želé na vychladlou buchtu.

Odpověz
11. lis 2015