veve.b
9. dub 2010

Čekáme vytoužené miminko 🙂))) Ondráška ....

V listopadu roku 2009 jsem bohužel musela ve 13tt postoupit revizi pro zamlklé těhotenství. První porevizní MS přišla na Štědrý den. Aspoň že vím, že vše funguje tak jak má. ...... V lednu letošního roku jsem se byla přeregistrovat do jiné gynekologické praxe. I když jsem si nikdy nemyslela, že bych šla k doktorce, tak jsem tak nějak přestala mít sílu na "chytré" a arogantně povrchní chlapy. Paní doktorka je velmi milá, vnímavá a šetrná. Je také jedním z mála odborníků na onkologické problémy u nás v kraji a vzhledem k tomu, že máme rodinou zátěž jsem ráda, že mě převzala do své praxe. Mluvily jsme spolu o případném snažení se, doporučuje se všeobecně cca půl roku po revizi, ale sama mi řekla, že pokud se zadaří dřív, tak se nic neděje, hlavu mi neutrhne a udělá vše pro to, abych měla krásné a zdravé miminko 😀 Byla jsem moooc ráda 😀DDD

19. 1. 2010 se dostavila MS (26 DC)
14. 2. 2010 se dostavila další MS (26 DC). ... začali jsem se znovu pokoušet .... ale
10. 3. 2010 přišla MS a nějak podezřele dřív (24 DC) ... snažíme se dál....

Je to tu !!!!! 🙂))) ve středu 7. 4. 2010 na mě vykoukly dvě i když slabší, ale krásné a vytoužené //
Vše co bylo házíme za hlavu a věříme jen v ten nejšťastnější konec .... každé ráno dělám další a další test, snad pro ujištění, že to není sen, ale také i proto, abych viděla jak krásně // sílí 🙂))

Příští týden volám dr. a objednávám se na kontrolu 🙂)) Tak nám držte palečky, ať máme letos pod stromečkem ten nejkrásnější dáreček ze
všech 🙂))

12. 4. 2010
Tak jsem dnes volala paní doktorce. Objednala mě až na 30. 4. protože teď jsme ještě malincí a příští týden ona nebude ☹((( Ale ono to rychle uteče, zvláště když si musím v práci dovybrat starou dovolenou aby mi nepropadla 🙂)

30. 4. 2010 (7tt + 2)
První kontrola proběhla dobře. Paní doktorka z nás měla radost, několikrát mi řekla, že jsme fakt šikovní, že sice máme ještě kus před sebou a stát se může cokoliv, ale i ona věří, že vše bude v nejlepším pořádku a my už jen hezky porosteme (prcek bude růst a sílit a maminka poroste do šířky)
🙂))) Prcek podle MS odpovídá 7tt+2, dle UTZ 7tt+1. Paní doktorka nenašla žádný problém, viděla tlouct srdíčko. Tak to je důležité 🙂)) Nakonec mi vystavila neschopenku a předpsala dvě krabičky Utrogestanu na podporu těhu a nakázala mi abych se šetřila a odpočívala. Jo to určitě budu. Byla jsem také pochválena, že beru listovku se železem a mám v tom i nadále pokračovat 🙂)))

Příští týden se musím objednat na UTZ v prvním trimestru, dle paní doktorky se mám objednat někdy po 15.5., tak snad se podaří zajistit brzký termín. Už se nemůžeme dočkat až prcka uvidíme 🙂)) hlavně tatínek se těší a mooooc 😀DD

12. 5. 2010 (9tt + 0)
Po sedmé ráno jsem byla na odběrech, musela jsem být na lačno. Zvládla jsem to líp než jsem si myslela, ani jsem nikoho neohodila 🙂) Když se totiž ráno nenasnídám, tak je mi pak neskutečně špatně. Pak následovala u paní doktorky moje první těhu poradna. Moč Ok a čípek také. Paní doktorka mě pro jistotu prohlédla ještě také ultrazvukem, abychom měly jistotu, že je mimi v pořádku. A prcek sebou hezounky házel a byl plný života. Srdíčko taky hezky blikalo 😀 . Fotku nemám ☹( viděla jsem prcka jen na ultrazvuku. Tak prý jen tak dál a hezky přečkat následující tři týdny. Pak už se prý o nás paní doktroka nebude bát 😀 . Nakonec jsem dostala průkajdu a plno vzorečků a letáčků a taky časopísek těhu týden po týdnu 🙂))). Další KO za měsíc.

26. 5. 2010 (11tt + 0)
UTZ v 1.trimestru v nemocnici proběhl na 1*. Na řadu jsme přišli sice až v devět, i když jsme byli objednáni na půl devátou. Taťka byl s námi a pan doktor se aspoň zasmál (to ho náš taťka tak pobavil svými připomínkami 😀). Prcek sebou mrskal, pan doktor měl chvilkama co dělat, aby mu mrňousek neutekl z obrazu. Bylo vidět jak srdíčko krásně tluče a mrňousek hezky od posledně vyrostl 😀, CRL 4 cm - takže už je to kousek 😀. NT 0,8mm - což jsou úplně báječné hodnoty. Dle UTZ odpovídáme 10tt+6, dle PM 11tt+0. Bylo moooc hezký, vidět prcka jak tam dovádí. Hlavně nám spadl velikananánskej šutr ze srdíčka a jsme moooooooc rádi, že je všechno v pořádku. Přejeme si, aby to tak šlo perfektně i nadále.

9. 6. 2010 (13tt + 0)
Úspěšně jsem se přehoupla do druhého trimestru 😀

11. 6. 2010 (13tt + 2)
Dnešní kontrola proběhla v usměvném duchu, nejdříve jsem se docela hezky zasmála se ženskýma v čekárně a pak s paní doktorkou v ordinaci, kde se sestřičkou pomlouvaly chlapi, jací jsou poserové 🙂))

Paní doktorka mě vyšetřila jen pohmatem, ale vše se jí zdálo v pořádku, jen trošku se jí nelíbil tlak - 143/75, opakované měření 145/86. Tak prohlásila, že mě raději už měřit nebude. Začala meditovat nad tím, že bychom zkusili brát magnézko a že se pak uvidí. Že ten tlak může být takhle vyšší i z těch veder. Paní doktorku jsem příjemně překvapila, když jsem ji řekla, že jsem ho začala asi před týdněm brát, protože mě bolela často hlava a taky mě brněla lýtka. Paní doktorka pak doplnila vše potřebné do průkazky a na další kontrolu mám přijít 14.7. ráno a rovnou mi naberou krev na triple testy.

2. 6. 2010 (15tt + 0)
Dnes jsem absolvovala prohlídku u zubaře. Zoubky mám v pořádku a protože jsem těhotná, tak si prohlídku zopakuju ještě začátkem září. A do průkazky se mi zubař zvěční také až v září, aby byla jistota, že ještě přijdu 🙂)) Teda, dle zubaře, se přikutálím 🙂)) Náš pan zubař je sice svéráz, ale máme ho rádi, vždy se u něj v ordinaci od srdce zasmějeme.

13. 7. 2010 (17tt + 6)
Je to šílené jak to rychle utíká, ale už začínám pátý měsíc 😀DDDD

14. 7. 2010 (18tt + 0)
Při dnešní kontrole vše v pořádku i na chvilku jsem viděla naše miminko jak sebou mrská ;-D neboť paní doktorka neslyšela přes takovej jejich chytrej malej přístrojek jeho srdíčko a tak chtěla mít jistotu, že je vše OK 🙂)))) A je !!!!!! Dneska kromě odběrů krve na triply mě ještě čekalo měření výšky dělohy - máme 16 cm. I tlak vcelku ušel, když po prvním měření 164/98 byl "jen" 140/87. Asi se tlakoměru paní doktorky nelíbím :-/// Od minulé kontroly jsem přibrala jen půl kila 🙂))) Asi začnu být kamarádka s váhou v ordinaci paní doktorky 😀DDD Po dnešní kontrole je ale spokojenost na všech stranách 🙂))) Pohyby zatím nic, ale paní doktorka říkala, že to může klidně ještě měsíc trvat, že je to vždy individuální a hlavně prvorodičky to málokdy hned zkraje poznají.Nakonec mi sestřička nabralamkrev na tripl testy a kdyby bylo cokoliv špatně, tak mi sami zavolají. Takže to mám pustit z hlavy 🙂))

Jen jsem dneska zjistila, že ti doktoři jsou takoví nějací zmatení. Paní doktorka nejen že pokaždé píše týdny těhotenství jinak a prazvláště, ale dneska mi dokonce ubrala i dva dny. No ale co, pro mě je důležité, že je prcek v pořádku 🙂)))

I tatínkovi jsem dnes říkala, že jsem mimíska na chvilku viděla a že sebou mrskal, jakoby byl naštvanej, že jsme ho vzbudili a ještě ho začali šmírovat 🙂)) Tatínek byl moc rád, že je všechno v pořádku. Oba se už moooooc těšíme až mimíska uvidíme na 3D ultrazvuku 🙂))

15. 7. 2010 (18tt + 1)
Dnes odpolko jsem absolvovala prohlídku v těhotenství u své obvodní lékařky. Pupík už je na mě asi fakt patrný, neboť má lékařka hned mezi dveřmi se mě ptala jestli jdu na prohlídku v těhotenství a to ještě nezahlédla ani průkazku 🙂))) Naměřený tlak byl úplně báječnej - 120/87 a tep 100. S tím tepem si prý nemám lámat hlavu, neboť mírná tachikardie k těhotenství patří, protože teď už "netáhnu" jen svůj krevní oběh, ale i krevní oběh miminka 🙂)) Začínám se utvrzovat v tom, že se tlakoměru gynekoložky fakt nelíbím 🙂)) Paní doktorkou jsem byla také odeslána na EKG, originál křivky si mám dát do průkazky a kopii pak přinést do karty. Na EKG se objednávat nemusím, tak si tam skočím během příštího týdne. Nakonec mi sestřička vzala ještě krev na hormony štítné žlázy, aby byla jistota, že je vše skutečně v pořádku a miminko má všechno co potřebuje. Paní doktorka mi vysvětlila, že když by byly hladiny nízké nebo hraniční, tak mi připraví jen malinkou dávku léků, aby miminko mělo pro svůj vývoj dostatek jódu, protože miminka s dostatkem jódu jsou pak klidnější, lépe a rychleji se učí a také jejich vývoj je pak velmi dobrý 🙂)) Výsledky krve na štítnou žlázu budou v pondělí.

16. 7. 2010 (18tt + 2)
Tak mi dneska došel humor - odpoledne mi volala sestřička od gynekoložky, že triple testy vyšly pozitivně. Více informací se dozvím až v pondělí, kdy si mám přijít k doktorce pro výsledky testů a dojít se domluvit na další vyšetření a genetickou konzultaci na genetiku. No i tak doufám, že pozitivita je falešná a že naše miminko je v naprostém pořádku. Miminko naše moooc ti věříme .....

19. 7. 2010 (18tt + 5)
Hned z rána jsem šla k doktroce pro výsledky triple testů - výsledky : riziko Downův syndrom 1 z 240 (očekávané riziko vzhledek k věku maky 1 z 1100), riziko NTD (vady neurální trubice a rozštěpy) 1 z 13000. Možná to bude znít blbě, ale docela se mi ulevilo. Moc jsem se bála rozštěpů a vrozených vad neurální trubice. Stále je riziko na Downův syndrom pro nás více přijatelný a méně se toho bojíme, neboť NT ve 12tt bylo 0,8.

S výsledkama jsme hned šli na karlovarskou pobočku Genetiky Plzeň abychom se domluvili na termínu vyšetření. K našemu překvapení to nebylo tak jednoduché. Vyšetření se musí, vzhledem k délce mého těhotenství, provést nejdéle do konce týdne a ve Varech nemají jediné místečko. Sestřička stále opakovala že mě nemá opravdu kam nacpat a že i minulý týden chodili na oběd až kolem půl čtvrté. Takže jediná možnost je jet v pátek do Plzně. Byli jsme ještě poučeni, že je nutné mít s sebou k vyšetření rodinou zdravotní anamnézu nás, našich rodičů a jejch sourozenců a jejich dětí a také rodičů našich rodičů.

Doma jsme pak s manželem ještě o všem mluvili a hlavně jsme začali řešit velký problém, kdy manžela nemůžou v pátek uvolnit z práce ☹(( Manžel proto zavolal na uvedené telefonní číslo na výsledcích triple testů a k mému překvapení se mu povedlo ukecat sestřičku na druhém konci telefonu, že nás vezmou zítra po půl desáté, ale budeme si muset počkat. To nám vůbec nevadí, hlavně, že to zítra bude už za námi. Začali jsme proto narychlo uhánět rodiče o zdravotní anamnézy.

Odpolko jsem pak ještě zjišťovala výsledky štítné žlázy, tak tu mám naštěstí v pořádku 🙂). Jsem ráda.

20. 7. 2010 (18tt + 6)
Před půl desátou ráno jsme dorazili na karlovarskou pobočku Genetky Plzeň. Po příchodu si od nás sestřička vzala výsledky triple testů a těhu průkazku. Asi po dvaceti minutách vylezla jiná sestřička s tím, co tam děláme, když máme jet v pátek do Plzně. Manžel se jí snažil hned vysvětlit, že včera mluvil s jinou sstřičkou po telefou a ta nám řekla, ať přijedeme po půl desáté, že když počkáme, tak nás vezmou. No sestřička si očividně stejně myslela, že kecáme. Jenže protože jsme se nedali, tak začala telefonovat na všechny strany a pak zjistila, že se manžel včera zřejmě dovolal do Plzně a došlo k informačnímu šumu a sestřička mluvila o Plzni a manžel o Varech. Nicméně v Plzni byli natolik hodní a ochotní a řekli, že když hned vyrazíme, tak nás ještě dneska vezmou. Takže nebylo nad čím přemýšet.

Do Pzně jsme dorazili něco málo před půl dvanáctou a hned po příchodu se nás ujala sestřička, která, jak jsme později zjistili, včera mluvila s manželem po telefonu. Vše se vysvětlilo a později jsme ještě zjistili, že chudák sestřička, kvůli té ve Varech, dostala pěkně vynadáno od šéfa genetiky, který byl dnes ve Varech, že se zbláznila nás objednat do Varů, když on neví co dřív. Sestřička s námi sepsala rodinné anamnézy a pak nám vysvětlila vše okolo odběru plodové vody a následného klidového režimu po odběru. Nakonec nám sdělila, že výsledky z plodové vody by byly do 14 dnů. Jelikož jsem si lecos zjistila a nejsem líná se zeptat 🙂)) tak jsem se zeptala, jestli by nemohly být výsledky dřív než za 14 dnů. Sestřička se začala usmívat a zeptala se odkud vím, že toto jde.Nakonec nám sdělila, že pojišťovny se škubou tyto drahá vyšetření platit, ale když mi nebude vadit, že ze mě udělá vystresovanou histerku, tak přeběžné výsledky z plodové vody na vyloučení či potvrzení Dawnova, Edwardsova, Pataova a Turrnerova syndromu by mohly být už zítra. No tak to budu klidně vysteresovaná histerka 🙂)) Sestřička to tedy do papírů napsala kulantněji, ale výsledky na tyhle syndromy budu už zítra večer !!!!!

Asi v půl druhé si nás vzal už k sobě pan doktor Hasch a vysvětlil nám, že nejdříve udělá ultrazvuk, zkontroluje plod a jeho orgány a pak by se případně provede odběr plodové vody, když s tím budeme souhlasit. Sám nám řekl, že odběr doporučuje, protože Downův syndrom se dá na 100% vyloučit jen rozborem plodové vody, ultrazvukem jej on nevyloučí. Na odběr plodové vody jsme tedy kývly.

Prcek se zrovna dneska rozhodl, že nebude moc společenský a na pana doktora vystrčil akorát zadek a záda. Po chvilce přemlouvání ukázal jednu ručičku zaťatou v pěst, ale druhou si nechal schovanou pod hlavičkou a odmítl ji ukázat. Nožičky měl ohnuté v kolínkách. Pak jsme viděli a slyšeli tlouct srdíčko - cca 140 tepů za minutu, což je prý v pořádku. Ledviny, žaludek i plný močový měchýř odpovídali a mozek prcka je v naprostém pořádku. Pan doktor chtěl ještě vidět obličejík, ale prckovi se moc nechtělo. Začala jsem s ním v duchu mluvit a on se vážně otočil 🙂)) I kdyby to byla jen náhoda, tak v tu chvíli to bylo moc kouzelné 🙂)) Profil se panu doktorovi moc líbil, nosní kůstka je přítomna a pan doktor zkonstatoval, že problém žádný nevidí. Pan doktor ještě prcka změřil a průměr hlavičky je 45mm, bříško má 141mm a stehnní kost je dlouhá 29mm. Plodové vody máme dost a prcek má cca 23cm a 350gramů!!!! No teda je to pěknej kousek. Manžel se stále nenápadně nápadně 🙂) snažil zjistit pohlaví a pan doktor se jen smál, že on už to ví a jestli to tedy také chceme vědět. No tak samozřejmě, že jo!!!! Pan doktor nám ukázal zadeček prcka no a to by přehlédl jen slepej 🙂))) takže budeme mít Ondráška 😉)))

Nakonec jsem tedy podstoupila odběr plodové vody, manžel byl se mnou a držel mě za ruku. Sice nic příjemného, ale dalo se to vydžet, řekla bych, že zavádění kanil od některých sester v nemocnici bylo mnohem, mnohem bolestivější. Na monitoru jsme pak sledovali co Ondrášek na to a po chvíli už bylo vidět jak jej to rozčiluje a začal do trubičky, která odsávala plodovou vodu, normálně vědomě kopat. Pan doktor byl pak rád, když sestra oznámila náběr poslední zkumavky. Celkem nám vzali 20ml plodové vody, ale do zítra si ji prý Ondrášek dočůrá 🙂))

Před odchodem nás ještě pak doktor přeobjednal na kontrolní ultrazvuk, a to už do Varů. Vypadá to že i na den, kdy bude ve Varech on sám 🙂)) tak to jsme rádi. Pak jsme ještě dostali nakázáno, abychom se zítra objednali k MUDr. Lískovi na dětskou kardiologii na kotrolní USG srdíčka miminka. Pan doktor nám vysvětlil, že se není čeho bát, že se jedná v těchto případech, kdy jsou triple testy pozitivní, prakticky o rutinu.

Pro doplnění inrofmací už jen dle PM 18tt + 6, dle UTZ 19tt + 2 !!! 🙂)) Fotky bohužel nemáme, Ondrášek se nechtěl dneska nechat zvěčnit v nějaké hezké pozici, máme se ale připomenout v Karlových Varech a dostaneme je zdarma 🙂)

Jsem ráda, že jsme nakonec jeli do Plzně.Dost se mi dneska po tom všem ulevilo a ani se už nebojím zítřejších výsledků, sama v sobě cítím, že budeme mít krásného zdravého syna - Ondráška 🙂))))))

21. 7. 2010 (19tt + 0)
Ráno jsem volala do ordinace MUDr. Lísky, abych nás objednala na kardio USG vyšetření plodu, jak doporučují z genetiky. Jsme objednáni na 3.8. ráno.

Kolem třetí mi volali z laborky a hrozně se omlouvali, že nestíhají, že včera bylo moc náběrů a že výsledky budou až zítra a volaí proto, abych to věděla a nebála se, že je něco špatně. Volala jsem to mamině a ta se jen smála, že ze mě museli uděla vážně kvalitní vysteresovanou hysterku, když volají, abych se nebála, že nestíhají 😀 Tak zítra dopolko už snad bude jasno ... a věříme, že bude vše v pořádku !!!!

22. 7. 2010 (19tt + 1)
Po desáté zazvonil telefon - volali z genetiky, že veškeré běžné chromozomální vady vyloučili a miminko je chlapeček 🙂))) Poděkovala jsem za dobré zprávy a pak jsem se z toho rozbrečela štěstím 😉))) Náš Ondrášek je prostě kluk šikovnej 🙂)))))

3. 8. 2010 (20tt + 6)
Tak dnes ráno jsme absolvovali nadstandardní kardio USG plodu. Náš malej prďola panu doktorovi opět ukazoval jen záda, zadeček a pytlíka a nechtěl se pootočit ani o píď. Takže jsem musela čtvrt hodiny pochodovat po chodbě a po schodech a natřásat si břicho, aby se malej otočil. Manžel se mi smál a někteří lidé si pomalu ťukali na čelo, co že to tam vyvádím 😀D No a s naším prcek to ani nehlo. Nejen že se nepootočil ani o chlup, ale i vesele si spinkal dál. No mám pocit, že místo abych ho donutila k nějakému převalení, tak jsem ho ještě více uspinkala 🙂)) Pan doktor je ale šikovnej, tak si nakonec poradil. Sice srdíčko nebylo tak zřetelně vidět přes žebra malého, ale pan doktor viděl vše co potřeboval 🙂)) Ukazoval nám pravou a levou komoru, pak chlopně a také srdečnici a pouštěl nám tlukot srdíčka. Pan doktor vyloučil vyšetření veškeré vývojové vady srdíčka. Takže Ondrášek má srdíčko naprosto v pořádku a to je nehlavnější 😉))

Hlavně jsem se uklidnila, že je vše v pořádku, protože stálé necítím žádné pohyby prcka. Tedy minulý čtvrtek jsem jej "donutila" aby mě kopl - když jsem si mazala bříško, tak jsem chtěla nahmatat, kde asi tak leží a asi jsem jej vzbudila, nebo naštvala, že si nedám pokoj 😀 a jednou mě kopl proti ruce. No ale od té doby nic. Jen občas když se blbě pohnu, nebo si blbě lehnu, tak mě v břiše pěkně tlačí, ale kopanečky vůůůbec žádné :-//// Je tedy pravda, že je otočenej nožičkama k mým střevům a občas musím hned 🙂))) Tak nevím ....

11. 8. 2010 (22tt + 0)
Dnes jsme absolvovali kontrolní UTZ po AMC. Vše je v naprostém pořádku, Ondrášek od posledně hezky vyrostl a také hezky přibral. Už váží cca 530 gramů a měří cca 29 cm. Naměřený průměr hlavičky je 56mm, bříška 168mm a stehnní kost je dlouhá 42mm. Ondrášek odpovídá nyní už 22+6, já jsem dle MS dnes 22+0 !!!! Pan doktor říkal, že vše je v naprostém pořádku, Ondrášek hezky odpovídá tak jak má a je vidět, že se mu u mě v bříšku daří dobře 😀 Plodové vody máme dostatek.

Ondrášek se ovšem nechtěl dnes opět fotit a nechtěl si nechat udělat ani portrét. Opět byl otočený zádíčkama ven z bříška a tentokrát ukazoval jen zádíčka a zadeček. I svůj pytlík si kryl nožičkami, které měl těsně u sebe 😀 Obličej zabořil pro jistotu do dělohy a kryl si jej ještě ručičkami. Pan doktor jej trošku pozlobil ultrazvukem, pak mi klepal na bříško, ale Ondrášek nic, ani se nepootočil. Takže máme z dneška pouze fotečku Ondráškových nožiček a že jsou ale krásné 😀 Moje mamka schovávání Ondráška okomentovala tím, že asi bude jednou dělat u tajnejch, a proto už teď trénuje 😀DDD

Ondrášek už třetí den po sobě dává o sobě alespoň jednou denně vědět 🙂)) Je to takové jako když mi v břiše cosi pulsuje. Takže teď už vím, že když jsem v noci před odběrem plodové vody cítila pulzování v bříšku, že to byl Ondrášek 😉 Předevčírem Ondráška dokonce i "vychytal" tatínek a Ondrášek ho kopl do jeho ruky 😀 Tatínek byl naprosto nadšený.

13. 8. 2010 (22tt + 2)
Při dnešní kontrole bylo vše v naprostém pořádku, dokonce i tlak 🙂)) si mě asi tlakoměr nestihl všimnout 😀 Od poslední kontroly jsem přibrala necelá dvě kila :-/ ale Ondrášek je v bříšku spokojený a to je hlavní. Paní doktorka poté co zkontrolovala mě, tak poslouchala přes Doppler také srdíčko Ondráška a pak mi měřila výšku dělohy. Sestřička mi pak ještě měřila rozměr pánve - no těm číslům sice moc nerozumím, ale je jasný, že žádný drobek nejsem 😀 Paní doktorka se také ptala již na pohyby - no už tři dny hezky po sobě Ondrášek o sobě dává vědět, hlavně tedy večer 🙂) Pak jsme s paní doktorkou ještě mluvili o genetickém ultrazvuku, odběru plodové vody a předběžných výsledcích a také o kardio vyšetření. Celkové výsledky z genetiky bohužel ještě nemáme, snad již brzy přijdou. Ale s tatínkem věříme, že vše je v naprostém pořádku.

19. 8. 2010 (23tt + 1)
Dnesk konečně dorazily výsledky z genetiky. Veškeré nálezy jsou normální, genetické odchylky nebyly nalezeny. Čekáme plod mužského pohlaví 😀 No to už víme, že ??? 😀 No ale abych pravdu řekla, tak jsem ráda, že jsme ukecali sestřičku na genetice a věděli jsme předběžné výsledky do 48 hodin. byhc se asi pos... čekat na výsledky čtyři !!!! týdny.

7. 9. 2010 (25tt + 5)
Tak jsem byla po třech měsících opět u zubaře. pan doktor byl spokojený, nikde naštětí žádný kaz, zuby drží a vypadá to, že se kazit nebudou. jen mám lehké záněty dásní, což prý moc neovlivním. pan doktor říkal, ať se s tím smířím, že záněty mě budou provázet až do doby, kdy přestanu kojit :-/// Takže jsem si koupila doporučenou ústní vodu pro akotní péči o zánětlivé dásně a poctivě vyplachuju :-/// Další kontrola začátkem prosince, tedy pokud budu stále 2v1 🙂

15.9. 2010 (27tt + 0)
začátek třetího trimestru

15. 9. 2010 (27tt + 0)
dnešní kontrola v poradně proběhla bez problémů, dr. byla nadšená, že nabírám přiměřeně. Tlak mám v pořádku a zatím bez otoků. Paní doktorka se ptala jestli už máme vybrané jméno pro prcka a jak se mi vede. Ondráška pak opět poslouchala dopplerem, krásně mu srdíčko tlouklo 😵 .V průkazce mám napsáno CS 1, výška fundu 28 cm, 26tt +6 (i když jsem dnes 27tt+0), ale to už neřeším, přijde mi, že doktoři si tam pokaždé píší něco jiného. Do dnešního dne +9kg. Během příštích dnů si mám zajít na test na těhotenskou cukrovku a jinak příští kontrola za pět týdnů ????? Sice mi to přijde divný, no ale budiž, paní doktorka snad ví, co dělá ... příští kontrolu se s ní musím domluvit ke kterému dni mi ukončí neschopenku a taky se musím domluvit na vypsání na mateřskou 🙂)) No a už to pak budeme mít za pár 🙂)))

16. 9. 2010 (27tt + 1)
Ráno jsem se odhodlala jít na test na těhu cukrovku. Ten blivajz nebyl až tak hroznej jak jsem se obávala a vcelku se dal i vypít. Asi po půl hoďce se mi ale začalo dělat zle :-/ naštěstí jsem to ustála, ale žáha mě z toho pálí ještě teď. Výsledky budou prý zítra. tak doufám, že cukrovku nemám !!!!

20. 9. 2010 (27tt + 5)
Dnes ráno jsem volala dr. jak dopadl test na těhu cukrovku. Test je v normě těhu cukrovku nemáme 😀 Hurá !!!!!!!!

23. 9. 2010 (28tt + 1)
Byla jsem nucena navštívit zubae, i když jsem byla před čtrnácti dny na kontrole :-// začala se mi kývat dvojka v pravo nahoře :-// Pan doktor se nejprve divil z čeho to může být a že se mi opravdu nekýve jen tak trochu, jak si myslím já. Po pár testech na tekutý dusík doktor prohlásil, že to vypadá na mrtvý zub :-O provedl tedy ještě pro utvrzení se test vrtačkou - au, au, to teda bolelo - takže zub mrtvý není, aspoň to tak vypadá, ale je tam velký zánět, co tlačí na nerv :-/// No vzhledem k tomu, že mám v bříšku Ondráška, tak moc velká léčba k úvahu nepřipadá. Takže dáseň byla injekčně vypláchnuta corsodylem, doma mám ve vyplachování pusy pokračovat aspoň další tři týdny a za měsíc se mám přijít ukázat. Zub mám tedy zatím navrtaný, naštěstí nebolí a snad mi jej příště doktor něčím zadělá :-/// No ale už se stejně vidím jak leden a únor trávím v zubařském křesle :-///// ach jo

27. 9. 2010 (28tt + 5)
S tatínkem jsme si dnes užili těhotěnský seminář. Bylo to moc milé a příjemné a lektorka byla úžasná. Docela jsme se i nasmáli. Víme už jak ve které porodní době dýchyt a chudák tatínek byl po semináři lehce vyděšený. Večer jsme se jeli podívat ještě na porodní sály do nemocnice v Ostrově, kde sloužila noční službu právě naše lektorka ze semináře. Jsou fakt krásné a prostředí je příjmené, téměř domácí. Tatínek pak doma prohlásil, že je rád, že jsme se tam byli podívat, že aspoň ví "do čeho" půjdeme a jak byl trochu rozhozený z toho semináře, tak po prohlídce porodních sálů se mu ulevilo a on se uklidnil, že to určitě zvládneme 😉

29. 9. 2010 (29tt + 0)
Dnes jsme s taťkou absolvovali UTZ ve 30tt. Malej se dneska kupodivu dobře vyspal, tak se předváděl jak jen mohl. Krásně se na nás smál a pak, jak říkal pan doktor, cosi povídal, ale tomu jsme nikdo nerozuměl 😀 Dnes Ondrášek ukázal i svůj doposud utajovanej obličejík, jakoby věděl, že jej sonda již celý nevykreslí a fotka nezachytí. Takže fotečka bohužel není nic moc :-//// ale je na ní vidět hezounký nosánek a rtíky 🙂)) místo očíček jsou jen velká kola :-//// Jinak dle UTZ vše v naprostém pořádku, plodové vody máme akorát, malej je evidentně spokojený a je již hlavičkou dolu. Nožičky měl dnes u mě v bříšku vlevo vedle pupíku a byl v bříšku stočený do písmene L. Nakonec nám pan doktor ještě pouštěl tlukot srdíčka a ukazoval nám jak mu krásně tluče a také jsme si prohlédli plný žaludek a močový měchýř Ondráška 🙂)) No byl dneska prostě malej opět kouzelnej 😵) Už se na něj s tatínkem mooooc těšíme.

Pro úplnost údajů - naměřený průměr hlavičky je 77mm, bříška 233mm a stehnní kost je dlouhá 54mm. Ondrášek odpovídá nyní už 29+1, já jsem dle MS dnes 29+0. Váhový odhad k porodu při dnešních 1240 gramech je dle pana doktora v rozmezí od 3,2kg do 3,5kg. Takže žádné čtyřkilové dítko by se snad konat nemělo . Ufff ....

19. 10. 2010 (31tt + 6)
dnes jsme podstoupili nejspíš poslední ultrazvuk. Byli jsme v nemocnici a musím říct, že je znát, že se nejedná o soukromé zařízení :-/// Pomalu nám nic neřekli, jen že je vše v pořádku. Ve zprávě je pak psaná váha 2100 gramů a odpovídá 33tt+1. Míry uvedeny ve zprávě nejsou, jen že placenta je na PS, nepřekáží a plodové vody je normální množství. No i když nejsem z tohoto provedeného ultrazvuku moc nadšená, jsem ráda, že je Ondrášek v pořádku a že se mu u mě v bříšku daří dobře.

20. 10. 2010 (32tt + 0)
Kontrola v poradně dopadla dobře. Čípek mám již měkký a pomalu se zkracuje, takže výsledné CS - 3. Tlak naprosto ukázkový 🙂)) a váha k dnešku +11kg. Po změření výšky dělohy a poslechu ozev mi paní doktorka udělala stěry z čípku a kultivaci. Dnes paní doktorka i "trefila" do průkazky správně týdny 🙂)) Paní doktorka mi také řekla, že malej je už kus chlapa a když by se náhodou stalo cokoliv a malej musel ven, tak se nemám bát, protože bude stoprocentně v pořádku 😀D Což je strašně uklidňující 😀DD Další kontrolu máme plánovanou až na 15.11. a to mi již bude točit i monitor 😀D

Od zítra jsem vypsaná na mateřskou dovolenou, neboť včera přišlo z ČSSZ, že mi příští týden končí podpůrčí doba 180 dnů. Jak mi bylo sestřičkou vysvětleno, musím již teď nastoupit na mateřskou, jinak bych musela žádat o důchod, a to s těhotenstvím by moc nešlo :-// Takže na mateřské budu už o dva týdny dřív, tedy 8 týdnů před TP.

Kontrola u zubaře dopadla na 1*, což jsme ani nečekala. Zoubek se hezky ustálil, přestává se kývat a i zánět pomalu ustupuje 🙂)) Hurááá

21. 10. 2010 (32tt + 1)
Byla mi ukončena PN a nastoupila jsem na mateřskou dovolenou 😵

14. 11. 2010 (35tt + 4)
Byli jsme fotit těhu bříško 🙂 Moc jsme si to s tatínkem užili a nasmáli jsme se 🙂) Už jsme zvědaví teď na konečný výsledek 😵

15. 11. 2010 (35tt + 5)
Na dnešní kontrole mě paní doktorka přivítala se slovy - "Tak už tu budeme mít brzy miminko, to nám to ale hezky uteklo" 🙂)))) Od poslední kontroly se toho moc ani nezměnilo, vlastně jen to, že malej už je sestouplý a je hezky naštelovanej hlavičkou tam kde má být a hlavička naléhá - CS 4. Paní doktorka byla spokojená. Čípek je stejný (více jak 50%), tlak máme také v pořádku a bílkovina v moči není. Jen od poslední kontroly jsem nabrala tři kila, takže k dnešnímu dni je to +14kg. A začala jsem mít tedy také otoky dolních končetin, což sama dr. říkala, že by jim také přikládala tento větší nárůst váhy. No a to jsem si říkala, jaké mám dneska nohy hezké oproti sobotě, kdy jsem už od rána měla místo nohou bambulky :-////

Výsledky z odběrů krve jsou v pořádku, také kultivace a stěry na přítomnost streptokoka jsouv pořádku. Super, tak aspoň že toho streptokoka nemám 🙂)

24. 11. 2010 ( 37tt + 0)
Od minulé kontroly se nic nezměnilo, jen mám zase o další kilo víc :-// CS stále 4, záda bolí v kříži, nohy otékají i nadále a s hrůzou jsem ráno zjistila, že už si nenandám ani snubák :-// Jinak námdnes natáčeli také monitor, bylo to hezounké poslouchat jak tluče malého srdíčko 🙂)) sestřička mi pak několikrát třásla s břichem, aby malého vzbudila a malej vyvinul nějakou aktvivitu 🙂)) Domů jsme pak dostali tabulku i s návodem, kam máme dvakrát denně zaznamenávat počet pohybů.

1.12. 2010 (38tt + 0)
Dnešní monitor byl úžasnej. Malej pochopil, že pokud nechce, aby mu sestřička dělala kadou chvilku v břiše vlnobití, že se musí trošku hýbat 😀 Pak následovala prohlídka a paní doktorka říkala, že už se to pomalinku chytá, že hrdlo je propustné pro prst, že malého už hezky nahmatá. Když to prý půjde takhle hezky dál, tak bychom mohli skutečně rodit kolem termínu a nemuseli bychom přenášet. No ježiš jen to ne už teď je ze mě velryba !!! Od posledně mám půl kila nahoře, takže k dnešnímu dni +15,5kg, fuj !!! Tlak dneska 144/73 a CS 5. další kontrola je za týden, paní doktorka sice není, ale poradnu udělá celou sestřička, je to dle paní doktorky ta nejlepší porodní bába co zná 😀

Jinak dneska se malej asi velmi dobře vyspinkal, protože si už skoro dvě hodinky dělá z mého břicha zápasiště a mě to teda pěkně bolí :-///

8 12. 2010 (39t + 0)
Dnešní poradnu dělala sestřička, protože paní doktorka nebyla (možná někde stávkovala, těžko říct). Ozvy máme v naprostém pořádku, Ondrášek se hejbal o sto šest, asi věděl, že udělá radost nejen mě, ale i sestřičce 😀 tTak mám sice hraniční, ale vzhledem k těm mým předchozím je vlastně v "normě". Otoky by sice tolik být neměli, ale v tomhle stupni těhotenství se jim prostě už neubráním. Moč byla v naprostém pořádku. A mám o další kilo víc. Takže k dnešnímu dni +16,5kg :-O Vše tedy svědčí pro nárůst váhy díky otokům :-/

Další kontrolu mám za týden 😀 no někdo věří, že budu ještě 2v1 😀 Já tedy doufám, že už ne a že budu už mít Ondráška u sebe v náruči. Sestřička jinak říkala, že kdyby se mi cokoliv nezdálo, ať pohyby nebo ty otoky, tak mám naklusat do porodnice, že je lepší tvořit třikrát paniku, než jet jednou pozdě. Že mi v porodnici natočí ozvy a průtoky pupečníkem a zhodnotí jestli se malýmu vede v bříšku dobře.

9. 12. 2010 (39tt + 1)
Dneska odpolko se kamarádce narodil syn, a to měla stejný termín porodu jako já .... moc jim přeju zdavíčko a malému do života hodně štěstí 😉
U nás je to stále stejné, i když mi dneska navečer odešla zřejmě zátka - bych ji definovala asi jako nažloutnej dlouhej sopl hlenové konzistence 😀 takovouto definici jsem našla i v jedné diskuzi, když jsem hledala info jak hlenová zátka vypadá a moc se mi to líbilo, protože to přesně vystihuje 😀 Tak jsem zvědavá jak dlouho bude ještě Ondrášek čekat, než se rozhodne, že už je ten správný čas ... tatínek ho přemlouvá každý den a říká mu, že dneska by to teda šlo 😀

10. 12. 2010 (39tt + 2)
Dnes v noci jsem několikrát cítila tlaky v podbišku, ale vždycky jen chvilku a pak to zase přešlo. Ani to moc nebolelo, byl to takový pocit, jako by měla přijít MS. Že by poslíčci ?????? No třeba se něco už konečně začne dít, vždyť už je také čas, do TP už zbývá jen 5 dnů .... Ondrášku těšíme se s tatínkem na tebe 😀

13. 12. 2010 (39tt + 5)
Od pátku přijdou občas poslíčci, ale dlouho se neudrží. Už jsem byla ze svého stavu 2v1 tak zoufalá, že jsem zkusila i babskou radu - koktejl z ricinového oleje. Ten když je vše nachystané, tak rozjede porod a když to nachystané není, tak se člověk z toho maximálně pos*** No a na mě to nějak nezabralo ani tak ani tak. Spíš jsem měla ještě zácpu :-O.

Dneska ráno ale odtekl zbytek hlenové zátky a od té doby cítím sem tam občas tlaky v břiše ... že by ????? Třeba tomu trošku pomohla včerejší vycházka s tatínkem 🙂 No dnes jdeme pro jistotu zas 🙂 Každopádně jsem smířená s tím, že naše miminko bude perfekcionalista po mamince a prostě dřív jak na termín nepřijde 😉 ale Ondrášku maminka se zlobit nebude, když nedodržíš přesný termín 😉

15.12.2010 termín porodu (40tt + 0) KO + monitor

Na KO 15. 12. 2010 jsem už k dr.nedorazili a na procházku jsme 13. 12. 2010 s tatínkem už také nevyšli, neboť se nám toho dne v 16:56 narodilo největší poklad a štěstí našeho života - Ondrášek 😵

Strašně moc gratuluju a držím palce!!! 😉

9. dub 2010

precetla jsem si tvuj pribeh, pobrecela a musim rici jedine: moc a moc drzim pesticky, at to vyjde!!!!!!

9. dub 2010

Ahoj, přečetla jsem si tvůj příběh..prožívala jsem úplně to samé v tu samou dobu. Ateď jsem také otěhotněla a hrooozně se bojím, aby se to neopakovalo. Ale fakt musíme věřit, že to tentokrát vyjde. Držím palce 😉

11. dub 2010
veve.b
autor

Nám je to vážně fuk jestli to bude holčička nebo chlapeček, hlavně když to bude mít dvě ručičky, dvě nožičky a bude to zdravoučké ;-D

14. dub 2010

Veru gratuluju k úspěšnému vstupu do II.trimestru a ať jde všechno tak, jako doposud, tzn. bez problémů 🙂 A užívej si, já už teď vůbec nic nestíhám 😀

12. čer 2010
veve.b
autor

Míšo děkuju 😉

13. čer 2010

Lidičky, normálně na to nemám moc času, ale přečetla jsem si celý článek a jedním dechem jsem čekala dobrý konec, co se testů týče. Jsem strašně ráda, že je vše ok a věřím, že to bude ok až do konce budete mít krásného a hlavně zdravého Ondráška. Moc na vás myslím a užívejte si ty poslední týdny, jsou nejkrásnější!!!!!! Jana 🙂)

20. zář 2010
veve.b
autor

@jana83 Moooc děkujeme 🙂

20. zář 2010

gratuluji ke krásnému mimískovi, a držím palce, ať to dotáhnete do krásného konce, dáváš mě naději, že se nám podaří mít také zdravé miminko (bohužel na poprvé to také nevyšlo)

30. říj 2010
veve.b
autor

@clloi 🙂 Děkuji 🙂 a držím moc všechny palečky (i ty čtyři v bříšku) aby i v tvém bříšku brzy bydlelo miminko 😉 Je pravda, že když nám to blbě vloni skončilo (za chvilku to bude rok) tak jsem nevěřila tomu, že bych mohla třeba za rok mít v bříšku prťouska. Důležité je však se nevzdávat a věřit, hlavně věřit 🙂

30. říj 2010

děkuju 🙂

30. říj 2010

@veve.b Tak rok se s rokem sešel, a jsi maminka 🙂 Jsem šťastná s tebou a moc gratuluju 🙂

13. pro 2010