viktoriekaterina75
30. dub 2010

Mé IVF, aneb čekání na miminko

V létě 2OO4 jsme se s manželem vzali a rozhodli se pro miminko. Jelikož jsem už dávno předtím věděla, že nemohu jinak otěhotnět, než  IVF metodou a ještě k tomu s darovanými oocyty objednala jsem nás rovnou do CAR u Apolináře. Před vánoci 2004 byla naše první návštěva v CAR. Následovalo spousta  odběrů, spermio....atd. V lednu 2005 další konzultace s tím, že dárkyně zatím není a musíme čekat....další měsíc jsem si přivedla dárkyni...a v dubnu už zvonil telefon z laboratoře, že mají vhodnou dárkyni. Byla jsem štastná jako blecha...Mé 1 IVF bohužel nedopadlo...Následovalo rok čekání...mezi tím jsem si přivedla další dárkyni...a zase v dubnu tentokrát 2006, 2 IVF..též to nedopadlo..Ale tentokrát naštěstí zbylo, alespoň na zamražení. KET, který byl v červnu bohužel také nedopadl.

Další dva roky čekání na vhodnou dárkyni, mezi tím proběhla 2x hysteroskopie pro polyp, který nebyl potvrzený...děloha prostě v pořádku, sliznice jak má být...tak proč???Také jsem musela podstoupit operaci plic...pro nějaký útvar...naštěstí to nic ošklivého..naštěstí.

V říjnu 2008 jsme se zase dočkali....Mé 3 IVF.....Poprvé na testíku dvě čárečky...ikdyž jedna slaboučká, ale byla tam...ale Hcg nic moc...takže se jednalo o biochemické těhotenství...Tentokrát jsem to moc oplakala. Ale život jde dál........A po tomto IVF nás s manžou napadlo, že bychom mohli zkusit darovaná embrya. Vždyť je jedno jestli budou jen z cizího vajíčka, nebo i spermie🙂...tak jsme šli do toho...

Prosinec.2008..návštěva léčitele....Při první návštěvě velmi dobrý pocit...mimo jiné vše poznal...dal mi byliny na pití a také na výplachy.....Druhá návštěva proběhla za 6 týdnů...už jsem tak dobrý pocit neměla...dal mi další bylinky....a zase říkal to samé, že otěhotním spontánně.....No nevím jak, když mám vaječníky v prd....tak jsem tam už nešla....prostě jsem mu přestala věřit.

Leden 2009 KET s darovanými embryi. 12 den po KET jsem testla a byla tam...ale nechávala jsem tomu volný průběh, bála jsem se dalšího zklamání....14 den  HCG 1500, dlaší dny stoupalo jak má...úplně ukázkově a už byl žlutý váček v děloze. Bohužel mé radosti netrvaly dlouho a následující měsíc jsem spont. potratila. Skončila jsem v nemocnici...tenkrát jsem celou noc proplakala...ale opět jsem se oklepala a po tom co jsme si dali 4 měsíční pauzu  jsme opět šli do celých darovaných, abych nemusela čekat zase tak dlouho na dárkyni..několik let mě děsilo....

Květen 2009 další KET s darovanými embryi. zase pozitvní testiky, zase hcg rostlo tak jak má ....a tentokrát to vypadalo na dva mimísky...jenže tentokrát to bylo horší, neboť jsem potratila v práci na toaletě☹....myslela jsem, že už to nevydržím psychicky....tolik smůly to přeci nejde.....a holky na neplodnosti mi poradily, abych zažádala o lázně. Následovaly odběry na imunologii, další přenosná onemocnění ze zvířat a vše dopadlo OK.

Září 2009 lázně, beru to jako rekonvalescence před dalším pokusem. Moc jsem si to v lázních užila....a jen co jsem se vrátila, tak asi za měsíc  proběhl další KET s darovanými embryi....tentokrát jsem mimo utrogestanu a estrofemu aplikovala i Clexane....ale i přes mé pozitivní testíky, jsem začala krvácet...už 10den po KETa hcg bylo 14 den  pouze 50 a následující dny jen klesalo a klesalo...Nevím zda jsem potratila, nebo to bylo zase jen biochemické těhotenství???

V prosinci 2009 jsem další IVF odmítla, přes to, že jsem přišla na řadu v pořadníku na darované oocyty. Byla jsem psyhcicky rozhozená, a tak jsem usoudila, že nebudu tolik tlačit na pilu a počkám na další dárkyni...ikdyž mě v CAR upozornila DR., že můžu čekat moc dlouho. Ale vše má svůj čas......

Duben 2010 jsem se zase dočkala🙂.....jsem zatím ve fázi očekávání //. 6 den jsem tam nepatrně viděla ducha druhé čárky....ale  to ještě jen z ..určitého úhlu🙂, tak uvidíme jestli se z toho něco vyklube....7.5.10, jsem 14 den od ET - odběry krve hcg.....krev negativní. Takže planný poplach....test nejspíše falešně pozitivní...Po MS mě čeká další konzultace co tedy dál....nevím totiž jestli mám něco v mrazáku. Kdyby jo, bylo by to fajn. Kdyby ne, tak bychom šli zase do celých darovaných...ale do prázdnin bych chtěla něco podniknout.

11.Květen 2010...tak MS dorazila ...mám hroznou depku...snažím se myslet na něco hezkého, ale nejde to. Pláču od samého rána....nejraději bych se zbalila a odjela někam pryč...bez manžela,  nechci nikoho slyšet a ani vidět. Nevím zda to zvládnu, takto zle mi ještě nikdy po nevydařených pokusech nebylo....mám v plánu jít na kineziologii na doporučení jedné známé...tak uvidíme.

18.5. Zjišťuji informace o jiných CAR....Píši DR. do Pronatalu, Motola a také do Hradce....Chtěla bych tedy zkusit opět ty celé darované...vyjde to přeci jen levněji. Koupila jsem si další vitamínky....kyselinu listovou, a k tomu zobu stále acidum folikuum, a také jsem si koupila v bylinkářství Rakytníkový olej, který je protizánětlivý, posiluje imunitní systém...

24.5. První pozitivní zráva od DR. z Motola. KET s darovanými embroušky provádějí...a není to tak drahý. Až mě ta cena zaskočila.......napsal mi mail, na paní DR...že má na starosti ty darované embrya...a že se s ní mám spojit jak to vypadá..jestli nějaké mají. Jak DR. řekl, tak jsem udělala. Zatím žádná odpověď...ale psala jsem mail  29.5...což byl víkend., to nejspíš nepracují...

27.5. ozvali se z Pronatalu a i z Hradce....mám se objednat na konzultaci

25.6.10...ozvala se pí DR. z Motola. napsala jen, že teď nemají volná embrya, že jsou páry, které je darují ve fázy vyšetřování a že se ozve .

30.6.10. začínám držet dietu....a snažit se jíst více zeleniny a ovoce a trochu i cvičit....Počáteční váha 75kg, což je hrůza.........

2.10.10 Prázdniny utekly jako voda, a stále se nic neděje. Do Motola jsem nepsala....což je asi chyba......a sama jsem dalšího nic nepodnikla, ani když mi napsali z ostatních CAR.....nějak mi není dobře, začínají mi docházet síly do dalšího snažení. Manžel se bohužel k dalšímu pokusu nevyjádřil....tak zatím nechci bez jeho souhlasu nic podnikat...a to ani se někam objednat....Jenže si bohužel uvědomuji, že nemládnu...léta běží, a nemá cenu nic odkládat, aby nebylo pozdě úplně na všechno. To mi bohužel na pychice moc nepřidává...trápím se....Obdivuji všechny ty ženy, co nenechají nic náhodě...a hned po nezdařeném pokusu třeba změní CAR...Budu muset si vzít příklad.....a udělat ten správný krok...jinak budu pořád na jednom místě. jediné pozitvum je, že jsem zhubla... a to na 66 kg.

moc držím pěstičky at to tentokrát dobře dopadne dobře to znám tohle čekání na mimíse

30. dub 2010

Viktorie držím všechno co mám, ať už se po takové smůle konečně dočkáš😉)

2. kvě 2010

Holky díky moc.......

3. kvě 2010

Začni psát komentář...

Odešli