1 / 1

    Bojuji s tím do teď a to jsem skoro 5 let po porodu🙈😅. S čím ještě bojuji je, že i přes snahu pánevní dno zpevnit nějakými cviky na zádech se mi vyhazuje kyčel, takže jsem se na to vyprdla. 😅 Takže si dávám pozor zda jdu skákat přes švihadlo nebo skákat na trampolíně, protože mám jisté, že to můj svěrač v močových cestách nevydrží 🙈😅. Ale ráda si počtu rady, jak cvičit aniž by mi nehrozilo, že už nevstanu😀.

    4. zář 2023

    Krásnou přednášku jak zpevnit pánevní dno jsem obdržela necelé 3 hodinky po porodu. Nestíhala jsem se nabažit malého a rozesílat zprávy o narození a paní cvičitelka do nás hustila informace. Škoda že to nebylo alespoň o den déle. Ale pokyny a papír se cvičením jsme obdrželi. Takže jsme hled doma jak to zdravotní stav dovolil cvičili. Snad pomohlo nemám problém. Za mě super informace hned v porodnici.

    4. zář 2023

    Ja taky dostala v porodnici nejaky informacni letak jak cvicit (prevazne Kegelovy cviky, nic dramatickeho). A jako rok a pul po druhem porodu to neni zadna hitparada, kychani je obcas jeste problem.

    4. zář 2023

    @dinushka00 určitě v tom nejsi sama 🙂 je to sice citlivé téma pro mnohé z žen a nejen po porodu, protože všechny necvičené svaly ochabují, vlivem jiného stavu, věkem…. Ale řešení je a to je to pozitivní😇

    4. zář 2023

    @terezapolodnova
    @amenophus tak ten papír si pamatuju taky. Byť jsem chodila i na předporodní kurz, tak souhlasím, že spousta informací v porodnici šla bokem. Cviky mi ale nikdo neukazoval. Dostala jsem jen ofocený, černobílý, nicneříkající leták, kde si pamatuju leda to, že začít po 6nedělí…. Po přirozeném porodu byl “spodek” horší, než po císaři. Ale i tak jsem se dávala do kupy za mě dlouho v tomto ohledu. Rehabilitace skrz bedra jsem si vyptala asi 2 roky po porodu. Nejvíc mi pomohla v té době rada kamarádky, která mi řekla o pomůckách pro zpevnění.

    4. zář 2023