7 / 241

    pěkný, ještě se mám hodně co učit.

    20. dub 2015

    Dekuju moc 🙂 ale tak horky to urcite nebude..taky teprve zacinam..tohle byl muj v poradi druhy vytvor...

    20. dub 2015

    @vrabcak0007 tak to máte dar od Boha, chcete vidět druhý můj? 😀 Teď o víkendu jsem dělala celkově 7. a zároveň první na zakázku. Ale Vašemu se zdaleka nevyrovná. Růže už jsem okoukala na youtube, díky za návod, tak to zkusím, jen nevím, jak to drží.

    20. dub 2015

    Je to trosku piplacka...poradim muj figl..delam je den predem..a dole je svazu takovou tou tenkou gumickou...vytvarovany salam pres noc v lednici celkem solidne ztuhne a pak snaz drzi a nerozpadava se tolik, kdyz se dava na dort uz bez gumicek...
    jinak se rada podivam i ja na nejakou jinou inspiraci 😉

    21. dub 2015

    @vrabcak0007 děkuju moc, takovéhle fígle se hodí, já právě žádné neznám, neznala jsem. Já mám svoje dorty tady, ale jak říám, žádná velká sláva:
    http://olusak.rajce.idnes.cz/Slane_dorty_-_moje...
    ...a včera jsem našla super inspiraci, nějakou paní z PLlzně,co dělá slané dorty, a to jsem teda čuměla, nedá se to říct jinak, ale už nevím, kde jsem na to narazila.

    21. dub 2015

    to je škoda, ráda bych to taky viděla..když mám čas a budu dělat nějaký dort, tak dost courám po netu a koukám, co a jak..zrovna budu další dělat teď v pátek na sobotu, tak by se to šiklo 🙂)) vaše dorty jsou moc pěkné..hlavně je na nich krásně vidět pokrkoky...kus od kusu jsou o mnoho lepší 🙂

    22. dub 2015

    @vrabcak0007 tak tady, našla, facebook sice nemám, ale fotky jsou volně přístupné. Zajímalo by mě, jak dělá ty kytky do květináče. Jak jí to tam drží, zda to nějak a čím navazuje na špejle....
    https://cs-cz.facebook.com/SlaneDortyPlzen
    To ořezávátko na mrkev si koupím a růže zkusím, zas budou dorty o ěnco lepší.
    Díky za poklonu. Ale jak říkám, mám se hodně co učit. Každopádně zlepšení tam je. První dort není obložený sýrem, takže pomazánkové máslo osychalo a nebyly odkrojené kůrky. měním jen vnějšek, vnitřek dělám pro velký úspěch pořád stejný.

    22. dub 2015

    já teď poprvé budu dělat i vnitřek jiný, protože je to v krátké době pro ty samé lidi a rádi by to pikantnější, tak aby to měli jiné...no já si na obložení sýrem zatím netroufám..ráda bych ho totiž potáhla..přijde mi to opticky hezčí než jen obložení plátky sýra..šunka nebo salám se potahuje v pohodě - jsou měkké a poddajné a většinou to pěkně přilne k podkladu, ale sýr moc ne a má větší tendenci rychleji vysychat, tak se toho bojím...ale zase tedy potahování sýrem už chce fakt cvik..vím, že se sýr v celku zabalí do folie a nechá roztavit v horké vodě...a pak se vyválí a dokud je vláčný, tak se dává na dort..nj, ale vychytat tu správnou teplotu a tak..to bude chtít asi dost cviku a z toho mám respekt 🙂

    22. dub 2015

    jinak díky za odkaz...hned jak budu mít chvilku, tak prostuduju

    22. dub 2015