12 / 241

    ty bláho! 🙂 Ta mrkev (zase nový pomocník?)! A vůbec ten okraj perfektně kulatý (z okurek a salámu).

    6. říj 2015

    děkuju, kdepak všechno jen nožem...ono to takhle zdálky vypadá celkem pěkně, ale zblízka to rozhodně nevypadá jak na tom videu, podle kterého jsem se inspirovala..tam to vůbec všechno vypadá tak jednodušše a člověk se s tím pak piplá a pplku věcí vyhodí než to začne jakžtakž vypadat 🙂)
    https://www.youtube.com/watch?v=dw0lkfnXV5M

    7. říj 2015

    ale uvažuju, se si nějaký vykrajovátka pořídim - na sýr nebo ředkev či uzeniny nebo měkkčí zeleninu, vypadá to hezky 🙂

    7. říj 2015

    @vrabcak0007 tak to by mě nenapadlo, tipovala jsem vykrajovátko. Díky za další tip, zas se mám co učit. Růže za salámu jsou pořád přede mnou. Prolezu YouTube, koukám, že je tam spousta zajímavých věcí na dorty. Díky.

    7. říj 2015

    není za co 🙂 taky hodně gůglím a koukám na youtube, když přemýšlím, co nového bych zkusila a na co bych měla 🙂)) škoda, že není víc času a víc strávníků, tohle mě celkem baví, ačkoliv vaření jako takový moje hobby zrovna není 🙂)

    7. říj 2015

    @vrabcak0007 tak to jsme na tom asi stejně. Slané dorty mě baví víc, než vaření.
    V pátek má táta narozeniny, ale slaný tentokrát asi nestihnu. Zkusím sladký. Loni jsem dělala oba! Zato manželovi v zimě jeho první slaný udělám a na to by to chtělo zas něco nového, neokoukaného.

    7. říj 2015

    @olusenka tak sladké dorty jsem vzdala - jakože nějaké slavnostnější - pá jsem jich dělala před synovými prvními narozeninami jako trénink a pak na jeho narozeniny...ale šílená piplačka, ač člověk dělal pořád ty samé postupy, stejně ten krém či piškot měly kolikrát jinou konzistenci..na to nemám nervy 🙂))) od teď už jen klasika koláče nebo tak...na sladký si řeknu vždycky sestře...ta se na mateřské zbláznila a vrhla se na to a dost se zdokonalila...takže už nebudu chtít být nejlepší matka..něco klidně přenechám jiným 🙂)) já slané dorty a sestra sldké 🙂))

    7. říj 2015

    @vrabcak0007 tak to mrkám. To už je jiná liga. Já dělám sladké, ale jen rodině k narozeninám a spíš lehké, nejvíc se inspiruju na laskominyodmaryny.cz, právě dělám Makový dort s lemon curd a povidly na zítra.

    8. říj 2015

    juj...makové..to já můžu cokoliv od máku...mňam..tak ať se dílko podaří 🙂

    9. říj 2015