138 / 206
    Dušená mrkev, jáhlové krokety, vajíčko.
    wendy84
    autor

    Na přepuštěném másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev a zalejeme vývarem. Přidáme špetku soli, majoránku a můžeme přisladit lžičkou rýžového sirupu. Můžeme malinko zahustit ( dala jsem vloučkovou mouku rozmíchanou ve vodě). Vaříme cca 10-15 minut, dokud mrkev nezměkne. Vajíčko uvaříme na tvrdo.

    Krokety (šulánky) : jáhly uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. (Dělala jsem z cca 150g jáhel a vyšly tři dospělácké porce.) Přidáme lžičku kukuřičného škrobu, špetku soli, rýžovou mouku a vypracujeme těsto, které se nelepí. Z těsta uvalíme váleček, který nakrájíme na zhruba 1 cm silná kolečka, ze kterých uválíme šulánky.
    Šulánky dáme do vroucí vody a vaříme tak dlouho dokud nevyplavou, pak hned vytáhneme a mužeme dál různě upravovat nebo strčit vychladlé do mrazáku.
    Já jsem pro mrmě nakrájela na menší kousky a chvilku opekla na sádle.

    25. lis 2016

    Konečně i recepty. 😀 To je dobrý nápad udělám v týdnu Karči, má teď dietu skrz ekzém, tak se mi těžko hledá co vařit, když teď skoro nic nemůže. :-/

    25. lis 2016
    wendy84
    autor

    @petasgec Jáchym tohle miluje, klidně si i 2x přidá a furt při jídle křičí mňam, mňam🙂) Na receptech se pracuje🙂. Snažím se každý den dopsat nejmíň dva🙂.

    26. lis 2016