42 / 64
    Hlívový guláš a polentové krokety
    wendy84
    autor

    Recept: Na oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájený česnek a koření ( pepř, drcený kmín, paprika,chilli, majoránka), necháme rozvonět, přidáme lžíci rajského protlaku, hlívu a zalejeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 10 minut, poté přidáme nakrájené barevné papriky na větší kousky a vaříme zase cca 10-15 mitut. Pokud dáte vývaru tak akorát, nemute ani zahušťovat.
    Kroketky: polentu uvaříme ve vodě nebo mléce ( dala jsem napůl voda/rýžové mléko, polenty cca 3-4 vrchovaté lžíce na hrnek tekutiny), osolíme, opepříme, přidáme trochu oliv. oleje. Musí to být hodně hustá kaše. Nalijeme na vymazaný plech a necháme vychladnout. Posypala jsem jestě čerstvou bazalkou a černým sezamem. Vychladlou dáme do lednice a necháme přes noc pořádně ztuhnout.
    Druhý den vykrajujeme libovotné tvary a dáme upéct do trouby na pečící papír (220 stupňů, asi 20 minut).

    2. čer 2016