icon
16 / 262
Sibiřské pelmeně
avatar

Jeeee. Chci!

Odpověz
10. únor 2013
avatar

jee to vubec neznam :(

Odpověz
13. srp 2013
avatar
zuzi82
autor

@lucie_kol Je to nudlové těsto naplněné hodně na jemno mletým masem s cibulí, solí a pepřem, uvařené v osolené vodě. Podává se buď se zakysanou smetanou a nebo já mám nejraději s octem. 😉

Odpověz
13. srp 2013
avatar

@zuzi82 Aha to vubec neznam

Odpověz
13. srp 2013
avatar

miluju pelmeně 🙂 , moje prababička je prý podávala se šťovíkem (tak byl původně ten recept, ona pocházela odněkud z východu..).. já je jím s kys. smetanou a máslem, ale taky jsem hodněkrát četla o octu, nebo citronu- to asi pak bude víc podobné tomu originálnímu šťovíku, ale já na to nikdy nesebrala odvahu, dát na to ocet :D

Odpověz
6. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@lubinkova Já mám ocet ráda a s pelmeněma je to nedostižné. 😉

Odpověz
6. pro 2013
avatar

@zuzi82 no já mám taky ocet jako takový ráda (celkově mám hodně ráda kyselou chuť.. všechno radši víc kyselé, než sladké- zelí, některé omáčky, saláty atd...), ale vždycky se bojím, že když to dám na pelmeně, tak to tím zkazím (a tím si zkazím pracně vytvořenou lahůdku 🙂 ..), ale tak já to příště vyzkouším, noo... třeba to pak nebudu chtít jíst jinak 🙂

Odpověz
6. pro 2013