10 / 42

    jak jdou trubičky sundávat? já mám nějaké blbé těsto - drží na formě zuby nehty.... mohu poprositi o receptík????

    12. lis 2013
    zuzi82
    autor

    @petbeny Jsou medové. Těsto je takové tužší, takže se s ním hůř pracuje, ale z formiček jdou krásně
    500 g hladké mouky, 200 g cukru, 100 g tuku, 3 žloutky, 3 lžíce medu, 3 lžíce mléka. 😉

    12. lis 2013

    @zuzi82 hned si ho přepisuji, zkusím - určitě bude báječné 🙂 a ještě se zeptám: musí se formičky pomazávat např. sádlem?

    12. lis 2013
    zuzi82
    autor

    @petbeny Formičky ničím nemažu a abych nezapomněla, po upečení jsou hodně tvrdé a trvá jim, než změknou, je třeba je péct mezi prvním cukrovím. 😉

    12. lis 2013

    @zuzi82 o.k., takže už brzy na ně vlítnu a ještě - jaký tuk dáváte nejraději???

    12. lis 2013
    zuzi82
    autor

    @petbeny Do těst zásadně používám Heru

    12. lis 2013

    @zuzi82 děkuju, to jsem chtěla slyšet 🙂 🙂 🙂 já jí mám také oblíbenou

    12. lis 2013

    a ty trubičky se pak plní pařížskou šlehačkou nebo nějakým krémem? A kde se koupí na to formičky? To jsou takové ty trubičky?

    19. lis 2013
    zuzi82
    autor

    Formičky jsem koupila na trhu a ano, jsou to kovové trubičky.
    Já plním krémem z uvařeného salka a másla. 😉

    19. lis 2013

    A dala bys recept na krém?

    4. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @anlek Pokud myslíš recept na krém do trubiček tak ten dělám z jednoho tři hodiny vařeného salka a másla, asi tak 1,5 kostky, aby to bylo sladké, ale drželo to tvar. 😉

    4. pro 2013

    @zuzi82 mužu se zeptat?delala sem trubičky podle vašeho receptu asi pred 2 týdnama,mám je na balkonu,ale jsou ješte tvrdý,je možný,že do Vánoc ješte zmeknou?

    10. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @tasmailla1 A máte je už naplněné? U nás vždy změknou, tak bych se divila, kdyby ne. Dělám je už asi sedmým rokem. 😉

    10. pro 2013

    @zuzi82 no zatím nemám,chci tam dát krém z uvařeného pudingu,ale bojím se to udelat tedka,aby se to do vánoc neskazilo...jinak chválim vaše sádlové koláčky,konečne dneska na druhej pokus se me povedli,poprvé sem je pekla na víc stupnu a ši do koše..🙂

    10. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @tasmailla1 Pudinkový bych nedávala tak brzy, to by bylo kyselé. A nechcete zkusit ten krém z másla a salka? Tomu se nic nestane a trubičky se rozleží. Já je mívám tvrdé, než je naplním, pak změknou, ale plním vždy nejpozději dva týdny před vánoci. Letos poprvé jsem je měla měkké už prázdné. Nevím, jak poradit, asi bych je plnila nějaký čistě máslovým krémem už teď. :-/

    10. pro 2013

    @zuzi82 tak jo dekuju za radu ,skusím ten krém podle vás z toho salka...🙂

    10. pro 2013

    @zuzi82 to salko se musí po uvaření nechat asi vychladnout a pak do toho zašlehat zmeklé máslo?

    10. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @tasmailla1 😉

    10. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @tasmailla1 Vymazala jsem si tu odpověď a poslala ti jen smajlíka, to by ti asi moc nepomohlo. 😀 To salko necháš vychladnout, vyšleháš máslo a do něho pak zašleháš to salko a zase šleháš, čím dýl, tím líp. 😉

    10. pro 2013

    @zuzi82 dekuju moc za rady,už mám koupené salko,tak zítra se na to vrhnu....🙂

    10. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @tasmailla1 A nezapomeň salko uvařit ve vodní lázni, ideálně tři až čtyři hodiny. 😉

    10. pro 2013

    @zuzi82 tak sem včera dodelala ty trubičky a sou teda mnamozní,i ten krém se povedl...🙂 ješte jednou díky.....

    12. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @tasmailla1 Nemáš zač 😉

    12. pro 2013

    kdybych ty trubicky upekla zitra tak uz mi asi nezmeknou co?

    15. pro 2013
    zuzi82
    autor

    @kituska Pokud je hned naplníš, tak šanci rozhodně mají. 😉

    16. pro 2013

    kolik je, prosím, trubiček z této dávky cca? děkuji za odpověď 🙂

    12. pro 2015