icon
22 / 42
Medové trubičky s karamelovým krémem
avatar

blbý dotaz trubičkového začátečníka... .-D to jak máš několik odstínů je tím, jak se to podaří vytáhnou t z prouby nebo se do části těsta přidává třeba kakao? .-))

Odpověz
7. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@peggy_5 Ne, je to samozřejmě tloušťkou těsta a včasností vytažení. Hodně rychle tmavnou, takže je to otázka vteřin a většinou mám barevné i v rámci jednoho plechu, jak to někde hřeje trochu víc a jinde trochu míň, některá je trochu silnější a jiná tenčí. 😅

Odpověz
7. pro 2013
avatar

@zuzi82 aha... dobré vědět... 😀

Odpověz
7. pro 2013
avatar

Nemohla bych moc poprosit o recept ? Vypadají naprosto úžasně 😵

Odpověz
7. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pajiskazemlyna Medové trubičky
500 g hladké mouky, 200 g cukru, 100 g tuku, 3 žloutky, 3 lžíce medu, 3 lžíce mléka
Krém: 1/2 mléka Salko, 250 g másla
Vypracované těsto lechce vyválíme, vykrájíme kolečka a natočíme na trubičky. Ještě horké sundaváme. Salko uvaříme v plechovce ve vodě (3-4 hodiny). Necháme vychladnout a vyšleháme s máslem.

Odpověz
7. pro 2013
avatar

A necháváš odležet i s krémem? 🙂 Já je budu dělat poprvé letos 🙂

Odpověz
8. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pipetulaa Ano, nechávám rozležet i s krémem, dva týdny by to určitě chtělo. 😉

Odpověz
8. pro 2013
avatar

@zuzi82 takový blbý dotaz od někoho kdo nejí sladké =) to salko vaříš z důvodu toho aby ti zkaramelizovalo??? Dá se koupit i karamelové salko tak se ptám co je lepší? =) Děkuji za odpověď =)

Odpověz
8. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@piskudlinek Je to asi jedno. Já kupuju to obyč a tři hodinky ho vařím, ale třeba sestra už přešla na to karamelové a chválí ho. Záleží asi na tobě, jestli se ti to chce vařit. 😉

Odpověz
8. pro 2013
avatar

@zuzi82
No po pravdě mě se nechce vůbec péct =( já vánoce nesnáším....
Je to pro mě normální den,ale manžel a jeho rodina prudí tak kvůli tomu se ptám....
A děkuji

Odpověz
8. pro 2013
avatar

jůůů - taky je dělám sice mám trochu jiný recept, ale jsou první které zmizí 😀

Odpověz
9. pro 2013
avatar

tedy já nevím čím to je, ale mě se to těsto nějak nechce spojit :/ jakože se spojí, ale je pořád takové drolivé :( nevíte někdo co s tím? Nebo je to normální?

Odpověz
9. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pipetulaa Je takové, chce hodně propracovat, já dělám v robotu a ten to vypracuje hezky, kdyžtak přidej kousek másla. 😉

Odpověz
9. pro 2013
avatar

@zuzi82 tak jsem hňácala růčo asi půl hodiny 🙂 přidala kus másla....tak snad to bude dobré 🙂 Už je to lepší, ale teda konzistenci třeba lineckého to určitě nemá...Dala jsem do rána uležet, pak to vyndám, ať to chytne pokojovou teplotu a večer budu péct 🙂))

Odpověz
9. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pipetulaa Je tam málo tuku, kdybys natáčela linecké, rozteklo by se to, tohle je takové suché a tuhé. Až to budeš válet, vyválej co nejtenčí, čím tenčí to bude, tím budou trubičky hezčí, když to necháš tlusté, tak se budou tak jako bortit. A ty spoje potři mokrým prstem, budou líp držet a při pečení se nerozpojí. 😉

Odpověz
9. pro 2013
avatar

@zuzi82 díky moc za rady! 🙂) Zítra dodám fotodokumentaci po pečení 😀

Odpověz
9. pro 2013
avatar

taky přidám hloupý dotaz, ty trubičky pečete natočené na těch trubičkách? někde v jiném receptu to točí autorka hned jak to vyndá z trouby (psala, že má pak od toho popálené prsty :oD), tak přemýšlím, co je lepší způsob...

Odpověz
9. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@lekky Jo, vykrojím těsto a namotám na trubičku a pak ještě dost teplé sundavám. Tohle těsto by nešlo natáčet po upečení, je tvrdé. Změkne až když se rozleží s krémem. 😉

Odpověz
9. pro 2013
avatar

díky za bleskovou odpověď. tamto těsto je trošku jiné, spíš mi jde o to, zda je lepší udělat toto a natočit předem, nebo udělat tamto a natočit pak (i když jsem k tomu skeptická, už vidím, jak se mi to drolí), tyhle rohlíčky jsem nikdy nedělala, ale manžel, ach manžel, ten by je chtěl :oD

Odpověz
9. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@lekky Můj manžel je miluje 😀

Odpověz
9. pro 2013
avatar

njn, co bychom pro ně neudělaly :oD

Odpověz
9. pro 2013
avatar

prosím, prosím, smutně koukám... @zuzi82 myslíš, že budou dobrý s jiným krémem? Mě ten karamelovej nějak nejede 😖 Ale nikdy jsem tyhle trubičky nedělala...?

Odpověz
12. pro 2013
avatar

jooo a ještě jeden dotaz 😀 Jakej asi mají ty trubičky průměr? Mě se zdají takový tlustější, než ty co mám já...?

Odpověz
12. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pupickova Jo,když uděláš s čokoládovým budou taky dobrý😉 a trubičky můžou mít tak maximálně 1 cm, ale nikdy jsem je neměřila a dnes jsem dojela k našim, takže to ani nemůžu změřit. Ale to je jedno, jak široké je uděláš, ne? Čím tenčí, tím roztomilejší, ale aby vedle těch tvých rohlíků nepůsobily komicky 😀

Odpověz
12. pro 2013
avatar

@zuzi82 super, takže krém bude pokus 🙂 No a tu poznámku o komičnosti mýho cukroví budu dělat, že jsem nepochopila! 😀 😀 😀

Odpověz
12. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pupickova OK 😀

Odpověz
13. pro 2013
avatar

@zuzi82 tak v poho...vůbec to nebude komický! 😀 Trubičky jsou taky dementní 😀 nevím proč se mi sesunuly, takže místo hezky kulatých mám takový šišouny 😀 navíc, jsou tvrdý jak kámen... když je budu z okna vrhat na kolemjdoucí, nejednomu způsobím otřes mozku! 😀
krém jsem udělala medovo skořicový...chutná trochu jako krupicová kaše 😀 😀
Tak teda děkuju za recept! 😀 😀

Odpověz
14. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pupickova Trubičky změknou. Po upečení jsou úplně tvrdý a pak měknou, a sesunuly se, protože bylo moc tlusté těsto. Dřív mi to taky dělalo, musí být tenké těsto a pak drží. 😀 😉

Odpověz
15. pro 2013
avatar

@zuzi82 hm... no to jsem zvědavá teda 😀 Každopádně vedle rohlů, rozhodně budou adekvátní! 😀

Odpověz
15. pro 2013
avatar

@zuzi82 hahááá, změkly!!! 🙂 Jsou úplně měkoučký a dobrý! 🙂 Děkuju moc za recept, teď už tím fakt nikoho nezabiju 😀

Odpověz
18. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@pupickova No, vidíš, říkala jsem ti to. 😉

Odpověz
18. pro 2013
avatar

mohu se zeptat, jak dlouho péct a při jaké teplotě? Děkuji

Odpověz
23. lis 2014
avatar

jo jo naklik stupnů a zeptám se to karameloví salko už se nevaří ješte jsem sním nedělala tak nevím 🙂 a tuk dáváš heru nebo máslo ?

Odpověz
3. pro 2014
avatar
zuzi82
autor

@liza5 Peču na 160 stupňů, ale pozor, velice snadno ztmavnou. A pokud koupíš karamelové salko, tak vařit nemusíš, pokud obyč, vařit musíš. 😉

Odpověz
3. pro 2014
avatar

@zuzi82 dík : ) zítra se na ně chystám

Odpověz
3. pro 2014
avatar
zuzi82
autor

@liza5 A do těsta dávám Heru a do krému máslo. 😉

Odpověz
3. pro 2014
avatar

@zuzi82 ještě se zeptám to salko uvaříš a necháš schladnout a dáš teda jen půlku a celé máslo nic víc já jen zítra se na to chystám mám už upečeno tak jen ten krém 🙂

Odpověz
11. pro 2014
avatar
zuzi82
autor

@liza5 přesne tak. S alko dej podle chuti. Začni pulkou a kdyby to bylo málo sladké, opatrne přidávej.

Odpověz
11. pro 2014
avatar

a ještě se zeptám skladuješ to v lednici nebo na chladném místě už to mám hotové a už se nato těším až to ochutnám 🙂

Odpověz
12. pro 2014
avatar
zuzi82
autor

@liza5 Já to mám venku na balkoně. Všechno cukroví skladuji tak do těch deseti stupňů. Nejraději jsem, když je venku kolem nuly. To je pak asi nejlepší. 😉 Pokud budeš zkoušet dřív jak na Štědrý den, nelekej se, kdyby byly trubičky tvrdé, do vánoc změknou, ale trvá jim to. 😉

Odpověz
12. pro 2014
avatar

tak já je nechám v lednici

Odpověz
12. pro 2014
avatar
zuzi82
autor

@liza5 Bude to lepší, když jsou v teple, tak je pak ten krém i ta čokoláda taková jako "omatlaná" 😉

Odpověz
12. pro 2014
avatar

@zuzi82 Ahoj, prosim te dotaz - jde to z tech trubicek dobre sundat? mam teda taky recept na ty, co se staci po vyndani z trouby, ale to je fakt vopruz...

Odpověz
15. pro 2014
avatar

@lekky jak jsi to nakonec vyresila? ja loni pekla po 3-4 a stacela horke, letos uvazuju koupit ty trubicky, jelikoz je fakt vopruz pect po par, stacet... :-P

Odpověz
15. pro 2014
avatar

Prosim jak je v receptu 100g tuku- muze byt maslo?nebo hera....? Nebo co davate. Delam dnes.poprve

Odpověz
13. pro 2016
avatar
zuzi82
autor

@a_lex já dávám heru, ale myslím,ze to je jedno

Odpověz
13. pro 2016