7 / 205
    Jablečné placky: jablka, skořice, třtinový cukr, pohanková mouka, rýžová mouka. Vpravo je placka na slano (myslím, že cuketová).

    Můžu poprosit poměr surovin?

    19. říj 2014

    @pitrsova To bude těžký. dělám vše od oka, ale pokusím se. 4 jablka, půl lžičky skočice, cukr dle chuti, 6 lžic pohankové hladké mouky, 300g rýžové mouky. Ta slaná: velká cuketa, lněné semínko 2 lžíce, kmín, sůl, majoránka,česnek 3 stroužky, a mouka stejně jako u sladkého.(naposled jsem tam dala i tahini a bramboru a bylo to taky dobrý). Přidat trochu vody aby vzniklo těsto jako na bramboráky. Snad jsem se strefila, dělala jsem je před dlouhem. Dá se s tim hodně pohrát. Přidat mouku nebo vodu podle toho jestli je to moc vodové nebo naopak málo kašovité. Nebo někdy tam dávam sýr nebo mrkev. Dají se tam dát i vločky.

    19. říj 2014

    @zuzkaamichal super recpet nasladko, ale nemám rýžovou, myslíš, že můžu dát pouze pohankovou?

    13. lis 2014

    @eva2bb na mě je pohanková moc výrazná. používám jí spíš jako pojidlo.jednou jsem to taky dělala jen z pohankové a celkem se to zkazilo. asi nejvíc. taky dávavám často kukuřičnou. asi nejvíc. je nejlevnější.

    14. lis 2014

    Aha,diky,tak ja pro nejakou skocim. @zuzkaamichal

    14. lis 2014

    @eva2bb super bezlepkové placky se mi osvědčily ty co mam taky ve fotoblogu a píšu, že jsou ze zbydků. jsou uplně super. "hmota"po odštavnění jablek a mrkve (3 velké jablka a jedna mrkev), velká hrst rozinek, malá hrst nasekaných mandlí, třtinový cukr, trocha pohankové mouky a zbytek rýžové nebo kukuřičné, trocha vody a citronové štávy. konzistence taková aby se dalyudělat placky na pečící papír. miluje je i manžel. nejsou mastné a jsou akorát měkké a nedrolí se.

    14. lis 2014

    @zuzkaamichal úplně mě ty placky nadchly, malej má ABKM a alergii na bílek a chci mu stravu dávat co nejpestřejší. Semtam na mě padne chandra, že se mu ta jídla pořád opakují. Určitě vyzkouším placky, waflovač mám, takže se do toho pustím, i já se na ně těším! Na lepek sice alergii nemá, ale moc to s ním nepřeháním, takže určitě díky za inspiraci v albu 🙂

    14. lis 2014

    @eva2bb díky.dcera má taky alergii na kravské mléko a já na lepek. Je to obtížnější, ale dá se to zvládat.Jen to chce všechno študovat a chystat. bez bílku se dá vařit celkem dobře,s mlékem je to těžší.držim palce at ho to brzo opustí a může baštit vše.

    14. lis 2014

    @zuzkaamichal díky, vám nápodobně, i když ty už z toho asi nevyrosteš :( Ale není to konec světa, holt musíme trochu víc studovat, než se vrhneme do kuchyně 🙂

    14. lis 2014

    děkuji za recept, zkusíme, vypadaj dobře 🙂

    15. dub 2015

    ...prosím a je lepší placky dělat v tom vaflovači nebo na tomhle grilu? Uvažuji co pořídit - díky!

    8. led 2016

    @tina_7 myslim že je to jedno. jen já mam kvalitnější ten gril než vaflovač, ale z vaflovače vypadají estetičtěji.

    8. led 2016

    @zuzkaamichal prosím a jaký to je model ten gril a na co se dá ještě použít? Moc díky!

    8. led 2016

    @tina_7 model netuším.mám ho už asi 4 roky, používám ho často. griluju na něm bez oleje nějaké maso, lososa, cuketu, ale hlavně ty placky. líbí se mi že na to nepotřebuju olej a nepřipluje se to. tip netuším.je to tefal a dostali jsme ho. myslim že patří mezi ty kvalitnější. ten z lidlu vydržel sotva půl roku a začal slézat ten povrch a začalo se to připalovat. taky výhoda oproti vaflovači je ten že se ty desky na kterých se griluje dají odendat a pohodlně umýt v umyvadle. ale vaflovač se nedá rozdělat a musí se otírat nasucho, což je na prd.

    8. led 2016