icon

Je vůbec někdo, kdo by Epi-no/Aniball nedoporučil?

rajecka
25. únor 2015

Ahoj, za měsíc a kousek budu podruhé rodit a od začátku těhotenství přemýšlím, zda tentokrát cvičit nebo ne. Všude na internetu i v okolí slyším jen samou chválu, přesto mám několik důvodů, proč se toho bojím a nechce se mi do toho jít, především finance a strach z poranění, mám totiž z předchozího nástřihu hodně tenkou a citlivou kůži v této oblasti. Nechci si hledat důvody, proč si ho nepořídit, jen by mě zajímalo, jestli má někdo i negativní zkušenosti, které se nikde neprezentují.

Děkuji

Strana
z5
pupickova
26. únor 2015

Tím jsem chtěla říct, že každá je jinak elastická a některá to zmákne bez pomůcek a jiný nepomůžou ani všichni svatý 🙂

smallinka
26. únor 2015

no já bych asi byla na vážkách, spíš asi raději ne. Přijde mi trochu divný, že se to neprodává v lékárnách.....asi to není úplně schváleno.

dzungala
Autor odpověď smazal
apacheee
AMBASADORKA
26. únor 2015

@smallinka Jako u nás v lékárně neprodávají ani monitor dechu, takže asi tak🙂

Nemám moc ráda názory těch, kteří o tom nic neví, ale podle jakýchsi indicíí to hned zavrhují...

dzungala
Autor odpověď smazal
editah222
26. únor 2015

Nepouživala jsem, jen mi manžel masíroval hráz a první dítko bylo bez nástrihu a bez naprostého problému, i porod byl velmi rychlý. Druhý porod byl překotný takže k nástrihu došlo, ale hojení bylo velmi rychlé. Takže já považuji EPI NO za zbytečný 🙂 Navíc jsem toho názoru, že není přirozené cokoliv před porodem uměle rozhtahovat. Ale každá je jiná, má jiný porod a hlavně ke všemu jinak přistupujeme. Pokud někomu cvičení s Epinem pomůže psychicky a bude klidnější tak proč ne. Já se porodů nebalá a byla v klidu.

sangita
26. únor 2015

Nedavno o EPI-NO mluvila znama gynekolozka/porodnice - bylo pry videt vysledky u zen, ktere ho pouzivaly, masaz hraze moc nedoporucovala, protoze pusobi jen na malou cast a natrhne se to pak jinde..
Ja jsem pri prvnim tehotenstvi delala jen masaz, hraz nenatrzena, jen mirne na labiich (a to jsem si tlacila podle sebe = hodne). Ted mam i EPI-NO a zda se mi fajn.

smallinka
26. únor 2015

@apacheee já nic nezavrhuji, jen jsem napsala svůj názor 😉 myslím si, že to může mít i negativní účinky.....

apacheee
AMBASADORKA
26. únor 2015

@smallinka A jaké?

apacheee
AMBASADORKA
26. únor 2015

Maminky či těhulky, které jste přesvědčené o přínosech cvičení, či ho prostě jenom zvažujete a chcete načerpat více info od uživatelek, které mají opravdické zkušenosti (a neřeší jen, co povídala sousedka), neváhejte navštívit skupinu tomu věnovanou🙂
https://www.modrykonik.cz/group/6279/

kocicinka
26. únor 2015

@smallinka no na ty negativní účinky jsem taky zvědavá. 😀 Já jsem ho používala při přípravě na dva porody a světe div se, nejsem ani vytahaná, ani se nepočůrávám, ani jsem nezaznamenala žádný jiný negativní účinek. A všechny holky, co psaly do diskuze o epinu tady na koni byly spokojené a nehlásily žádné "negativní" účinky.
Kdo nevyzkoušel, nemůže objektivně posoudit.

smallinka
26. únor 2015

Proč by se měl monitor dechu prodávat v lékárně? Já se jenom přikláním k názoru, že spíše ne. Dvě známé ho měly a obě zakrvácely při používání. Z toho bych asi byla neklidná, kdyby se mi to stalo.

apacheee
AMBASADORKA
26. únor 2015

@smallinka Já jsem zakrvácela, poměrně dost. Jako vyděsilo mě to, ale cvičila jsem dál a pak už bez problémů. Já to beru tak, že kdo se bojí, nesmí do lesa🙂

andelka
26. únor 2015

Tak kdybych zaznamenala během cvičení komplikaci jako krvácení, taky bych byla opatrná. Používala gel, zpomalila tempo, cvičila třeba po pobytu v teplé vodě, lépe v pozici v kleče než v sedě..někdo má z různých důvodů tenkou a citlivou sliznici, např. po prodělané mykoze pod., někdo citlivý čípek. Musí se opatrně.
Kamarádka třeba krvácí i po běžném sexu..takže tady by epino asi nemělo šanci, nešla by do toho. Ale u porodu teda mazec, nástřih i zranění uvnitř, hodně šití, blbě se to hojilo..
Já osobně jsem nikdy žádný problém neměla.

kocicinka
26. únor 2015

@smallinka tak ho asi používaly nesprávně. Při správném používání, tj. pomalém nafukování při použití lubrikantu a vhodné polohy by se dít nic takového nemělo, pokud je prostředí v pochvě zdravé. Pokud je zánět, používat se epi no nesmí. Jako když si ho tam s prominutím strčím a nafukuju i přes bolest, tak je to špatně, je k tomu přiložený návod, kde se píše, že cvičení s tím nesmí bolet. Tak jako proč by se mělo epi no prodávat v lékárně? To, že se neprodává v lékárně( stejně tak jako se tam neprodává spousta věcí, apachee použila pro přirovnání monitor dechu, protože to je také zdravotnická pomůcka) přeci neznamená, že je to nějaká nebezpečná věc 😀
V porodnici, kde jsem rodila, ho na předporodním kurzu doporučují, když by to bylo něco nebezpečného, tak by ho asi těžko doporučily. Jak píšu, měly by se vyjadřovat spíše holky, které s tím mají osobní zkušenost( ať pozitivní, či negativní) nic proti tobě.

lenkavd
26. únor 2015

Tak já budu patřit k té menšině, co spokojená moc nebyla. U prvního porodu dobrý, bez nástřihu. Ale měla jsem tužší hráz a ta tam chvíli bránila. Tak jsem si u druhého epino koupila, protože to byl v té době takový hit. Moc příjemné mi to tedy nebylo, ale vydržela jsem. Hráz byla stejně tuhá jako u první, ale u porodu pak bránila víc a bez nástřihu to nešlo. Neříkám, že to bylo epinem, to ani náhodou, ale mně rozhodně v ničem nepomohl. Co spíš blol jiné, po prvním porodu se mi pochva vrátila do původního stavu hned, po druhém to trvalo docela dlouho a to byly holky srovatelně velké. Takže možná jenom "únava materiálu", ale já osobně to dávám za vinu spíš epinu. Teď už tedy taky dobré, ale trvalo to o dost déle...

rajecka
autor
26. únor 2015

Holky děkuju moc za tolik názorů. Už nepochybuji o tom, že je to prospěšná věc, ale přesto jsem se rozhodla necvičit. Pečlivě jsem pročetla příspěvky ve výše uvedené skupince a vyděsilo mě, kolik holek při používání cítí bolest, krvácí a poraní se. A jsem přesvědčená, že by se to stalo přesně i mě, protože jak jsem psala, jsem hodně uzká a citlivá, že i po obyčejném sexu bývám podrážděná a objeví se často trhlinky. A i když v důsledku je to asi pořád menší zlo, než samotný nástřih a jeho hojení, nepřipadá mi tato cesta správná a přirozená, tak trápit tělo. Nebojím se, že bych měla problém dítě vytlačit, už se mi to jednou povedlo bez problémů, ale vzhledem k tomu, že šlo o hodně rychlý porod nástřih mě neminul. Vůbec jsem nepřemýšlela jak tlačím, šlo to samo. Prostě to tělo při porodu funguje úplně jinak, než normálně, to je jako kdyby někdo zkoušel bez umrtvení střihnout hráz mimo samotný porod 😀 Takže to nechám na přírodě a snad nebudu litovat 🙂

scai
26. únor 2015

Vlastním lékárnu a epi--no mě fakt nenapadlo tam mít. Nikdo se na to v životě neptal, řeší se tady na diskuzích a pak si každý objedná. myslím, že to nemají ani distributoři, je to zdravotnický prostředek, takže když už by to někde mělo být, tak spíš v prodejně zdravotních potřeb. Ale je to dost intimní věc a málokdo by to šel někam takhle koupit. A dle toho usuzovat že asi nebude ok? To je blbost
Já ho měla na obě děti a jen doporučuji

xpetulkax
26. únor 2015

Přetlumočím, to co mi řekl můj gynekolog, který je mimo jiné i zkušený porodník. Ptala jsem se ho, jestli by doporučil balonek (aniball, epi-no) a ten mi řekl, že tohle je volba každé ženy, ale za něj- jsou to vyhozené peníze, které se mohou vynaložit na něco jiného. Sex udělá úplně stejnou službu a pro tělo přirozenější, navíc sperma má v sobě látky, které k porodu pomohou. Žena má veliké bříško a před porodem má, co dělat sama se sebou, natož aby si zaváděla balonek- hrozí poranění, infekce a spíš si tím ublíží než pomůže. Na to, aby to mělo tak obrovský vliv na porod (a případný nástřih) by se muselo cvičit x měsíců a ne pár týdnů před porodem..

guinea
26. únor 2015

@xpetulkax A to jsou jeho doměnky, a nebo pozoroval při používání Aniballu třeba manželku?

scai
26. únor 2015

Petulko s tím nesouhlasím. Vždyt když člověk začně, je třeba na 18 cm.... za 2 týdny jsem se dostala pomalu na 32 cm.....nebyly to měsíce, ale týdny a to jsem ani necvičila denně. Takže už to téhle teorii odporuje, to by byly mnohem pomalejší pokroky
A pak při porodu obou dětí ze mě byli paf, že tak hladce už dlouho nikdo nerodil (první porod překotný a bez nástřihu), druhý pomalejší, ale konec taky rychlý a nečekaný a malou jsem si porodila sama, takže bez chránění hráze apod.... Asistentka přiběhla až jsem měla hlavičku venku.
A taky byl bez poranění, bez jakéhokoliv šití.
Věřím, že to bylo díky epi nu, měla jsem ten rozměr natrénovaný.

andelka
26. únor 2015

Srovnávat sex s epinem mi nepřijde zrovna ok. Navíc se to dá kombinovat, a spousta žen to tak dělá. Holt prostaglandiny (tuším že to ono co pomáhá zralosti čípku) epino v sobě fakt nemá.

xpetulkax
26. únor 2015

@guinea je to porodník v Chrudimi, setkal se s tím praxi u pacientek. Neříkám, že obhajuji jeho názor, jen ho dávám do placu. Vím, že má hodně zkušeností a proto mu v tomhle důvěřuji. Ještě ten den jsem měla v plánu aniball koupit, ale na základě toho, co mi řekl, jsem to nekoupila a radši jsem koupila pár pěkných věcí pro mimísa.

guinea
26. únor 2015

@scai
@xpetulkax
Už jsem to tu někde psala, k Aniballu se také vyjádřil "můj" gynekolog (nechodím k němu běžně, jen dělá screeningové UTZ). Mluvil o něm velice pohrdavě a odmítavě, a vše se zakládalo na jeho doměnkách, NE na konkrétním pozorování vzorku pacientek třeba. Měla jsem z něj intenzivní pocit, že mu vadí ta představa, že žena "bere porod do svých rukou", když je to přece na porodníkovi, aby ON ten porod vedl. Mimochodem jinak je to jistě zkušený porodník a gynekolog, ale holt věk přes padesát a stará škola. Třeba omdlíval při představě, že k něčemu TAK HNUSNÉMU jako porod chci mít u sebe manžela.

kocicinka
26. únor 2015

@xpetulkax hm, přesně medicínský pohled. Epi no nemá samo o sobě ( a ani to neumí) vyvolat porod, na rozdíl od sexu, pan doktor to myslel asi tak, že sperma obsahuje hormon prostaglandin, který porodníci používají k vyvolání porodu ( i když ve větší koncentraci, to je jasné). Epino má jen připravit pochvu na průchod dětské hlavičky. A to umí. A stačí na to 3 týdny před porodem. Mě se za tuto dobu podařilo zvýšit elasticitu pochvy na 30 cm, při začátku cvičení jsem byla na 10 cm. No a fakt neznám chlapa, který by měl v průměru 30 cm penis 😀

andelka
26. únor 2015

@xpetulkax no jo, ale s čím se teda v praxi setkal? Jako porodník se ptá v případě šití nebo nešití zda dotyčná používala epino nebo aniball? Nebo mu to sdělí pacientky na kontrole že mají problémy při cvičení?

xpetulkax
26. únor 2015

@guinea
Na předporodní přípravě nám třeba balonek chválili. On to vyloženě nepohanil, řekl, že je to každé ženy volba, pokud nemá problémy, tak proč ne, ale přijde mu to ztráta peněz. V praxi se nesetkal s tím, že by ty ženy co trénovali měli nějakou výraznou výhodu oproti "obyčejnému" porodu. Manžel se mnou chodí na každou prohlídku, ikdyž mi dělal vyšetření vaginálně a doktorovi to nevadilo, i já budu mít manžela u porodu 🙂

kocicinka
26. únor 2015

@guinea No to je přesné. Jako kdyby ONI ( chudáčci chlapi, co brečí při každé rýmičce) , měli být nastřiženi na takto intimním místě, tak se vsadím, že by taky udělali možné nemožné jak tomu předejít.
Člověk fakt utratí peníze za mnohem větší hlouposti. Já raději oželím dvě návštěvy u kadeřníka, nebo novou postýlku🙂

guinea
26. únor 2015

Každopádně já jsem o prospěšnosti Aniballu absolutně přesvědčená a koupila jsem si ho hned na začátku těhotenství 🙂

scai
26. únor 2015

přesně, oni jsou konzervativní a z principu tohle odmítají...ale osobní zkušenost nemají! Takže ač jinak jim důvěřuju, v tomhle ne a já to doktorovi ani neříkala. až po porodu když se sestra zajímala...

Strana
z5