Kdy jste začaly chodit do těhotenského cvičení?

jarai
20. kvě 2015

HOlky, kdy je nejlepší doba začít chodit do těhotenského cvičení? Jsem ve 23. týdnu. Dalo Vám to něco nebo jste cvičily samy doma?

olusenka
20. kvě 2015

u nás doporučovala PA začít cvičit nejdříve od 21.týdne, "mladší těhotné" posílala domů. Určitě to přínos byl, jelikož člověk potkal další těhotné, se kterými měl samozřejmě něco společného a co si říct (hlavně pak když už jsem byla doma na MD a nechodila do práce, takže jsem přišla aspoň 1x týdně víc mezi lidi), za druhé tam byl i nácvik dýchání a tlačení apod., mluvila o tom, jak to probíhá u porodu, po něm, před ním, jak poznat, kdy je čas přijet do porodnice, zodpovídala všechny možné otázky, a tělu to snad taky bylo prospěšné, než se jen válet. Takže za mě ano.
Naučené cviky jsem občas prováděla i doma.

lucyp13
20. kvě 2015

Záleží kurz od kurzu, já chodila až od 30 tt, protože jsem do té doby byla v práci a jaksi jsem to nedávala jak fyzicky tak časově. U nás byly kurzy doporučovány od druhého trimestru ale jak říkám záleží na daném kurzu. já můžu určitě doporučit, nejen že jsem se hýbala ale dostala jsem se mezi nové lidi, našla si tam pár známých, získala plno nových informací...

bara_doc
20. kvě 2015

Já začala od 22. týdne, takže chodím relativně chvilku. Chodím v Brně, do Majka centrum a jsem moc spokojená 🙂

zo_ja
20. kvě 2015

Necvičila jsem vůbec, protože mi vždycky bylo blbě. Při prvním jsem chodila do práce, to bych umřela ještě cvičit, při dalších mi bohatě stačila péče o batole a starší.
Ale pokud máš možnost, chce se Ti, tak směle do toho.
Nácviky dýchání jsou pitomost, budeš dýchat tak, jak budeš potřebovat, jediný, co je dobrý vydýchávat kontrakce - pomalu do hloubky - jako když foukáš pampelišku nebo bublifuk. Hlavně žádný rychlý na psa.
Tlačení obdobně - já u žádnýho porodu neměla potřebu tlačit, u jednoho jsem cíleně přitlačila hlavičku, pže se jí už delší chvíli nechtělo ven, další vylezla sama - je to právě lepší, při řízeném tlačení je podstatně větší riziko natržení. Jinak si příroda řekne, instinkty bývají nejlepší.

Jinak samozřejmě to není nic proti ničemu, kdo má čas a energii, udělá mu to dobře, je to pro něj fajn relax, tak ano, jen si prostě dobře vybrat kurz. 😉

naomi6
20. kvě 2015

@jarai Cvičila jsem těhotenskou jogu od začátku do konce těhotenství 😉

jittulle87
20. kvě 2015

asi od 22tt., chvilku jsme rozebíraly těhotenství, stravu, problémy, pak diskuze, cvičení a relaxace, bylo to odreagování, byla jsem totiž od začátku těhu na neschopence kůli nevhodnému pracovnímu prostředí, tak jsem byla ráda mezi lidmi. naučila jsem se správně dýchat a dozvěděla se věci co jsem ani netušila, že existují . třeba o EPIbalonku, ale já ho nepoužívala...neměla jsem na to žaludek, stejnak dělají nástřihy jak na běžícím páse...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru