Muzete mi nekdo poradit dobreho kineziologa v Praze? A pomuze nam s nasim problemem, mate zkusenost?

kacenkagross
11. čer 2018

Dobry den, mame 3 a 1/5 leteho syna z dvojcat (druhe dvojce je holcicka) a ma opozdeny vyvoj, jak celkovy, tak vyvoj reci. Vubec se nesnazi opakovat zvuky, jen malokdy, nebo slova. Pritom umi dost zvuku kdyz chce, ale na povel to malokdy udela. Taky treba umi rict tata a mama nebo mnam, nekdy jeste, kde je, tam, a to. Ale to je tak asi vsechno. Byli jsme na vsech moznych vysetrenich a nic se nezjistilo jako pricina, jen proste ma opozdeny vyvoj. Ale pritom v mnoha vecech nas prekvapi, ze je sikovny, nebo ze rozumi. A pak zase nerozumi. A nechce se mu spolupracovat. Takze jakekoliv zadani ja mam od logopeda tak mi je do placu, jelikoz ho nedokazu primet aby se mnou spolupracoval. Proste se mu nechce. Asi vi, ze maminka mu porozumi tak proc by se namahl. Zkratka cetla jsem nekde o kineziologii ktera muze pomoci s ruznyma vecma, tak me napadlo jestli by nam i v tomhle dokazal nekto dobry pomoci i nam. Ja vim, ze to chce cas a hodne prace, jen mam pocit jakoby ho neco brzdilo, nejaky blok nebo tak. A uprimne jsem trosku zoufala a tak zkusim cokoliv abych mu pomohla a nemuseli jsme treba deti davat casem do skoly kazde v jinem veku, precijen jsou to dvojcata. A pak tedy na koho se obratit tady v Praze. Za jakekoliv poznatky budu rada. Dekuji.

terla
11. čer 2018

Nedavno jsem byla na prednasce Klimove a Jana Svobody.Zabyvaji se psychosomatikou a on zejmena koneziologii.Pracuji i s takhle malymi detmi,ale zejmena s rodici.Spravna cesta,ze i takhle premyslite.Myslim,ze neexistuje rodina,ktera by sezeni nepotrebovala.

kacenkagross
autor
11. čer 2018

@terla Dekuji za tip. Podivam se na to.

anina32
11. čer 2018

Klímová a Svoboda jsou ti šarlatáni z Aktipu, je o tom dokument České televize Obchod se zdravím, doporučuji zhlédnout.

@terla
@kacenkagross Zkusila bych spíš jiného logopeda, zjistit si něco o vývojové dysfázii...

kacenkagross
autor
11. čer 2018

Ano to uz jsem taky zjistila a tim smerem urcite nepujdu. Logopedi nam radi pracovat s ditetem ale mne muj syn nechce spolupracovat. Proto to chci zkusit jinak. O opozdenem vyvoji jsem cetla uz hodne a nepomaha mi to v tom nejak pokrocit nebo najit neco pozitivniho. Kdo se nekouka denne na sve ditko jak vypada normalne ale nedorozumite se poradne tak to nepochopi. Tu paniku zda tomdozene. Zda budou s dceekou chodit do stejneho rocnika. Zda bude vubec kdy mluvit atd.

vercik83
11. čer 2018

Zkuste jineho klinickeho logopeda. Ev.klinickeho psychologa taky, poradi jak na dítko. Mluvit bude, holt to chce casu vic

anina32
12. čer 2018

@kacenkagross Mému synovi bude v srpnu šest let, vím jaké to je mu nerozumět, po logopediích a foniatriích jsme chodili od jeho necelých tří let a změnu přinesla až právě změna logopeda. Také jsme měli hromadu úkolů co máme dělat a syn odmítal spolupracovat, teď probíhá sezení u logopeda i domácí práce formou hry a je to úplně o něčem jiném, škoda že jsme takto nezačali už před těmi třemi lety. Vývojová dysfázie a opožděný vývoj jsou dvě rozdílné věci, neříkám že je to zrovna i váš případ, ale tu změnu logopeda bych zkusila. Víc o VD třeba tady:http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096060107-klic/...

meesha
12. čer 2018

@kacenkagross no a na nejake diagnostice jste byli? Foniatr? Psycholog? Orl?

kacenkagross
autor
12. čer 2018

@anina32 A ten logoped je v Praze? Ze by jste mi ho mohla doporucit?

kacenkagross
autor
12. čer 2018

@meesha Ano mame vsechna vysetreni, foniatrie, psychologie, neurologie a chodime k logopedovi. Fyzicky ma vse v poradku, nenasli zadnou vadu a autizmus taky vyloucen.

anguly
12. čer 2018

www.moje-psycholozka.cz (ceny jsou šílený, ale za mě, je fakt dobrá 😉 )

anina32
12. čer 2018

@kacenkagross My jsme od Jičína tam jsme byli s logopedií nespokojení, nyní máme výbornou logopedku paní doktorku Dočekalovou v Nové Pace, ale to je pro vás daleko. V Praze je nějaká klinika, naše logopedka tam byla na stáži a my bysme tam měli na podzim jet na týdenní pobyt, ten odkaz co jsem dávala to je natáčené tam, ale osobní zkušnost zatím nemám.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
normalnimatka
12. čer 2018

ne každej alternativní "léčitel" je podvodník...
kinezka by mohla zabrat, ještě mě napadá EFT, ale to nevim, jestli není úplně mimo. ale budou i další způsoby odblokovávání... asi by bylo dobrý nějak přijít na příčinu...ale je to těžký, no.