Antikoncepce Evellien a menstruace. Jak teď brát? Jak docílit pravidelnosti?

piitra01
23. bře 2021

Dobrý den dámy, chtěla bych se zeptat, od února jsem začla užívat antikoncepci Evellien. Začla jsem nové platíčko hned po dobrání mojí staré, poté jsem se dozvěděla, že jsem měla začít s prvním dnem menstruace. Měla jsem menstruaci po 28 dnech a pak hned asi po týdnu. Nevím jestli mám teď vysadit, a počkat na další menstruaci a pak začít nové platíčko? Nebo jak docílit pravidelnosti? Takhle vůbec nevím, kdy mi přijde..
Děkuji za rady. 🙂

majena39
23. bře 2021

@piitra01 já když brala evellien tak jsem menstruaci několik let vůbec neměla. Bere se nonstop 🙂

areh
24. bře 2021

@piitra01 ha se začíná brát s menstruací pro to, aby byl účinek už od prvního dne. Jinak první týden nemusí být antikoncepční účinek 100%. Takže bych brala dál.
Jinak já jsem s touhle ha měla s MS velké problémy. Krvácení třeba 14 dnů v kuse, týden klid a znovu k tomu pms, který jsem nikdy neměla. Takže jsem taky nevěděla,kdy ms budu mít 🤦🏼‍♀️ po vynechání se hned vše srovnalo.
Ale někomu vyhovuje - viz příspěvek výš

andelka
24. bře 2021

Já jsem vydržela brát Evellien 3 týdny. Pak mi došly nervy.
Bere se pořád,bez přestávky. Bohužel většina během užívání nepravidelně špiní nebo krvácí. Další skupina nemá krvácení vůbec. Ale to je menšina.

te_reza
24. bře 2021

Tyhle prášky se berou furt, může chvíli trvat, než se to srovná
@andelka jsem v menšině, mám po porodu 6 HA a nemám to vůbec, ale mě to teda dcl vadí 😀

andelka
24. bře 2021

@te_reza taky jsem doufala. Ale neměla jsem nervy čekat jestli se to srovná. Do konce léta chci odstavit a brát normální HA, tak mi to za to nestálo, těch pár měsíců se trápit.