Ahoj holky mám poprve tuto antikoncepci znáte ji některá a jaké máte zkušenosti??? Přecházím na ní z Depoprovery.Díky za odkazy 😉 🙂
Ahoj holky, chtěla jsem taky přispět do diskuze ohledně antikoncepce Lindynette 20. Brala jsem 12 let a v srpnu jsem se rozhodla vysadit. Od té doby nevím, co je bolest hlavy, splasklo mi i břicho, které poslední dobou narůstalo s každou půlkou bráni blistru. Tak jsem si řekla už dost. S přítelem máme delší vztah a perfektně nám to klape. I on sám mi říkal, ať vysadím, když se necitim dobře. Jenže když jsem začínala antikoncepci brát (HA jsem brala od 15 let) měla pro mně samá pozitiva. Vše bylo v pořádku, a že jsem trochu přibrala, jsem vnímala, jako změny v pubertě
Tak uběhlo těch 12 let, a pak jsem řekla dost. Teď MS nemám, udělala se mi cysta, podbřišek mám jako, když mi tam zašili dva buřtíky. Doktor říkal, že to budeme hlídat a při nejhorším budeme muset vaječníky naučit pracovat pomocí léků. Takže kdybych věděla, co to se mnou teď udělá, tak bych to nebrala! A do budoucna už bych nechtěla. Za těch 12 let jsem vystřídala tři druhy HA a u bych ji v životě nechtěla. Pro tělo je to chemie a ta do těla nepatří. Takže ani pití bylinek nepomáhá, ale asi víra tvá té uzdraví. Tak teď piju čisticí čaje, zobu ostropestr. mariánský a budu doufat, že se s touto změnou moje tělo popere samo.
@janesm Ahojky, já přes ní otěhotněla. Dr. Mi řekl, že se to někdy stane tak se udělalo spoustu testu a mimi v pořádku, ale díky ní mám stejně ditatko. 😀
Ja mam zkusenost s touto antikoncepci velmi cerstvou. Snedla jsem dve platicka a treti letelo do kose. Mela jsem a po ni deprese, neuveritelne silne stavy uzkosti a bolest prsou a bradavek. Jedine pozitivum bylo, ze ms byla pravidelna, coz jsem pred ni nemela, ale vzhledem k tomu, ze dalsi ditko neplanuji mi to nevadi. Radeji budu spokojena, nez se potacet v uzkostech a depkach 🙂
Prosím máte někdo zkušenost?? Beru antikoncepci druhý měsíc..první byl děsný dlouho menstruace a hodně silná,potom špinění,které vlastně nepřestalo úplně,takže celý měsíc na vložkách a tamponech.Říkala jsem si,že si asi tělo zvyká,teď mám znova menstruaci,mnohem slabší,ale zítra už to bude zase týden a děsí mě,že by to nepřestalo zase úplně 😒 Srovnalo se Vám to někomu další měsíc nebo prostě budu muset přejít na jinou antikoncepci??? Přítel už taky není nadšený,že jsem celý měsíc neprovozuschopná 😀 😀 😀
Taky jsem ji brala asi 6let a v pohodě..co jsem ji vysadila..tak po 1roce jsem jeste neotěhotněla..
@pawluzska mužů se zeptat jak ti tu cystu zjistili?mela jsi bolesti??
@petulibiii bolesti jsem neměla, kdybych nešla na vyšetření, tak bych to ani nevěděla. Když mě se po ovulaci hrozně nafouknou vaječníky, jako kdyby mi někdo zašil dovnitř dvě hrušky 😀 Bohužel moje tělo, jak bylo zvyklé na antikoncepci, nedokáže spustit MS. Tak mi doktor dal Duphaston, a příští měsíc jdu na krevní testy.
Ahoj já jsem ji brala přes 10 let, nikdy jsem s ní žádné problémy neměla, MS pravidelne a hned první měsíc po vysazeni jsem otěhotněla. Je to individuální,každému vyhovuje něco jineho🙂
Já jsem ji brala 7 let, vysadila jsem ji v únoru. Cítím se líp, váha se nikam nehýbe, tu si držím už pár let, zdravě jím, mám pohyb. Nicméně jsem po vysazení menstruaci dostala jednou a pak už ne, ovulace žádná, ms žádná, píchnutý agolutin, nasazen duphaston. HA už nikdy ☹ zkusím to srovnávat bylinkami.
Brala jsem ji 7 let, rozhodla jsem se vysadit letos v únoru. Problémy s ní nebyly, nepřibírala jsem po ní, bolesti hlavy se taky neobjevily. Celkově jsem s ní byla spokojená 🙂 problém nastal až po jejím vysazení, kdy mi absolutně nechtěl naskočit cyklus, neměla jsem ovulaci, takže jsem dostala injekci agolutinu, po ní přišlo jen špinění a nasadili mi duphaston (hormony). Je to již 5 měsíců od vysazení, duphaston beru stále a první ovulaci jsem měla tento měsíc. Ale těžko říct, třeba bych tento problém měla i po vysazení jiné HA 🙂
@michalala nie tie uz davno nemam...