icon

Antikoncepce. Stalo se, že jste během pauzy nedostaly MS?

tlapka77
31. bře 2015

Ahoj, stalo se vám někdy, že jste během pauzy nedostaly ms (ačkoli jste nebyly těhotné)? Jak jste postupovaly dál, začaly jste s novým platíčkem?

kacca11
31. bře 2015

Může se to stát. Nejlepší je pokračovat jako normálně, tzn. po pauze platicko. Udělat kontrolní test, kdyby se to opakovalo, tak k lékaři.

tlapka77
autor
31. bře 2015

Přecházela jsem na novou HA a začínala jsem s ní s prvním dnem ms, tj. po cca 3 denní pauze namísto běžné 7denní...tak jestli jsem si nějak nerozhodila cyklus tímhle.

jitavrtule
31. bře 2015

@tlapka77 Stalo se mi to dřív nebo později komplet s každou antikoncepcí, co jsem brala - Marvelon, Mercilon, Yadine. Během pauzy to stejně není "plnohodnotná" menstruace, je to jen krvácení ze spádu vyvolané hormony. Pokud je děložní sliznice nízká, není co krvácet. Můžeš pak normálně po pauze začít s dalším platíčkem, bez ohledu jestli jsi krvácela nebo ne.

kacca11
31. bře 2015

@tlapka77 To bude v tom případě tím. Teď to dostat nemusíš vůbec nebo klidně prospinit celé plato. Každopádně nejde o nic hrozného, do tří měsíců by se to mělo srovnat do normálu.

veru62
6. kvě 2015

Stalo se mi to také. Měla jsem to z nervů a z toho, že jsem tahala těžké věci. Namáhala jsem hodně břicho.