icon

Co dělat při ztrátě antikoncepce Calleto? Poradna pro teenagery

martinachura
30. bře 2024

Dobrý den. Doufala jsem že by se tu našly nějaké slečny nebo paní které by mi pomohly. Je mi 16 a beru kombinovanou antikoncepci Calleto už přes rok. Včera odpoledne se mi ztratila peněženka ve které jsem měla prášky a večer (beru kolem 9-10 hodiny večer) jsem si nevzala prášek, vím že se dá vzít při zapomenutí do 12cti hodin tabletka a bude to ok ale nemám staré plátýnko ve kterém mám ještě 3 prášky (v pondělí mám vysazovat), nevím jestli se peněženka najde včas nebo vůbec najde ale nevím co mám dělat. Mám si vzít prášek z dalšího blistru a nebo nebrat nic abych dostala menstruaci dřív? Na návodu je pár kroků ale že bych jim 100% rozuměla se říct nedá ;( Žiju sama s tátou a žádnou další holčičí společnost nemáme a na gynekologii je dnes zavřeno takže se nemám koho poptat. Snad mě nebudete mít za hloupé dítě ale potřebuju se někoho zeptat. Popřípadě děkuju za odpovědi

erika2
31. bře 2024

@martinachura jsou dvě možnosti, buď si uděláš 7 denní pauzu prostě dřív (poslední tabletu jsi měla v pátek, tak další pátek začneš další plato). Nebo nebudeš dělat pauzu a hned začneš nové plato. To by znamenalo vzít jednu tabletu dnes ráno ( za vynechaný včerejšek) a večer další (ta je ta dnešek) a pak dalších 19 dní klasický 1x denně, dokud nevyužíváš celé platíčko. Neměla by se v tomto případě dostavit menstruace, ale může být špinění. Ta druhá možnost je spolehlivější co se týče zachování antikoncepčního účinku.

martinachura
autor
1. dub 2024

@erika2 Děkuju vám moc, vybrala jsem si tedy tu 7 denní pauzu. Děkuju