Co rozhodně nepoužívat při užívání antikoncepce?

petiiiska
24. dub 2013

Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti nebo o nich víte, ohledně přípravků, léků, potravinových doplňků, atd., které narušili účinek HA a došlo k otěhotnění.

maikkynna
24. dub 2013

co jsem slyšela, tak antibiotika by měla snižovat účinek.

gingerone
24. dub 2013

Ahoj, vlastní zkušenost nemám, ale říká se třezalka a výrobky z ní (čaje a kapky proti stresu apod.)

leniiis
24. dub 2013

No tak to jsem zvědavá, jaký jsou zkušenosti 🙂 ale myslím, že krom těch antibiotik by toho asi moc být nemělo. Ale kdo ví jak to je..ted by se člověk nedivil kdyby na to ženský spolíhali a ono bylo přece jen nějaký ale nebo nějakej háček v tom.

lucyvivien
24. dub 2013

Rozhodne neužívat HAK 🙂

xvitk101
24. dub 2013

Při užívání by se nemělo kouřit, hlavně kvůli hrozící trombóze. ATB snižují účinnost a pokud žena zvrací nebo má průjem, tak také dochází ke snížení účinku. Před operací se má HA vysadit, což ne všichni vědí.
Určitě budou další léky, které jsou kontraindikovány, ale nevím o nich. Hormonální antikoncepci už 4 roky neužívám.

speedygon
25. dub 2013

Ono stačí přečíst příbalový leták. U pilulek nesmíš ATB, ale třeba u Depo-Provery(injekce) ATB nevadí....

gingerone
29. dub 2013

Já bych řekla přečíst příbalový leták u všech zvažovaných léků a potravinových doplňků, řekla bych, že to tam výrobci často pečlivě uvádějí. Horší asi je zapomínat nebo brát v nepravidelných intervalech. Já jsem to částečně vyřešila tím, že jsem neužívala polykáním (kroužek), takže HAK nešla přes žaludek a střeva a odpadla starost s různými léky a hlavně antibiotiky, zvracením, průjmy, kdy je člověk nervózní, kolik že uplynulo od spolknutí pilulky a jestli se mohla nebo nemohla vstřebat...