Jak dlouho trvá obnovení cyklu po antikoncepci Sayana?
20. kvě 2025
Pěkný den, po šestinedělí od porodu jsem brala injekci Sayana (bohužel jsem si o tom dříve nic nezjistila, jsem hloupá a výčitkám si to) a 7.11.2024 mi byla píchnuta poslední a na další jsem už nešla. Bohužel od té doby žádná ms a 13.5.2025 mi byla píchnuta injekce na vyvolání ms s tím že mám malou děložní sliznici a do 14ti dnů by ms měla přijít. Dnes druhý den mám bolesti v podbřišku a hodně citlivá prsa. Má otázka zní jestli někdo po této antikoncepci byl také na vyvolání ms a pokud ano za jak dlouho přišla? Chceme se snažit s partnerem o další miminko, tak doufám, že to nebude trvat zase až tak dlouho. Děkuji moc za jakékoli reakce

Ahoj, asi tě moc nepotěším. Já jsem si nechala píchnout pouze jednu injekci Sayany na začátku září 2024 a zatím se mi cyklus ještě nevrátil. Ovulace žádná neprobíhá, to mám potvrzené u Dr. na ultrazvuku. Menstruaci jsem měla jen dvakrát a to uměle vyvolanou po užívání Norethisteronu.
Jinak pokud neberu Norethisteron, tak celou dobu střídavě špiním nebo krvácím a bolí mě břicho.
Co psaly jiné holky na diskuzích, tak po Sayaně otěhotněla jedna za 3 roky a jiná dokonce až za 6 let.
V příbalovém letáku je uveden návrat plodnosti za 6 měsíců.
Já už mám 3 děti a další nechci, ale stejně jak nemám cyklus, tak mi to způsobuje dost velký zdravotní problémy 😵💫