Kdy začít brát HA, když krvácím neustále?

maki90
15. čer 2021

Zdravím, možná jste už některá zažila něco podobného a poradíte. Můj problém je ten, že často krvácím mimo MS, většinou po sexu a někdy i jen tak. Mám to tak už cca 5 let s dvema přestávkami v podobě těhotenství a kojení. Nyní mi gynekolog předepsal HA (regulon) s tím, že pokud nepřestanu krvácet, pošle mě na hysteroskopii. Já teď ale od 17.DC slabě v kuse krvácím a poslední dobou vůbec vlastně přesně nepoznám začátek MS. Prášky bych měla začít brát 1.den cyklu, ale když ho nepoznám? Pro sebe si začátek MS určuji podle bolestí. Dnes jsem měla bolesti, jako by měla přijít, ale krvácení je pořád stejně slabé, spíš špinění. Jsem 25.DC. cykly mívám 24-30 dní. Vím, že kdybych začala později než první den,tak týden není ochrana 100%( to je i v pribalaku), ale kdybych náhodou začala omylem dřív? Možná to zbytečně řeším,nejde mi ale tak o antikoncepční efekt, ale hlavně abych se toho otravného krvácení zbavila, případně aby se už přišlo na to, čím to je,tak nechci v užívání udělat nějakou chybu. Neřešila jste některá?

adula000
16. čer 2021

Tohle bych řešila s lékařem, to není normální, aby si krvácela pořád

vladenkamaminka
16. čer 2021

Mela jsem obdobny problém, ha mi krasne srovnalo hormony... pokud jsi nejsi jistá, kdy ti začne ms, ja to naštěstí poznám, protože já krvacela i s velkými kusy sliznice, tak to začni brát klidně hned, ale musíš se celý měsíc ještě chránit pro jistotu, v pribalaku se to tam tak pise, pokud z nějakého důvodu nezacnes brát 1.den ms, tak bude ochrana fungovat až po měsíci... jinak já po nasazení krvacela a spinila po ms ještě asi 10 dní než si to sedlo a od te doby mám božský klid. Na gynde vždy vše v pořádku, na víně u mě byly hormony...

maki90
autor
16. čer 2021

@adula000 však to s lékařem řeším,to on mi HA předepsal. Mám za sebou x vyšetření, hormonální profil, cytologii, stery, vyšetření krve na chlamydie atd.

maki90
autor
16. čer 2021

@vladenkamaminka díky moc. Začala jsem dnes, od rána už krvácím dost. Takže 1. nebo 2. den...tak snad to bude ok. Na antikoncepční efekt radej první měsíc spoléhat nebudu. Já právě moc nejsem fanda HA, brala jsem v minulosti několik značek a nedělala mi dobře. Ale to krvácení je otrava, během měsíce mám "klid" jen cca 10 dní a to ještě jak kdy. Pokud hormony pomůžou,asi půjdu do tělíska.

andelka
16. čer 2021

Mám stejný problém. Akorát jsem vysledovala,že špinění začíná až po ovulaci. V první fázi mam klid. Doktor zatím nic nenašel. Zkoušela jsem HA pro kojící,protože ještě kojím,a po 18 dnech stálého krvácení jsem ji vysadila. Na to nemám nervy. Ještě chci zkusit drmek, možná mám málo progesteronu. Hormonální profil mi zatím nedělali.

maki90
autor
16. čer 2021

@andelka mně taky začíná po ovulaci, ale mívám jí dost brzo, 10-11.den. výjimečně někdy před ovulací třeba po sexu slabé špinění. Od ovulace to začne, je to horší a horší až to přejde v MS. Každopádně hormonální profil v pořádku...u Dr. jsem teď byla zrovna v den ovulace a ani kapka... jediné co mi našel, tak jsou pravděpodobně děložní varixy. Ty máš tenhle problém až teď po posledním porodu? Mně se to vrací už 5 let,teď to zas začalo vlastně po ukončení kojení.

andelka
16. čer 2021

@maki90 no já mám zas myomy. Tak jestli to může být též problém? Ale fakt to mám jen po ovulaci. Dřív jsem myslela,že je to po sexu,ale není. Je to fází cyklu.
S nepravidelným špiněním jsem měla problémy i dřív. I při HA. Kvůli tomu jsem ji vysadila,jestli to není tím. Ale bývalo to i potom. Jediný čas,kdy jsem měla klid bylo po potratu a revizi, od té doby, přes další těhotenství a i dál. Začalo to nějakou dobu poté,co se mi po porodu vrátil cyklus.

ivule95
16. čer 2021

Taky jsem teď řešila podobný problém. Co jsem přestala kojit, tak jsem špinila skoro celý měsíc. Někdy to začalo už týden po ms, jindy,, až,, po ovulaci. Taky x vyšetření, odebrána tkáň z čípku, vše v pořádku. Dostala jsem HA na srovnání hormonů. Taky jsem čekala až nebudu jen špinit a stala se mi taková věc, že jsem si první prášek vzala až jsem skutečně viděla krev. Jenže za 3 dny to přešlo 😀Nedalo se tomu ani MS říct. Břicho mám od té doby nafouklé a čekám, kdy zase přeje toto. Mimochodem pořád špiním, ale ob den 😂🙈

maki90
autor
29. čer 2021

@andelka tak to budu mít asi podobně...beru dva týdny antikoncepci a krvácím pořád...ms prostě nepřešla, je to intenzita asi jako 5.den, silnější špinění s kusy sraženin 🙄 dřív jsem měla aspoň ten týden klid 🤣teď to vypadá, že budu krvácet celý měsíc. Ale jako antikoncepční účinek 100%, protože na sex nemám ani pomyšlení...

maki90
autor
29. čer 2021

@ivule95 tak já teď s antikoncepcí krvácím/spinim nonstop... přešlo tě to?

andelka
29. čer 2021

@maki90 jo, tak to znám úplně přesně. Já jsem brala ha pro kojící,tam je to krvácení běžné, asi jsem doufala,že budu v té části,které sedí. Ale neměla jsem na to nervy. Počítám,že s běžnou ha by to taky mohlo být podobné.
Teď jsem začala brát drmek forte. Tak uvidíme.

maki90
autor
29. čer 2021

@andelka díky. Dej pak vědět,jestli drmek pomohl. Já měla taky zato, že mám málo progesteronu, i vzhledem k tomu, že mám za sebou celkem 8 biochemických a časných potratů a obě děti se povedly když jsem od začátku brala utrogestan. Ale hormonální profil v pořádku,no ..

andelka
29. čer 2021

@maki90 no uvidím. Nejspíš včera byla ovulace a mám pocit,že už spinim. Dala jsem Ascorutin,ale asi to nezabere. Drmek beru zatím pár dní, nestihla jsem ho nasadit na začátku cyklu.

ivule95
29. čer 2021

@maki90 zítra mám poslední prášek z prvního platíčka a pořád jsem špinila/špiním. Jindy víc, jindy míň. Jeden den třeba ne,pak zase jo. Uvidím další platíčko. Dle doktora to může 2-3cykly trvat.

maki90
autor
29. čer 2021

@ivule95 díky. Mně zbývá ještě 7 prášků. Holt to ty tři měsíce vydržím, třeba se to ještě spraví, i když tomu moc nevěřím.

ivule95
29. čer 2021

@maki90 Držím palce,ať je to dobré. Já v to věřím 🙂

maki90
autor
29. čer 2021

@ivule95 díky. Já moc ne, možná už to je taky nocebo, že to nefunguje 😄 ale to je tím,že jsem dostala HA,kterou jsem brala před 10 lety a bylo mi po ní hrozně a už je to tu zas 😒 jakou bereš?

maki90
autor
29. čer 2021

@andelka mně napsal doktor cyklo3fort, ale je to taky k prdu.