Krvácení po vysazení hormonální antikoncepce. Co pomohlo?
Ahoj holky, je tady plno diskuzi, že po vysazení ha měly holky dlouhé cykly, nebo ms nepřišla vůbec. Ale já mám opačný problém, že krvácím co 14 dní i. Už ani nevím co je ms a co je krváceni mimo ms. Mám to tahle uz skoro mesic.Měla jste to některá taky tak? Kdy se to spravilo, co vám na to pomohlo? Na gyndu jsem se objednala na zítra. Ikdyž nevím jestli tam jít, když teda ted taky krvácím. Ale doktoři tam jsou asi zvyklí na všechno
@squezy utrogestan vůbec nepomohl , chtěla jsem napsat že to mám pul roku už a ne měsíc 🙈
Tak uvidíš,jestli se něco najde na vyšetření.
@squezy no na netu píšou, že jestli to je teda díky hormonální nerovnovaze, kdy je nízky progesteron tak nic nepomáhá. Tak to je šílený, představa, že krvaciím skoro celý cyklus je šílená. Jediné může pomoc ha, ale chci se snažit o dítě
Ale prd 😁😁 nízká hladina progesteronu se samozřejmě da řešit,a ne jen HA. Ja mam nízkou hladinu progesteronu už vice jak 15 let,HA mi taky nepomohla. Brala jsem Utrogestan,nebo Amelgen,nebo i polykaci prášky, teď si nevybavuji název. A pozítří rodím třetí dítě 😁🤣 Pokud v tom bude progesteron,tak ti na gynde dá nějaký progesteron a otehotnet můžeš.
@squezy a taky si před ms krvácela ?mi dal právě ten utrogestan a to mi vůbec nepomohlo hned jsem zase krvacela a ms mi přišla ještě během brání utrogestanu. No tak snad mi dá něco co by tomu zabránilo.
@squezy jinak gratuluji k třetímu, snad se brzy zadaři i u mě už.
A kolik si brala toho utrogestanu? Ja jednu dobu brala 2-2-2 a neudrzelo mi to. Pak jsem zavadela amelgen 1-0-1 a to bylo lepší. Jedna kulicka utrogestanu ma 100 jednotek,amelgen 400 jednotek ta jedna kulicka, takže ja potřebovala větší dávku. A zacala jsem to brát ještě pred špiněním. Ale to se poraď na gynde,ja děti už nechtela a polykala jsem TO (nepamatuju si ten název) uz hned po ms,takže asi od 9dc az do 26dc,abych se nerozkrvacela. Ale nevím,jestli se ten progesteron může dávat už před ovulaci,na to se zeptej. Udela ti na gynde hormonální profil?
@squezy nedělali, jenom mi nasadil ten utrogestan jednu tabletku ráno a druhou večer. A krvácela jsem i přesto, tak jsem si to sama zvedla na dva a dva ale to už jsem krvácela a už to nepomohlo. Dneska jsem tam měli jít, ale včera se mi to ještě rozjelo více, už asi tedy přišla ms tak jsem objednala na pátek. Zkusím se ho poptat na něco silnějšího 😊
Nech si ted udelat hormonální profil,jestli mas ted ms. Doktorka by ti nabrala krev a pak po ovulaci,jestli vis,kdy ovulujes. A chtělo by to nasadit ještě před tim spinenim. Ještě to s doktorkou prober.
Právě ani nevím jestli ovulaci mám vůbec, chci ji říct i o tomhle. Den po skončení ms mi už asi hormonální profil neudělají že?
Ten hormonální profil se dela 2dc nebo 3dc, takže asi až ten další cyklus. A jestli más ovulaci,tak se na gynde domluv na folikumetrii. Pohlida ti ovulaci,rekne,kdy asi bude, třeba ti může napsat i injekci Ovitrele,aby vajicko na tuty vylezlo a bylo k oplodnění a můžete se snažit. Ale pozor,ten Ovitrele pak ukazuje // na těhotenském testu nejakou dobu, takže pak fakt vyckat,jestli vynecha ms. Možná za to neco zaplatis,ale to má každý gyndar ruzny cenik,za co si nechá platit..
@squezy super díky za informace, v pátek s ním poresim i tu ovulaci, protoze si myslim, ze ji mozna ani nemám, podle ovu testu jsem ji asi neměla tento měsíc. Četla jsem ještě že můžu krvácet vlastně i díky tomu že nemám ovulaci? Že nějak nefunguje správně žluté tělísko ?
Funkci žlutého tělíska nemáš asi 100%,prave jestli máš nizkou hladinu progesteronu. Tím pádem nemusíš ani otěhotnět a bude to chtit ten progesteron. Jestli máš ovu,to můžete zjistit a na tu folikumetrii můžeš chodit i více cyklů za sebou,abys věděla, že ji máš pravidelnou. Ale nemit ji třeba jeden cyklus je taky ok,nejsme stroje. Ale kdybys ji nemela,tak se může dat taky prasek, který bereš par dní v cyklu,clostilbegyt,ale pokud by ti to napsala a ty brala,tak doporucuju chodit pak v tom cyklu na ultrazvuk, může se ti vytvořit i vice vajíček a ty můžeš mít vícečetné těhotenství😉 Proto je dobrý ultrazvuk,aby ti rekla,jestli budes ovulovat s jednim,nebo dvema nebo trema vajickama a ty se na základě toho rozhodla,jestli se budete s partnerem snažit🙂 Nikdy se samozřejmě pak nemusí oplodnit všechna,ale taky můžou..Prasek se bere max 6 měsíců,pak se musí na nějakou dobu skončit,je to asi taky chuťovka 🙂
@squezy super, díky za informace. V pátek to na gynde poresim ještě.
Ahoj, tak jsem dostala na krvácení norethisteron. Který mám zase začít brát nějaký 17 den cyklu, ale že je to silnější než utrogestan tak jestli mi pomůže toto. A příští týden jdu na folikumetrii a kdyžtak mi další cyklus nasadí clostilbegyt. Tak jsem zvědavá teda.
Ahoj, tak jsem dostala na krvácení norethisteron. Který mám zase začít brát nějaký 17 den cyklu, ale že je to silnější než utrogestan tak jestli mi pomůže toto. A příští týden jdu na folikumetrii a kdyžtak mi další cyklus nasadí clostilbegyt. Tak jsem zvědavá teda.
Týjo, proč jen jsem to já trpěla bez návštěvy doktora. Brala jsem jen vitamíny a bylinky na hormonální rovnováhu :D
@ponytka a pomohlo? A za jak dlouho?
@kytulenka taky si krvácela celý cyklus ? A pomohlo ti to?
Muzu se zeptat, jak dlouho si norethisteron brala a nejake vedlejsi ucinky po dobrani a jak dlouho trvala ms? Ted ho budu dobirat taky,jen ho mam nasazen ze sem dlouho krvacela pri anti, na kterou uz teda kaslu.

Je dobre, že te prohledne. Podle me to bude hormonální nerovnovahou. Časté krvácení mimo cyklus by mohlo zapricinit nizkou hladinu progesteronu. Ptej se na progesteron,jako je utrogestan,amelgen a jiné, třeba by se ti to upravilo.