icon

Mirena a vliv na váhu. Máte zkušenost?

16. únor 2026

Ahoj, mám PCOS. Rozjelo se mi dost po tom, co jsem přibrala. Nárůst o 40kg během 5 let. Nyní jsem řekla dost a zatím docela úspěšně hubnu.
Doktorovi se to kvůli anamnéze a anovulačním dlouhým cyklům nelíbí a doporučil mi v mém konkrétním případě Mirenu. Lékař mi vysvětlil, jak funguje, pozitiva a i negativa. Vím, že je to individuální, ale stejně bych si ráda přečetla zkušenosti jiných. Jak vaše tělo Mirenu přijalo a jak jste na tom byli s váhou? Přiznám se, že se fakt bojím vlivu hormonů a abych nezačala znovu přibírat nebo mi to moji cestu neztížilo, když jsem našla, co mi funguje.
Děkuji.

anonym_d87cf2
16. únor 2026

@anonym_autor to je to co vám nikdo neřekne každá jsme jiná asi bych se tady podívala na různé diskuze ale stejně vám to nede 100% záruku vám může sednou a taky nemusí 100 žen / 100 zkušenosti co tady a různe koukám tak se teď dosti objevilo že ženám nesedí ...ale porad je to jen zkušenosti jiných žen pokud máte teď váhu pod kontrolou tak bych do toho nešla ...osobní názor ( měla jsem 8 let + nehormonalni a super )

jancazao
16. únor 2026

@anonym_autor já přibrala, neměla jsem vůbec chuť na sex a celkově jsem se necítila dobře. Po vyndání jsem během týdne shodila 5 kg a do měsíce dalších 5.
Za mě nikdy.

zuzkasim
16. únor 2026

Mě by přibrání nevadilo🙂 Ani deko nahoře, chuť stále stejná, naopak, jsem víc v klidu, protože zmizely moje potíže a strach z nechtěného těhotenství. Já jsem velmi spokojená.