Mirena zavedena o půl roku déle, máte zkušenost?
Nedávno jsem kvůli přestěhování změnila gynekologa, byla jsem na první prohlidce, doktor velmi pečlivý a sympatický. Mám zavedenou Mirenu, v srpnu mi bude končit a zatím nevím, jak dál, další asi nechci, dítě hned taky ne...řekl mi, že ji můžeme vyndat klidně až v lednu, že se nic neděje, ať si to pomyslím...googlila jsem a nic jsem nenašla, řekl mi, že jen vyprchaji ty hormony a dal bude fungovat jako klasicka dana...máte nektera takovou zkušenost? není Mirena moc malá nebo z jiného materiálu atd, skutecne i po vyprchani hormonu bude fungovat dál? Radši předem hledám informace...
Zdravím, já měla Mirenu o deset měsíců déle než je oficiální termín a za mě ok. Otěhotněla jsem plánovaně až půl roku od vyjmutí
Doktor mi potvrdil,ze budu chráněná i nadále, klidně i rok "po"
@zabzulka když ja z toho mám fakt obavy...když otěhotnim, ok, není mi 15, nevadilo by, ale když otěhotním s Mirenou, musela bych na potrat...
Tak jsem nakonec na vyndání nešla, Mirenu "přenáším" cca 4 měsíce a zatím vše ok..menstruaci pořád nemám....ale už uvažuju o vyndání, jen to nemůžu nacpat nikam do diáře 🙂

Nikdo asi zkušenost nemá, tak doplním informaci, kdyby na otázku někdo narazil. Mám strach, že Mirena by pak už nefungovala, takže za 14 dni jdu na vyndání, pěkně v termínu a co bude pak, to nevím 🙂 budeme přerušovat, možná Pharmatex....tak snad to bude funhovat