icon

Selhání tablety po ovulaci. Co teď dělat?

hanydve
14. kvě 2025

Ahoj holky, měl někdo nehodu při ovulaci, užil tabletu po a ona nezabrala? Mám doma dva prcky a bohužel to vyšlo blbě, selhala ochrana a ten den zrovna pravděpodobně proběhla ovulace. Nopregy jsem si vzala do pěti hodin od nehody. Někde ale píší, že když už je ovulace na cestě, je to úplně zbytečný 🙈 muž třetí nechce, bere to jako hotovou věc, že případně půjdu na přerušení a já jsem sama taková nerozhodná. Máme v genech vadu, která je u dalších dětí s 25% pravděpodobností.. proto se bojí. A já mám úplně hrůzu z toho, jak na mě gynekoložka a spol budou koukat, kdybych šla na přerušení, i přes to, že vím, že se to děje dnes a denně nebudu první ani poslední, ale ten zahul pro tělo a vše okolo. No, můžu si teď sypat sůl na hlavu a doufat..

levandule_k
14. kvě 2025

Tvá situace mě mrzí. Chránila jsi se, což je rozumné. Někdy antikoncepce selže, použila jsi antikoncepci, která se bere nouzově po styku. Tedy jsi se chovala zodpovědně a udělala vše, co je v dané situaci možné.

Gynekoložka ani jiný dr. tě nemá, co soudit. Často se stává, že jsme sami sobě největším kritikem a soudcem. Držím pěsti.

cherie24
15. kvě 2025

@hanydve no, tak přesně takhle mám první dceru. Praskl nám večer kondom, ráno jsem si udělala ovulační test a pozitivní, letěla jsem okamžitě do lékárny a tam mi prodali pilulku po. Nechala jsem si poradit od lékárnice, říkala jí o pozitivním ovulačním testu, hned si jí vzala a až pak jsem si četla, že se jednalo o pilulku oddalující ovulaci, což bylo v mé situaci už mimo. Co teď dělat netuším, ale pokud nebudete stoprocentně rozhodnutá pro potrat, nenechala bych v tomhle rozhodnutí na manželovi. Máme takhle rodinnou známou, už je v důchodu, manžel jí donutil do potratu se třetím miminkem a prý nad tím přemýšlí doteď jaké by to asi bylo ...

hanydve
autor
15. kvě 2025
@cherie24

@hanydve no, tak přesně takhle mám první dceru. Praskl nám večer kondom, ráno jsem si udělala ovulační test a pozitivní, letěla jsem okamžitě do lékárny a tam mi prodali pilulku po. Nechala jsem si poradit od lékárnice, říkala jí o pozitivním ovulačním testu, hned si jí vzala a až pak jsem si četla, že se jednalo o pilulku oddalující ovulaci, což bylo v mé situaci už mimo. Co teď dělat netuším, ale pokud nebudete stoprocentně rozhodnutá pro potrat, nenechala bych v tomhle rozhodnutí na manželovi. Máme takhle rodinnou známou, už je v důchodu, manžel jí donutil do potratu se třetím miminkem a prý nad tím přemýšlí doteď jaké by to asi bylo ...

@cherie24 Pane jo, tak to jsem asi pěkně v loji. Dítě je dar, jen už máme dárečky dva, milujeme je nade vše.. ale tohle je taková prekerka. Jak se jmenovala ta pilulka, kterou jste měla?
Vím, že rozhodnutí není lehké. Nekonečné je to čekání..

gruyerre
15. kvě 2025

@hanydve já vím, že se mi to lehce píše a chápu tvoji paniku, ale snaž se se uklidnit. Pořád je o dost větší šance, že těhotná nebudeš, než že budeš.
Jakou, sis vzala nouzovou antikoncepci? Existuje víc druhů, některé oddalují ovulace a některé by měly zabránit uhnízdění

hanydve
autor
16. kvě 2025
@gruyerre

@hanydve já vím, že se mi to lehce píše a chápu tvoji paniku, ale snaž se se uklidnit. Pořád je o dost větší šance, že těhotná nebudeš, než že budeš.
Jakou, sis vzala nouzovou antikoncepci? Existuje víc druhů, některé oddalují ovulace a některé by měly zabránit uhnízdění

@gruyerre nopregy nic jiného v lékárně bohužel neměli..

cherie24
17. kvě 2025
@hanydve

@gruyerre nopregy nic jiného v lékárně bohužel neměli..

@hanydve tak to už si bohužel nepamatuji, je to už více než 6 let. Stálo to asi 8 nebo 9 stovek a v příbalovém letáku se psalo, že to zabraňuje ovulaci. Akorát vajíčko bylo rychlejší než tableta. 🫣 Kdy očekáváš menstruaci?

makmak28
17. kvě 2025
@gruyerre

Přesně jak píše @gruyerre , chce to zachovat klid a řešit až (jestli) to nastane. Udělala jsi vše správně, někdy se i tak stane nehoda. Doktor ti nevynadá (pokud ano, je třeba ho vyměnit!), sdělí ti tvé možnosti a provede tě zvoleným postupem. Je úplně jedno, co si kdo bude myslet, je důležité, jak to cítíš ty, potažmo jak to máte s manželem. Stresovat kvůli názoru okolí (a to myslím obecně, ne jen co se týče těhotenství) je nejhorší věc na světě, toho se rychle zbav, nestojí to za to. 😉 Teď už opravdu zbývá jen vyčkat, zda se něco ujme nebo ne a podle toho pak postupovat. 🤷‍♀️
Držím palce, aby to dopadlo k tvé spokojenosti. 🍀

hanydve
autor
19. kvě 2025
@makmak28

Přesně jak píše @gruyerre , chce to zachovat klid a řešit až (jestli) to nastane. Udělala jsi vše správně, někdy se i tak stane nehoda. Doktor ti nevynadá (pokud ano, je třeba ho vyměnit!), sdělí ti tvé možnosti a provede tě zvoleným postupem. Je úplně jedno, co si kdo bude myslet, je důležité, jak to cítíš ty, potažmo jak to máte s manželem. Stresovat kvůli názoru okolí (a to myslím obecně, ne jen co se týče těhotenství) je nejhorší věc na světě, toho se rychle zbav, nestojí to za to. 😉 Teď už opravdu zbývá jen vyčkat, zda se něco ujme nebo ne a podle toho pak postupovat. 🤷‍♀️
Držím palce, aby to dopadlo k tvé spokojenosti. 🍀

@makmak28 holky moc děkuji. Tak ms dorazila v sobotu, přesně o 7dni dřív.. s ní večer přišla i neskutečná kopřivka, kterou mívám jen v případě nějaké alergické reakce. Myslíte, že by to mohlo být k tomu? Že se mi třeba nějak rozházely hormony?