Testování těhotenství během menstruace: Je to možné?
Dobrý den
Žecala jsem beta od prosinece jinou antikoncepci
Před tím jsem brala lindytte teď beru daylette
Dneska mám začít brat druhé plato a večera mi začala MS
Antikcwoci jsme kvůli tanečním nebrala úplně každý dne pravidelně hlavně v pátek
Sex jsem měla v listopadu po MS
V ten del už jsem brala dva dny třetí plato a partner ze začátku neměl kondom vážně na chvilku pak si ho vzal. Teď nedávno jsem na partnerovi seděla(na jeho přirození u kořene) ale nebyl ve mě ale bojím se preejakulatu že bych mohla být těhotná pak me totiž dělal rukou takže jestli mi ho tam nějak nezavedl
Po tom secí v listopadu MS byla normální ale teď je hrozně slabá a přišla mi den před tím než mám brátnove platicko což je docela divný
Může to být že jsme začala brát antikoncepci která má jiný cyklus nebo můžu být těhotná z preejakulat buď z listopadu i když jsem si dělala nedávno test abych neměla nervy z toho listopadula a byl negativnítakze takže to může být tím v prosinci jak jsme na partnerovi seděla? Koupila jsem si test mohal bych bych si ho udělat i kdyz mám tu MS?
A byla to nizkohormonalni. To už jsou snad všechny...
@novamamina tak to jsi na jiném levlu 😂
Jo už jo
I testy mi výšky negativní a prý MS nemá účinky na to
Ani se můj partner do mě neudělal takže bych měla být v klidu
@novamamina dekuju moc že s eme zažité uklidnit na mě to občas takhle přijde že co kdyby náhodou
Až budeš mít děti, budou tě prepadat jiné strachy a tomuhle se zasmejes 🙃
@novamamina mohla bych se jenom zeptat co znamená když mám po MS hnědý výtok
Někde jsem četla že tohle měl někdo v těhotenství někde jsem četla že to měla nějaká holka jakoby nomrlane že si taky myslela že je těhotná pak si udělal test
Zajim mě co to je
@novamamina zase začínám panikarit četla jsem že jedna doktora dala odpověď na jednu diskuzi kde se ptala na tamvy výtok po MS a ptala s ejwtsli může být těhotná
On říkala že pokud HA brala pravidelně tak ne
Jsme z toho zase ve stresu
Kolik je ti let prosím tě?
Hnědý výtok po MS je normální. Říká se tomu špinění. Během jednoho až dvou dnů to přestane.
@novamamina ano ale mám to teď dyl už mi MS skončila někdy v úterý
Je to takový hnědý výtok a trosku krve malé kapičky
@novamamina a teď mě bolí pobrisek spíše na levé straně když si na něj zatlacim
Mám teď 10 dnu 2 plato antikoncepci může to být to vajíčko že praskne prostě
A na vlozce mám hnědý MS mi už skončila tak nevím čím to může být?
Prosím tě smaž to. Tohle fakt nikdo vidět nepotřebuje.
Řekla bych že ti nesedí antikoncepce. Nebo nejsi po očkování na covid? Zavolej si na gyndu. Tohle tady nevyresis
@novamamina nejsem po ockovani na covid
Myslíte si že to může být tou antikoncepci?
Já když jsem jí začala brát v září taky mám pocit že jsem nějak špinila
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Mě bije do očí hlavně neznalost jak funguje antikoncepce! Neovulujes a nemenstruujes při brání antikoncepce! Vaječníky jsou v útlumu takže žádné vajíčko ti nepraskne a nemáš menstruaci, ale krvácení ze spádu.. Tak se tomu říká.. Ale čemu se divím. Mnoho gynekologu předepisuje antikoncepci na pravidelnou menstruaci. Což je lež.. Tak jak to mohou vědět ženské že...
Už jsem se tě ptala, kolik je ti let? Já vůbec nechápu jak je možné že nemáš základní znalosti o antikoncepci... Jak píše @darinka84
Dle mě ti tato antikoncepce nesedí.
@novamamina 16 je možné že mi nesedí první tři měsíc u první antikoncepce jsme měla špinění první měsíc měla jsem takové fleky na prsou tak mi po třech měsících dala doktorka jinou a ta mi taky dělá to že mám ty fleky na prsou a tě dmma taky to špinění je tedy možný že mi nesedla jako ta první
@darinka84 ja mám volbou tekutinu v děloze a doktorka říkala že to může být prasknutí folikula
Volnou
Možná pro tebe totiž není vůbec hormonální antikoncepce vhodná...
@novamamina taky si to začínám říkat protože právě se mi u té první udělaly ty fleky na prsou a doktorka mi řekla že když se mi to udělá i u té dure tak si mám koupit tokofin což je doplněk stravy kvůli těm prsou a díky tomu se to zlepšilo
Kamradka mi říkala že to měla 3 měsíce že ji doktorka řekla že to je normální
Já mám pocit že u první antikoncepce jsem to v září měla taky
A právě jak jsem přešla na tu jinou antikoncepci takže jsem i měla jiný cyklus atd... Tak díky tomu to mám znova
@novamamina jdu 8.unora k doktorce etak s eji zeptám jestli mám tu antikoncepci pořád beta
Brát
@novamamina ais to je vážně to špinění tím že jsem začal brat jinou antikoncepci
Protože většinou špinění je dva dny tohle už je asi 5 dní a je tam pořád trochu krve
Já když jsem nasadila HA po dlouhé době (10 let), tak mě šílene bolela prsa a Taky jsem takto spinila, třeba v půlce cyklu. Ale srovnalo se to během dvou mesicu.
Co se děje v ženském těle ovlivněném HA při "menstruaci"?
Ženy, které užívají antikoncepci 21 dní a poté na 7 dní vysadí, sice menstruují, ale nejedná se o menstruaci v pravém slova smyslu. Jedná se o tak zvanou pseudomenstruaci, ke které dochází v důsledku poklesu hormonální hladiny a která je tedy pro ženské tělo naprosto neužitečná.
V těle neovlivněném hormony dochází během každého lunárního cyklu (cca jednou za každých 28 dnů) v období ovulace k uvolnění vajíčka. Nedojde-li k oplodnění vajíčka a následnému těhotenství, část nevyužité děložní sliznice připravené k uhnízdění vajíčka se odloučí a je odplavena z těla ven, čímž začíná nový cyklus. Menstruace trvá orientačně 4-6 dní. V té době se tělo ženy čistí nejenom fyzicky, ale i mentálně. Ženino tělo opouští neoplodněné vajíčko i vše nepotřebné, co se za uplynulý měsíc nashromáždilo v děloze.
Na rozdíl od skutečné menstruace při pseudomenstruaci nedochází k žádné očistě. V době ovulace se totiž vlivem HA neuvolní vajíčko, které by mohlo být následně oplodněno - tím se žena stává neplodnou. Připravuje se tím o skutečné období ovulace, kdy je žena často více sexuálně žádostivá a svým chováním i vůní (související s hormonální hladinou) je mnohem více žádoucí pro muže. Naopak období menstruace je určeno nejenom očistě fyzické, ale i mentální.
Ve výjimečných případech se může stát ze se ovulace spustí, alergie vlivem různých faktorů k otěhotnění nedojde... To jsou asi ty případy, kdy ženy otěhotni i když bere HA pravidelně a HA takzvaně selže... Ale myslet si že při braní HA menstruuji a ovuluji je mylné... I když mnoho žen si libuje jak ma pravidelnou menses 🤦♀️
@novamamina ja když jsem měla tu první tak to bylo jenom ten jeden měsíc a pak další ne
Takže teď když jsem začala brát tu novou tak to muž mit taky měsíc
@novamamina tak už to není hnědý výtok ale spíš opravdu takové slabé krvácení a měla jsme i takový Talk jakoby v děloze a na vajecnicicha si ta HA není opravdu pro mě nebo si to tělo zvyká na nový typ antikoncepce

Prosím tě.... Tak jinak... Když jsem za mlada brala antiko, tak jsem si kolikrát vzala dvě, někdy i tři pilulky najednou - ano, jsem vrchol zodpovědnost 🤣🙈. A nikdy jsem neotěhotněla. Už jsi v klidu?
Prosím všechny mladatka, aby toto nebraly jako návod na užívání antikoncepce! Takto se brát nemá 🤣