Účinnost antikoncepce při špatné snášenlivosti: Musím se chránit jinak?
Ahoj beru antikoncepci která mi asi nesedla. Je antikoncepce účinná i když mi nesedla nebo se musím chránit jinak. Je to jednofrázova a vysokohormonalní antikoncepce. Beru ji už 11 měsíců. Tak co si l tom myslíte. Antikoncepci budu měnit příští měsíc až doberu poslední plato. Děkuji za Vaše reakce
@nikjean bolí mě břicho po ní a PMS mám dva týdny před menzes
@nikjean nevím jestli je učiněna když mi nesedne nebo mám kvůli ní nějaký problémy
Tak otázka zní, jestli problémy, které uvádíš opravdu souvisí s užíváním této konkrétní HA. O tom by si měla diskutovat se svým gynekologem, tady ti to samozřejmě nikdo neřekne.
Do budoucna - je možné, že v budoucnu budeš zkoušet několik typů HA než ti opravdu nějaká sedne, ale to neznamená, že by jinak HA v tvém těle nefungovala.
Účinnost HA snižuje pouze užívání ATB, průjem, zvracení aj. - což si můžeš i přečíst v příbalovém letáku tvé HA.
@nikjean ano já vim. Myslela jsem to tak jestli když působí na mě tělo negativně tak jestli negativně aji funguje
Podle tvých reakcí si nejspíš velmi mlaďounká. Pokud máš pochyby a tápeš, zeptej se na informace svého gynekologa. Není to ostuda, právě naopak- vše ti vysvětlí a můžeš tak předejít mnoha nepříjemnostem, případně se můžeš vyvarovat spoustě chyb.
HA prostě bude fungovat i přesto, že na tebe působí "negativně".
Funguje normálně. Bohužel s negativními dopadem na tělo. Já jsem takovou co mi nesedla po měsíci přestala brát. Ale účinek HA je nezměněn,ať ti sedne nebo ne.
@nikjean já bych se ráda zeptala na gynekologii, ale paní doktorka je velmi protivná. Třeba jsem u ní byla, že mám bílý výtok a bolest v podbřišku a řekla, že tam nic nevidí, že ASI jsem ok...proto jsem se chtěla zeptat tady. Budu ji měnit asi.
Pokud se u ní necítíš, neváhej a lékaře změň - máš na to právo. Nebo jen třeba neměla svůj den. 🙂
Výtok je obvyklý a v návaznosti na konkrétní cyklus ženy se může měnit - jak struktura, tak barva. Nesmí jej doprovázet zápach či svědění, pálení atp. - to už v pořádku není.
Určitě můžeš změnit lékaře. Já mám za 20 let třetího. Ten předchozí co si pamatuju,tak mi taky jednou neudělal stěr, až když mě to trápilo dýl. No samozřejmě infekce to byla, po lécích byl klid. Bez vyšetření a odběru vzorku nemůže v podstatě vědět,co to je. Minimálně by se měla infekce vyloučit. Výtok je normální věc,ale nesmí svědit, zapáchat. Za mě dobrá prevence jsou Gynocaps, dávám většinou dva dny po ms. To bývá to prostředí takové narušené. Jinak se dá koupit v lékárně něco na vaginální mykozu. Je to běžná častá věc.
@andelka teď jsem se dočetla, že snížení antikoncepci může způsobit špatné trávení. Já mám jaterní testy v pořádku a bolet břicha jsem před antikoncepci neměla. Přišla až 5 měsíc užívání ha. Mě to teď dost vystrašilo. Bolest mám žaludku pak střev a pak podbřišku. Takže jsem teď dost vyděšená.
Jakože by se zhoršilo vstřebávání? To nemyslím. Ale popravdě..ty bolesti i výtoky můžeš mít právě z HA. Asi bych vyměnila,aby ti lépe sedla.
@andelka ano a dost mě to vyděsilo. Nevím co teď. Zítra půjdu možná k dr. Tak uvidím. Myslíte tedy, že by na to nemělo mít vliv?
Jedině pokud bys měla průjem nebo zvracela prvních pár hodin po požití prášku, jinak ne.
@ivya jste si jistá? Omlouvám se za moje otázky, ale jsem fakt vyděšená a nechtěla bych aby se stala nehoda, kterou nechci aby se stala. Snad mě chápete
Ano. Jsem si jistá.
@ivya děkuji moc. Právě jsem četla diskuse na emiminu jsem na tu stránku narazila. A tam paní psala, že kdyby odcházeli játra nebo něco. Tak jsem vyděšená
Možná bych ještě se sexuálním životem počkala, když si tolik nejistá.
@nikjean tak každý chce mít jistotu a na začátku sexuálního života se bojí každý. Já se snažím být opravdu moc zodpovědná a když si nejsem jistá musím se zeptat jinak neusnu. Teď jsem se dozvěděla něco nového,že antikoncepci může snížit i dlouhodobá bolet břicha. A to mě popravdě dost vyděsilo. Tak chci o tom zjistit co nejvíc. Snad mě chápete
Ne, opravdu nemůže účinnost HA snížit dlouhodobá bolest břicha. Zjišťuj si fakta u svého lékaře, ne bludy na netu.
Ani kdyby mi selhavaly játra? Zítra ráno půjdu ke svému prak.dr a pak uvidím. Už jsem tam kvůli tomu byla napsal mi nějaký prášky na kyselinu v žaludku. A nepomohlo to.
Když ti budou selhávat játra, tak sex bude to poslední, co tě bude zajímat. Proboha, dej se dohromady.
@nikjean já jsem celá. Je snad něco špatného na tom když chci mít jistotu a neudělat chybu?
Pokud chceš mít jistotu, neprovozuj sex. Žádná antikoncepce není spolehlivá na 100%.
@nikjean tak děkuji za uklidnění 👌🏻

Samozřejmě, že je účinná. Nicméně, nevím, co si mám představit pod větou - "Asi mi nesedla."