Účinnost antikoncepce druhý den po nasazení. Je riziko otěhotnění?

ak95
8. pro 2020

Dobrý den,
Můj dotaz se týká účinnosti antikoncepce. Na příkaz doktora jsem na týden vysadila antikoncepci, po 7 dnech jsem ji opět nasadila. Druhý den po nasazení, tedy po užití druhé pilulky, jsem měla nechráněný pohlavní styk. Můj dotaz tedy ní, zda je nějaké riziko otěhotnění? Nebo zda jsem chráněná i přes pauzu, vzhledem k tomu že antikoncepci beru čtvrt roku, nebo zda je ochrana účinná i po dvou dnech.
A zda je tedy vysoké riziko otěhotnění v případě že bychom s přítelem měli sex každý den, nyní antikoncepci beru 6 den od pauzy.
Děkuji

mamikry
8. pro 2020

@ak95 Brala jsem antikoncepci vzdy s pauzou na MS po dobrani plata, po skonceni MS jsem zacala brat dalsi plato, takze pauza byla taky cca 5-7 dni a nikdy jsem neotehotnela.

journals
8. pro 2020

@ak95 Každá antikoncepce je jiná, přečti si příbalový leták. Obecně ano, možnost otěhotnění samozřejmě je.

keksik002
8. pro 2020

Tim ze antikoncepce chrani z 99% 🤷‍♀️ jinak, zalezi na typu, ale vetsinou je to tak, ze berete platicko, pak tyden pauza a dalsi, i v pauze jste chranena

te_reza
8. pro 2020

Já nechápu to "na příkaz doktora" 🤔 jak jako na příkaz? Proč? Jsou prášky na 21+7 dní pauza nebo jsou prášky v kuse, kde jsou placebo tablety. V obojím případě, pokud bereš jak máš, si chráněná i v pauze. Dávala bych pozor při průjmu, zvracení nebo braní antibiotik.

marketanova
8. pro 2020

No, myslím, že na tabletky není sto pro spoleh, je třeba používat s neznámýma určitě kondomy, je jich na internetu strašně moc k sehnání.

julia00
20. kvě 2022

Tiež riešim takýto prípad. Čiže som chránená? Partner neejakuoval