icon

Výkyvy váhy po vysazení antikoncepce. Jak se cítíte?

3. říj 2025

Jen takový povzdech 😞
Přišla jsem od doktorky, a cítím se jak blbec 🤯 Posledně jsem tam byla kvůli nemoci, a vyděsila se když mě viděla, že jsem od ledna strašně zhubla (30kilo). Takže mi udělala veškerý krevní testy, já ji říkala že jsem začala hubnout po vysazení antikoncepce. Dneska kontrola, všechny testy v pořádku. Ale asi se jí nechce věřit že jsem tolik nabrala a teď shodila kvůli antikoncepci. Koukala na mě jak na blba, otázky jestli se cítím dobře, a jestli jsem jako na svojí původní váze před antinou. Tak jsem jí říkala že jo, ještě po porodu jsem měla 73, a kila šla nahoru s antikoncepcí. Na gyndě se jim to teda taky úplně nezdálo, ale koukali do počítače, že mi kila naskakovaly hezky pravidelně, proto mi pak antinu zakázali. No a já se prostě cítím jako blbec, co se tý mojí doktorce asi honí v hlavě...Mám docela zkažený den 😤

levandule_k
3. říj 2025

Máš jen pečlivou praktickou lékařku, co se o tebe zajímá a nechce nic podcenit, zanedbat. I když chápu, že tě její přístup děsí, já jsem také posera v některých věcech.

Ono je to podezřelý, když zhubneš "jen tak z ničeho nic" 😉 Ona je trénovaná na to rozpoznávat nemoci a razantní zhubnutí je výstražný signál. Nehledej v tom nic šíleného. Jí na základě zkušeností asi napadlo, jestli nemáš problém se štítnou žlázou atp. Když vyloučila některé nemoci, tak šla po psychice, někdo stres zajídá, někdo nejí, tak kdyby náhodou jsi čelila krizové životní situaci, tak by tě směřovala to nějak řešit, ať tě to nesemele. Většinou lidi hubnou dost z tuha a když někdo zhubne rychle několik kg, tak je to podezřelé. 😅

Řekla bych, že už dávno řeší něco jiného.😅

drep
3. říj 2025

Tak výrazný a necílený úbytek váhy je dost významný red flag, to by byla dost mizerná doktorka, kdyby nezareagovala

apokalismus
3. říj 2025

@anonym_autor je dobře že jí to zajímá, co já bych za to dala u mamky, ta začala loni hubnout a nikoho to nezajímalo ☹️🤔... A jestli tě proklepla a vše je ok tak buď v klidu a pusť to z hlavy....

cherie24
3. říj 2025

@anonym_autor mám podobný zážitek s antikoncepcí, akorát že já zhubla. Měla jsem po jídle ukrutný bolesti žaludku, kdy jsem jsem kolikrát i bolestí brečela. Pak jsem z 55 kilo zhubla na 45, mraky testů, nic nezjistili, mamka že mě nechá zavřít na léčení na hlavu, protože jsem tudíž anorektička a gynekolog tvrdil, že z antikoncepce to rozhodně není. Tak jsem ji vysadila a světe div se, najednou jsem jíst mohla. 🙂

1pomnenka
3. říj 2025

Proč máš zkažený den? Co by jiní dali za tak pečlivou lékařku, musí být skvělá.

llluckaaa
3. říj 2025

Buď ráda, ze máš pečlivou doktorku a řeší to. Mne kdyz nekdo řekne, ze hubne aniž by pro ti něco dělal, tak ho hned posílám k doktorovi na vyšetření 🙂

anonym_03a0d0
3. říj 2025

Nechápu vůbec proč by ses měla cítit blbě 🤷‍♀️